Knjige: Esenca življenja na poti – Maja Novak

Maja Novak - Esenca življenja na poti

Ko sem v roke dobil knjigo z naslovom Esenca življenja na poti, katere avtorica je Maja Novak, sem mislil, da je to še ena knjiga na temo potovanja, ki jo bom sicer z veseljem prebral, ampak, da bo kaj posebnega si nisem mislilil.

Knjigo sem vzel s seboj na potovanje, na Filipine. Že po prvih dveh prebranih poglavjih sem ugotovil, da je to ena izmed boljših knjig, ki sem jih prebral zadnje čase.

Tema knjige niso samo potovanja, ampak v njej najdete zanimivo zgodbo punce, ki se je pri 22 letih odločila, da spremeni svoje življenje in gre na potovanje. Ker ni imela dovolj denarja, je na potovanjih delala različna dela. Začela je s preprostimi deli, kot npr. v recepciji hotela in nadaljevala kot dobro plačana hostesa na luksuznih jahtah. Delo v tujini ji je dalo ogromno izkušenj, ki jih danes deli s tistimi, ki iščejo zaposlitev v tujini.

Njena zgodba je poučna in na bralca deljuje zelo motivacijsko. Bralca vzpodbudi, da se premakne iz cone udobja in začne delati. Karkoli že! Prepričan sem, da se bo veliko bralcev prepoznalno v njeni izpovedi in našlo življenjske nasvete, ki bodo vodili v nadaljno drugačenje. 

Nadušili so me tudi recepti v knjigi, ob katerih sem bil sprva mnenja, da nekako ne sodijo poleg, saj avtorica poglavitno piše o potovanjih. Po prebranem sem si premislil, saj opisi raznih živil lepo sodijo v koncept in bralca še dodatno izobražujejo.

Knjigo je prebrala tudi moja sopotnica Tamara, ki z mano potuje po Filipinih. Tudi ona je nad knjigo popolnoma navdušena in pravi, da se najde v njej.

Maja Novak bo verjetno predavateljica na brezplačnem seminarju Kako uspeti v življenju, ki ga organizira podjetje Gorec d.o.o., kjer nam bo predstavila svojo zgodbo o uspehu.

Če bi moral knjigo opisati v enem stavku, bi rekel, da je to “all in one” knjiga, v kateri so simpatično združene teme kot so potovanja, osebnostna rast in kulinarika. Po mojem mnenju je to knjiiga, ki bi jo moral vsak prebrati vsaj dvakrat.

Maja Novak je tudi avtorica članka Delo na jahti, kjer podrobno razloži to dobro plačano delo v tujini.

Knjigo lahko naročite neposredno od avtorice, preko preko elektronske pošte novak.maja11@gmail.com ali na Facebook strani Essence of Life on the Road.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja