Všeč mi je bila lepa in mlada Maročanka

Ko sem bil v Maroku, se mi je zgodila ena zanimiva stvar, saj sem spoznal lepo in mlado domačinko. Kako se je razpletlo, razkrijem v nadaljevanju.

Ko sem med svojim potovanjem po Maroku prišel v kanjon reke Dades, sem si tam našel tudi prenočišče. Izbral sem najbolje ocenjeno prenočišče na Bookingu. Ob prihodu me je sprejel prijazen lastnik in mi dodelil prijetno ter urejeno sobo. Imajo pa tudi lepo restavracijo in teraso na strehi, a te nisem uporabljal, saj so v teh krajih konec novembra jutranje temperature že okoli ledišča. Čez dan pa se segreje do 10, morda 15 °C.

Med vpisovanjem v knjigo gostov sem lastnika vprašal še za internet. Povedal mi je geslo, ki pa ni bilo pravo. Prišla je njegova hči, češ da bo ona uredila vse podrobnosti z internetno povezavo. Takoj mi je padla v oči, še posebej njen nasmeh, lepi beli zobje, taka pozitivna in vesela oseba se mi je zdela. Rekel sem si, da je to res luštna punca. Uredila mi je omrežje, da je delalo tako, kot mora.

Sem ji morda všeč?

Naslednje jutro mi je lastnikova hči pripravila zajtrk, a sumljivo velikokrat je prišla v restavracijo. Pomislil sem, da sem ji morda všeč. In dejal sem si, da bom preveril, ali je to res, ali pa se mi samo dozdeva. Saj veste, da se moškim dobro zdi, če neka punca pokaže zanimanje za nas, še posebej, če je več kot pol mlajša. Ženske se verjetno prav tako dobro počutite, če se moški zanima za vas, še posebej, če dobro izgleda.

Ves čas me je tudi nekaj spraševala in spraševala. Ni sicer znala angleško, tako da sva se bolj slabo razumela. Ampak hitro je ugotovila, da se lahko sporazumevava preko Google prevajalnika. Jaz sem ji na svojem telefonu pisal v slovenščini, da ji je prevajalnik prevedel v arabščino, ona je pa na svojem pisala v arabščini in je prevajalo v slovenščino. Pogovor je bil zelo zanimiv. Med drugim me je vprašala, koliko sem star, pa sem se za deset let pomlajšal – rekel sem ji, da sem 41. V državah, kjer so ljudje malce bolj temni, se na splošno malo prej postarajo. Bila je presenečena, ko sem rekel, da sem star 41 let, rekla je celo, da sem videti mlajši. Sledila so vprašanja, ali sem poročen in ali imam otroke. Odgovoril sem, da ne. Potem sem ji zastavil enako vprašanje in rekla je, da ni poročena, išče pa nekoga, ki bi jo imel rad in ki ne bi kadil. Vprašala me je, ali kadim in odgovoril sem ji, da ne in da sploh nikoli nisem. To ji je bilo všeč.

Pogovor je tekel naprej o vsakdanjih stvareh. Vmes mi je napisala kakšen kompliment, da sem lep in podobno. Pokazal sem ji nekaj fotografij iz Slovenije in bila je vsa navdušena, če sem bil na kakšni fotografiji tudi jaz. Upravičeno sem sklepal, da sem ji všeč. Sicer nisem tako naiven, da bi rekel, da se je takoj zagledala vame, kot da sem Brad Pitt ali pa George Clooney. Verjetno pa dekle išče pot v boljše življenje. Zavedam se, da nisem edini tujec, ki ga je osvajala. Popolnoma jo razumem, vsak se na svoj način bori za lepše življenje, prav tako tudi ona.

Kako je bilo drugače pri njih, si poglejte v spodnjem videoposnetku. 

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Spoznal sem tudi njeno mamo

Potem sem šel na ogled kanjona in na neko goro v bližini. Med vožnjo nazaj sem razmišljal, ali se bo za zvečer preoblekla. Rekel sem si, da sem ji zagotovo všeč, če se bo. Mi je pa čez dan že poslala nekaj sporočil preko Facebooka, ki so nakazovala na najstniški ljubezenski pogovor.

Ko sem prišel nazaj v prenočišče, je bila res povsem drugače oblečena. Zjutraj je bila oblečena v tradicionalna muslimanska oblačila, malce širšo obleko je imela in pokrite lase. Že med večerjo je prišla tudi njena mama in spraševali sta me različne stvari ter se malo smejali. Tako da bi lahko rekel, da me je osvajala.

Nisem se hotel zaplesti. Zakaj?

Punca mi je bila všeč, ampak tisti, ki me spremljate že malo dlje časa, veste, da se na potovanjih še nikoli nisem zapletal z nobeno žensko, ker se tega preprosto bojim. Milijon stvari se lahko zaplete. Če bi kar koli imela, si lahko punca izmisli, da sem jo nadlegoval, še huje, da sem jo posilil. Ne bi se rad v tuji državi z drugačno kulturo kje zagovarjal. Če zadeva pride do sodišča, kaj mislite, komu bodo verjeli – meni, 51 let staremu moškemu, ali neki 24-letni punci? Verjetno bi si mislili: ‘Tale star pohotnež je navalil na to ubogo punco.’ Nikakor ne rečem, da bi se to zgodilo, ampak obstaja pa nekaj možnosti.

V preteklosti sta me že dve ženski obtožili, da sem ju posilil, ena pa, da sem jo hotel posiliti. O prvih dveh sem napisal tudi članek na blogu, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/obtozila-me-je-posilstva. Vse skupaj je bila čista izmišljotina, ampak tudi, če si to nekdo izmisli, človeku ni lahko.

Če si danes v Sloveniji neka ženska izmisli, da sem jo posilil, se s tem ne bom veliko obremenjeval, saj vem, da je nisem. V tujih državah se pa bojim, če se karkoli zaplete. Mogoče ima punca ljubosumnega fanta in bo delal težave. Na potovanjih se nisem še nikoli zapletal z domačinko in se tudi nikoli ne mislim, ker se zelo dobro poznam. Vem, da bi dobil skorajda panični napad na račun tiste ure, ko bi se imela lepo. Začel bi namreč razmišljati o najslabših možnih scenarijih in zame bi se potovanje kmalu končalo. Naj podam primer. Če bi bil z neko punco, pa ne nujno, da bi z njo spal, ampak bi se samo objemala in poljubljala, bi se jaz vsega skupaj tako ustrašil, da bi potovanje zaključil predčasno in se usedel na prvo letalo. Verjetno si potem v tisto državo nikoli več ne bi upal odpotovati.

Marsikomu se bo tole zdelo smešno, ampak ljudje imamo različne strahove. Sam se na potovanjih ne bojim, da me bodo oropali ali pretepli. Nekdo drug pa se boji ravno tega. Spet nekoga je strah kač in takega človeka ne boš prepričal, naj ta strah odpravi. Ljudje imamo različne strahove, ene zato, ker so nam jih drugi vcepili v glavo. Mene je bilo včasih strah kač, ker so mi kot otroku vsi govorili: ‘Pazi, kača, pazi, kača.’ Ta strah sem potem premagal.

Opisan strah imam tudi zato, ker imam kar nekaj slabih izkušenj z ženskami, ne samo to, da so me tri obtožile posilstva, ampak tudi zaradi drugih stvari. To je eden mojih strahov, ki ga še nisem premagal, in mislim, da ga tudi nikoli ne bom, kar mogoče sploh ni slabo. Mogoče je to precej bolj upravičen strah, ker se v tuji državi res lahko zgodi marsikaj slabega, kot pa strah pred kačami.

2 komentarja

 1. Tomaž, predlagam da poiščeš pomoč psihoterapevta, ki ti bo pomagal premagati strahove. Škoda da si delaš neke prepreke in se ne znaš prepustiti. Da je stvar huda vidim, ko napišeš če je nekoga strah kač , da ga ne boš prepričal, da strah odpravi. To so neumnosti, da ne morem poslušat. Mene je bio strah letal, pa sem šel letet, nekoga je strah višine in je skočil s padalom, ti si se pa ustavil v nekem starem vzorcu, ko si imel 30 let. Bi bilo pa zanimivo še domačine vključit v kak video. Sicer pa korajžno, da se vse urediti in to kar hitro. Morda ti bo ratalo že po 2 srečanjih. Poskusi. Poznam veliko ljudi s strahovi, ki jih danes nimajo več.
  90% negativnih situacij, ki se jih ljudje bojimo in premlevamo, se nikoli ne zgodijo, torej je mala verjetnost. Sprašujem se zakaj potuješ, če pa obstaja možnosta, da pade letalo, da te piči kača in izdihneš sam na hribu, al pa odletiš z avtom v prepad… Ajde naslednjič da te vidim na sliki s kako hudo bejbo! Bo kot praviš ti – ZANIMIVO 🙂

  1. Najlepša hvala za vaš komentar. Verjetno sem res zrel za kakšno strokovno pomoč. Meni to sicer ni nič takega. Vsak bogataš v Ameriki ima par psihiatrov, ki jih zelo drago plačuje. Zakaj ga nebi imel še jaz?
   To, da bo padlo letalo, da me bodo oropali, da bi me pičila kača, se popolnoma nič ne bojim. Še, če bi streljali name, se nebi ustrašil. Zapletov z ženskami pa se ustrašim.
   Najbrž je težko razumeti, ker ne poznate ene moje zgodbe. Te zgodbe nisem še nikjer v celoti objavil. ne sicer zaradi mene ampak zaradi v zgodbo vpletenih ljudi. Drugače pa počasi prihaja čas, ko bom lahko to zgodbo javno povedal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja