Okulistični pregled z napotnico ali brez v očesnem centru Preskar

Moja izkušnja, kako sem šel na okulistični pregled in dobil očala, bo zelo prav prišla vsem, ki imajo težave z vidom na blizu in je tudi zanje prišel čas, da si omislijo očala. Jaz bi si moral očala omisliti že pred kakšnimi štirimi leti, vendar sem kar odlašal in odlašal. Verjetno sem si s tem še poslabšal vid, ker sem se z branjem zelo mučil.

Čeprav sem še pred malo več kot petimi leti videl kot sokol, se mi je v zadnjih letih vid na blizu zelo poslabšal. Tako močno, da nisem mogel več brati. Pri kakšni knjigi z zelo veliko pisavo je še nekako šlo, z normalno pisavo pa nikakor. Moje težave z vidom sem zaznal že pred dobrimi štirimi leti, vendar sem se tolažil, da slabo vidim, ker sem utrujen, ker je slaba svetloba in podobnimi izgovori. Potem pa sem letos v začetku leta le ugotovil, da je skrajni čas, da grem na okulistični pregled in si omislim očala.

Ko se odločam za neko stvar, ki je ne poznam, vedno za mnenje vprašam svoje Facebook prijatelje in sledilce ter jih prosim za informacije v zvezi s tem oziroma če imajo s tem kakšne izkušnje, kar sem naredil tudi tokrat. Januarja letos sem na Facebooku objavil prispevek, kjer sem svoje Facebook prijatelje in sledilce vprašal, kako priti do očal. Objavo si lahko pogledate na www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/posts/2654031261382182.

V Facebook objavi mi je veliko sledilcev svetovalo Očesni center Preskar, pri njih pa je v preteklosti bila tudi moja mama, ki je imela hujšo težavo z očmi, kar so ji zelo dobro rešili, zato sem se odločil, da grem k njim.

Sem kar racionalna oseba in pri vseh stvareh preverim ceno, tukaj pa je nisem, ker pri zdravju ne gledam na ceno. Pri zdravju želim najboljše, pa naj stane kolikor hoče. Tudi zobozdravnika imam med dražjimi v Sloveniji, vendar nisem tega nikoli obžaloval. Na koncu sem celo ugotovil, da pri Preskarju niso nič dražji kot drugje, njihova storitev pa je na zelo visokem nivoju.

Najprej sem se pozanimal, ali moram na okulistični pregled z napotnico ali brez. Če mi pregled plača zdravstvena zavarovalnica, zakaj ne bi tega izkoristil? Slovensko zdravstvo ima z menoj zelo malo stroška in ne vidim nobenega razloga, da ne bi izkoristil nečesa, če to plačujem in sem do tega upravičen.

V Očesnem centru Preskar sem izvedel, da lahko pridem na okulistični pregled brez napotnice popolnoma brezplačno, če je to pregled za očala. Super. Zato sem se takoj dogovoril za termin.

Obravnava na okulističnem pregledu je bila zelo profesionalna. Dobil sem občutek, da se je zdravnica Andrejka Preskar, ki je opravljala okulistični pregled, res potrudila, da najde najboljšo možnost za moja očala. Ko sva že našla najbolj primerno lečo in sem z njo videl tako, da bi bolje res težko, je predlagala, da poizkusiva še par leč, da vidiva, če bi bila slučajno kakšna še boljša. Sicer mi nobena druga ni ustrezala, sem pa cenil njen trud. Všeč mi je bilo tudi to, da mi je vse lepo razložila in povedala, kaj lahko v primeru moje dioptrije pričakujem v naslednjih letih.

Nato je bil čas za izbiro okvirjev za očala. Glede na to, da nisem nikoli nosil niti sončnih očal, nisem imela najmanjšega pojma, kaj naj izberem. Na izbiro je bilo na stotine različnih okvirjev očal. Glede na to, da sem po očala prišel zato, da bom bolje videl, sem na hitro izbral ena, verjamem pa, da bi našel kakšna zase, ne glede na to, kakšne kriterije bi imel.

Prej kot v sedmih dneh sem prejel SMS sporočilo, da so moja očala pripravljena za prevzem.

Takoj ko sem dobil očala, sem se lotil branja ene super knjige in že prvi dan brez težav prebral okoli sto strani.

Po mojem priporočilu je na okulistični pregled z napotnico šel k Preskarju tudi moj sodelavec. Tudi on je bil zelo zadovoljen.

Če še koga zanima okulističen pregled z napotnico ali brez, mu brez kakršnegakoli slabega občutka priporočam Očesni center Preskar. Na okulistični pregled z napotnico ali brez napotnice se lahko naročite na njihovi spletni strani www.preskar.si, preko telefonske številke 07 332 41 44 ali preko e-maila okulist@preskar.si. Poslovalnice imajo v Novem mestu, Kočevju in Ribnici.

Očesni center Preskar bom spet kmalu obiskal, saj sem ugotovil, da bi bilo dobro imeti še ena očala, saj jih vedno nekje pozabljam. Ene bom imel v službi, ene pa doma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja