Ludvik Tomšič, skrajnež, ki je grozil Janezu Janši z ubojem. Ko se država in mediji spravijo na enega reveža!

Zadnje čase imam občutek, da mediji pišejo samo še o Ludviku Tomšiču. Ludvik Tomšič je tisti človek, ki je pred približno tremi leti na nekem protestu zavpil: “Ubij Janšu!” 

Ludvik Tomšič je bil moj trener karateja, ko sem hodil v srednjo šolo. Bil je izredno strog trener, vendar vedno pošten in dober. S svojim Fičkom je mene in mojega brata po vsej Sloveniji vozil na tekmovanja v karateju. 

Sicer je Ludvik morda res malo poseben. Saj, kdo pa ni? Nekdo tako, drug drugače. Za njega bi naši južni bratje rekli, da mu je jezik hitrejši od možganov. To pomeni, da dostikrat kaj reče, preden razmisli, kaj bo rekel. In prepričan sem, da je tudi na tistem protestu, ali kaj je že bilo to, rekel tisto, ker mu je takrat prišlo na misel. Nikakor pa ni mislil, da bi Janeza Janšo zares ubil. Tisti, ki bi to hotel narediti, verjetno tega ne bi govoril na glas. 

Tudi sam sem že velikokrat v kakšni družbi rekel, da bi bilo treba kakšnega politika … Pa ne samo kakšnega politika! Ko te kakšen človek razjezi ali ti naredi kaj slabega, takrat izrečeš marsikaj slabega. Seveda pa tega ne misliš resno. 

Kar na “kozlanje” mi gre, ko v medijih berem, da je Ludvik ne vem kakšen skrajnež. Ludvik je točno tako velik skrajnež kot sem jaz. Meni gredo sicer za razliko od njega na živce vsi politiki, oziroma še bolj levi kot desni. O tem sem pisal v članku na www.tomazgorec.si/zivljenje-je-prevec-lepo. Tako da Ludvika ne zagovarjam, ker bi imela isti pogled na politiko, ampak zato, ker je to nekakšen ”lov na čarovnice”. Država se je spravila na nekega reveža, ki ni najbolj spreten z besedami in mu je bil v enem trenutku jezik hitrejši od pameti. 

Tožilstvo, mediji, država, novinarji in vsi ostali, ki so vam te stvari kruh, dajte se raje ukvarjati z velikimi barabami, ne pa da se spravljate na enega reveža! 

Ludvik, tebi pa želim, da vse tole sranje rešiš karseda najbolje. Čeprav te bo vse kar nekaj stalo, mediji pljuvajo po tebi … Tako da ti čisto nič ne zavidam. Toplo ti priporočam, da si prebereš moj članek na www.tomazgorec.si/zivljenje-je-prevec-lepo. Politiki niso vredni, da bi se tri sekunde ukvarjali z njimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja