Konoba La Marinera v mestu Krk je prostor, kjer boste dobro jedli

Konoba La Marinera

Prejšnji vikend sem se s prijateljico Renato odpravil na otok Krk, da malo raziščeva naravne lepote, ki jih nikoli na zmanjka. Glede na to, da sva za sabo imela zelo aktiven dan, peš sva namreč šla do plaže Zlata, sva se odločila, da si privoščiva dobro večerjo. Po priporočilu znanca sva se odločila, da greva na večerjo v Konobo La Marinera v mestu Krk.

 

Večerja v konobi La Marinera – Otok Krk

Prejšnjo soboto sem bil na odlični večerji. 🙂 <3 Tudi v prijetni družbi.

Konoba La Marinera je od strogega centra mesta oddaljena približno dvesto metrov. Je na lepi lokaciji ob glavni cesti, ki vodi iz mesta Krk. Veliko lažje boste dobili prosto parkirno mesto kot v samem centru mesta.

Pri izbiri restavracij imam sam že od nekdaj posebno taktiko, ki mi zelo dobro služi. Skoraj vedno grem v restavracije, ki niso na najboljši lokaciji. Običajno je to ob morju. Že pred časom sem ugotovil, da se morajo v restavracijah, ki niso na najbolj elitnih lokacijah, veliko bolj potruditi s kvaliteto hrane in ceno, kot pa tiste na elitnih lokacijah. Sam v večini primerov obiskujem take restavracije. Mednje sodi tudi Konoba La Marinera.

V Konobi La Marinera je zelo prijeten ambient. Ima lep zunanji vrt, katerega del je pokrit s streho, en del pa je popolnoma pod zvezdami. Konoba ima zelo lep tudi notranji prostor.

Klikni na sliko za povečanje.

Kuhinjo imajo locirano tako, da smo lahko gostje videli kuharja, kako pripravlja hrano. Že ko sem gledal kuharja, kako z veseljem pripravlja hrano, sem vedel, da bo ta okusna. Nisem se zmotil.

Z Renato sva si naročila ribjo ploščo za 2 osebi, ki je vsebovala dve različni ribi, kalamare, školjke, škampe in blitvo s krompirjem. Kljub temu, da je bila porcija kar velika, sva z Renato pojedla vse. Rad jem in dobre hrane lahko pojem več, kot bi si kdo upal pomisliti. Da sem bil nad ploščo res navdušen, se zagotovo vidi na spodnjem videoposnetku.

Poleg ribje plošče sva si privoščila še ene šurlice s škampi. Šurlice so tradicionalna jed otoka Krk. To so ročno narejene testenine. Tudi šurlice so bile odlične. Imajo podoben okus, kot bi jedel špagete z morskimi sadeži. V konobi so nama predlagali, da poizkusiva tudi šurlice z golažem, ki naj bi bile zelo dobre. Se pa zanje nisva odločila, ker je bila Renata sita, jaz pa si tudi nisem hotel kvariti okusa po morski hrani.

Ko gre človek jesti v restavracijo, mu je bolj kot cena pomemben okus hrane. Nič ne pridobiš, če za hrano plačaš malo manj, ta pa ni okusna. V Konobi La Marinera je hrana izredno okusna, porcije so velike, cene pa za 10 do 20 odstotkov nižje kot v strogem centru mesta Krk.

Prepričan sem, da boste s kosilom ali večerjo v Konobi La Marinera zagotovo zadovoljni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja