fbpx
Tomaž

Parkiranje na mestih za invalide

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Invalidi

Nisem eden tistih, ki uživajo v kritiziranju drugih in ki znajo s svojo genialnostjo rešiti vse probleme tega sveta, samo reševanje svojih problemov jim nekako ne gre.

Že pred časom sem se odločil, da na svojem blogu ne bom objavljal negativnih stvari. Pisal bom predvsem o pozitivnih stvareh, pa čeprav vem, da večina ljudi raje bere negativne. Zakaj je temu tako, ne vem. Mogoče negativne stvari radi spremljajo tisti, ki niso zadovoljni s svojim življenjem in uživajo v nesreči drugih. O tem bi sicer lahko več povedal kakšen psiholog, jaz zagotovo nisem oseba, ki bi lahko na to temo dala kakšno verodostojno mnenje.

Danes se izjemoma moram dotakniti ene malo negativne teme. To pa je parkiranje na mestih za invalide. Opažam, da v Trebnjem ljudje brez kakršnih koli zadržkov parkirajo na mestih za invalide.

Jaz na mestu za invalide nisem parkiral še nikoli. Parkirna mesta za invalide so namenjena invalidom in pika. Vsak, ki ima vsaj malo spoštovanja do invalidov, ne bo parkiral na mestu za invalide. Prav tako,ne bo na mesto za invalide nikoli parkiral tisti, ki ima vse ‘poštimano’ v glavi. Parkirajo pa tisti, za katere bi ljudje iz naših bratskih republik rekli: “Može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka!”

V zadnjem mesecu sem v malem mestu Trebnje dvakrat doživel, da so bila zaparkirana mesta za invalide in je ravno takrat prišel invalid in ni imel kje parkirati. Prvi primer se je zgodil pred Mercatorjem v Trebnjem, ko sta dva BMW-ja zaparkirala tri parkirna mesta. Drugi primer pa se je bil na parkirišču hotela Opara, kjer je nekdo zaparkiral edino mesto za invalide in je pet minut po tem prišel invalid, ki ni imel kje parkirati.

Danes dopoldan sem šel na kavo v hotel Opara. Spet se je nekdo našel in brezobzirno parkiral na edinem mestu za invalide.

Ljudje, ki parkirajo na mestih za invalide so 'seljaćine'

Pa kakšen smo to narod Slovenci? Saj smo čist v k….! Sram je lahko tiste, ki parkirajo na mestih za invalide in tudi nas, ki ne parkiramo na mestih za invalide, ampak smo tiho in to toleriramo.

Ker se mi ne zdi prav, da ljudje parkirajo na mestih za invalide sem se odločil, da naredim spletno stran, kjer bomo objavljali slike avtomobilov, ki so parkirani na mestih za invalide. Sam bom od sedaj naprej slikal vsak avto, ki bo parkiran na mestih za invalide in ga bom objavil na omenjeni spletni strani. Vsako sliko nepravilnega parkiranja na mestu za invalide, ki bi mi jo lahko poslal kdo izmed vas, bom z veseljem objavil. Na stran bom dal tudi oglase, ki bodo prinašali nek prihodek. Ves prihodek, ki ga bo ustvarila stran, pa bom vsak mesec nakazal drugemu invalidskemu društvu.

Malo sem sicer v dilemi, kakšno domeno naj izberem za spletno stran. Najprej sem imel v mislih domeno invalidi.si ali invalidi.com, pa sta obe že zasedeni. Če ima kdo kašen dober predlog, naj ga napiše v komentar tega prispevka. Morate pa prej na www.zasluzek.org/proste-domene preveriti ali je domena prosta.

8 komentarjev

  1. predlagaje domene, preverila domene, so še proste:

    invalidniprostor.si
    prostorzainvalide.si

Komentiraj prispevek