Paintball v Ljubljani

Iščete dober paintball v Ljubljani? Iz laste izkušnje vam priporočam Paintball Killer, ki se nahaja v gozdičku v neposredni bljižini krožišča Tomačevo v Ljubljani. Če vas zanima, zakaj priporočam ravno njih, berite naprej in vam vse razlošim in pokažem v videoposnetkih. V nadaljevanju bom tudi opisal eno dobro taktiko, kako premagati profesionalce, tudi v primeru, če na paintballu niste še nikoli bili. 

Pred kratkim sem se odločil, da sodelavce peljem na paintball, ker je to neke vrste team building in je zagotovo za podjetje koristno. Namreč sodelavci postanjeo ‘zagret’ tim in so visoko motivirani za zmago. Timsko delo, motivacija in želja po zmagi se zagotovo podzavestno malo prenesejo tudi v delo v podjetju. Zagotovo so take stvari koristne tudi zato, da se sodelavci med seboj bolje razumejo.

Ker smo majhno podjetje, smo bili v ekipi samo štirje. in ker nas je bilo samo za eno ekipo, so mi v Paintball Killerju rekli, da se bodo še oni šli in da se bomo malo pomešali in se streljali. Ta ideja, da se pomešamo mi ni bila niti najmanj všeč, ker sem vedel, da moramo biti s sodelavci ena ekipa. Vedel pa sem, da če bomo mi šli proti njim, nimamo veliko možnosti da jih premagmo, ker oni se streljajo vsak dan. Za moje sodelavce je bilo to prvič, meni drugič in še to po 15-tih letih. Ker je moj moto, da se vse da, če se hoče, sem vedel, da jih lahko s pravo taktiko premagamo, kljub temu da so oni veliko boljši od nas. Saj je tudi David premegal Golijata.

V spodnjem videoposnetku si poglejte kako je videti bojno polje, ki ga ima Killer Paintball, Ljubljana.

Kakor ste videli v zgornjem videoposnetku je bojno polje narejeno zelo zanimivo. Sam bi rekel, da tako, da je zelo pomebna taktika bojevanja.

Sam sem že par dni preden smo šli na paintball v Ljubljano, razmišljal o taktiki. Vedel sem, da bomo imeli na drugi strani mlade, gibčne in natrenirane fante. Razmišljal sem, kako lahko to njihovo prednost ubrnemo v našo korist. Vedel sem, da je njihova prva šibka točka to, da nas bodo podcenjevali in nas bodo takoj na začetku pogumno in brezglavo napadli. Nekaj podobnega se je res zgodilo, vendar prvo bitko nismo zmagali, ker smo bili res preveč neizkušeni. Nam pa ni zmanjkalo veliko do zmage. Na koncu je na vsaki strani ostal samo eden. Nas je zastopala sodelavka Karmen, ki pa je preveč poštena in je rekla da je zadeta, čeprav jo je samo barva poškropila. Ko je to povedala so nasprotniki pošteno predlagali, da naj bo ta bitka neodločena, ker sodelavka res ni bila zadeta. Poleg tega, bi bilo tudi pošteno, da bi bila prva bitka za ogrevanje in da se vsaj malo privadimo na teren in puške.

V drugi bitki smo zasedli en del prostora, ki je namenjen za bitko in se dogovorili, da nič ne napadamo, ampak se samo branimo. S sodelavko Karmen sva zavzela najbolj utrjen položaj in čakala. Zelo kamlu se nama je približal eden od nasprotnikov in se skril za oviro, tako da ga nisva mogla zadeti. Karmen je streljala v oviro, vendar ni bilo šans, da ga zadane, zato sem ji rekel, da naj neha in bova čakala, da se bo premaknil ali malo pogledal iza ovire. Karmen je rekla, da ne bo, da bo kar čakal. Jaz sem ji pa odgovoril, da je premlad, da bi lahko zdržal na enem mestu dolgo časa in da je potrebno samo čakati. In res ga ni bilo potrebno dolgo čakati, ko je pogledal iza ovire sva oba spustila ‘rafal’ vanj in ga zadela.

Moji sodelavci so v vsaki naslednji bitki želeli spremeniti taktiko, jaz pa sem jih prepričeval, da nimamo z nobeno drugo taktiko nobenih možnosti, da zmgamo. Tisti posameznik iz naše ekipe, ki je bil v kakšni od bitk samo malo bolj pogumen je bil hitro zadet. Če bi bili moji sodelavci malo starejši in bi gledali partizanske filme, bi jim bila moja taktika bolj všeč in bolj razumljiva. Namreč partizani so vedno napadali iz zased ali se branili in tako z dobro taktiko premagali desetkrat močnejšega sovražnika.

Naša taktika je imela še eno pozitivno stvar za nas. Mlade na drugi strani je delala nervozne, ker nismo ‘igrali’ po njihovih pravilih in smo se šli ‘dolgočasno’ igro. Če si nervozen, delaš napake.

Na koncu je naša ekipa zbrala več zmag kot nasprotnik, kar me je zelo razveselilo in sem bil ponosen nase in na celo ekipo.

Za konec si poglejte še videoposnetek, ki sem ga posnel med samo bitko. Sicer smo bili dogovorjeni, da se me ne strelja, vendar enden od nasprotnikov tega ni slišal in je enkrat lepo spustil ‘rafal’ proti meni.

Odkar smo bili na paintball-u v Ljubljani je minilo dva tedna in moram reči, da skoraj ni dneva, ko nebi pomislil na paintball in v glavi načrtoval neke nove taktike. Tako, da mi zagotovo še gremo na paintball in ravno na to lokacijo. V planu imem, da bo naša ekipa prišla na lokacijo eno uro prej, kot bomo dogovorjeni, da si podrobno ogledamo prostor in naredimo tako taktiko, da se bodo nasprotniki samo čudili, kako za šalo jih bomo premagali.

Saj veste tisto, da so bitke dobivali generali za mizo in ne vojaki na bojišču. Ni sicer čisto tako, ampak nekaj resnice pa je v tem.

Pri paintball-u je še ena zanimiva stvar. Če v bitki postrelijo vse tvoje soborce in ostaneš sam, na drugi strani pa so še trije ali štirje, se pa malo ustrašiš. Namreč nikoli ne veš kdaj ti bo od zadaj prišel eden od nasprotnikov in na blizu vate spustil ‘rafal’. Sicer ni to nič tako zelo hudega, če dobiš rafal vase. Malo sicer zaboli, vendar hujši je tisti občutek, da si sam proti trem ali štirim.

V glavnem, meni je paintball super in zagotovo še grem. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja