Madžarska s sopotnico Renato

Kljub temu, da je Madžarska znana turistična destinacija in zelo blizu Slovenije, nisem razmišljal, da bi jo obiskal. Ker pa sem slišal, da ima Madžarska odlične in tudi posebne terme, sem se letos odločil, da jo obiščem. S sabo sem vzel prijateljico Renato, s katero sem že potoval po Grčiji in Makedoniji

Za potovanje po Madžarskem sva si vzela en teden časa. To se je sicer na koncu izkazalo, da je malo premalo. Vsaj en dan več bi si morala vzeti za Budimpešto. 

Kako sva se imela in kako je Madžarska lepa in zanimiva, boste izvedeli, če si pogledate spodnji videoposnetek. 

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Z Renato sva najprej obiskala mesto Egerszalok, ki je od Budimpešte oddaljen 130 kilometrov v smeri proti Ukrajini. Za obisk mesta Egerszalok sem se odločil izključno zaradi tega, ker je v tem mestu termalni vrelec in temu kraju rečejo tudi Madžarske Pamukale. Pamukale so zelo znano termalno mesto v Turčiji, ki sem ga že trikrat obiskal in sem nad njem navdušen. Kako lepo je, si poglejte v mojem videoposnetku na https://youtu.be/gBJ8WyziPDg?si=mILdHZgscRjDcj2G

V madžarskih Pamukalah sicer ni tako lepo kot v turških, vendar je tudi zagotovo vredno ogleda. V zimskem času je tukaj še zlasti zanimivo kopališče na prostem, ki ima tri bazenčke z različno temperaturo vode. V enem od bazenov ima voda celo 39 stopinj Celzija. 

Iz mesta Egerszalok sva se odpravila v Budimpešto, kjer sva imela rezerviran lep hotel, ki je imel tudi savno in bazen. Žal sva imela za ogled Budimpešte samo en dan časa, kar je popolnoma premalo. 

Čeprav nisem ravno ljubitelj mest, mi je bila Budimpešta zelo všeč. Všeč mi je bila zaradi mogočne reke Donave, ki teče skozi mesto. Budimpešta me malo spominja na mesto Kijev, ki mi je tudi všeč. V Budimpešti so mi bili všeč gradovi, mostovi, parlament in otok na reki Donavi. 

Naslednji dan po ogledu Budimpešte sva se odpravila v kraj Heviz, kateri je znan po največjem termalnem jezeru v Evropi. Več o tem, kako sva se imela v kraju Heviz, in kako sva se kopala v termalnem jezeru, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/heviz-lake. Tisti, ki me malo bolj poznate, veste, da sem navdušen nad takimi stvarmi. 

V kraju Heviz sva bila nastanjena v super hotelu s štirimi zvezdicam, ki je imel bazen in savne. V hotelu sva imela polpenzion, ki je v ceni vključeval zajtrk in večerjo. Cena nočitve za z zajtrkom in večerjo z uporabo savn in bazena je bila samo 100 evrov za dve osebi. To ugodno ponudbo sem dobil tukaj.

Na poti iz Budimpešte v Heviz sva se ustavila v kraju Szentkirályszabadjana, ki je znan po tem, da je tukaj včasih bila velika vojaška baza iz časov Sovjetske zveze. Zapuščen kraj malo spominja na zapuščeno mesto Pripjat v Ukrajini, ki se nahaja blizu jedrske elektrarne v Černobilu. 

Madžarska mi je bila zelo všeč, tako da jo zagotovo še obiščem. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja