Ustvarite svoje sanjsko leto

Ponovno je tu januar. Tisti simpatični mesec, ki nam ponudi enkratno priložnost, da si res vzamemo čas zase in pregledamo, kaj vse smo dosegli ter doživeli v preteklem letu. Ja, res ga obožujem.

Aneja Štrukelj
Aneja Štrukelj

 

In tokrat ga krasi že številka 2015.

Dneve v začetku leta rada posvetim sanjam in načrtovanju. Vedno me prevzame ogromno navdušenje, ko brskam po domišljiji in si zadam tiste noro dobre ter ta trenutek morda še čisto nedosegljive cilje. Pojavijo se tisti metuljčki v trebuhu, ker vem, da bom morala, če jih bom resnično želela doseči, krepko stopiti izven svoje cone udobja, ob vsem tem pa se počutim neizmerno živo.

Vendar ni bilo vedno tako. V preteklosti sem velikokrat padla v past neizpolnjenih novoletnih zaobljub. Mislila sem, da bo zdaj, ko sem v svojih mislih izrisala spisek vseh želenih sprememb, vse potekalo kot po maslu. Vsa zagnana sem se lotila zastavljenih podvigov. Prepričana sem bila, da mi bo uspelo. Čez par dni pa je motivacija že začela padati. Tolažila sem se, da malo počitka si pa že lahko vzamem. Nato je prišel februar in rekla sem si, da bom nadaljevala marca. A glej ga zlomka, tudi takrat so se pojavile druge obveznosti. Aprila pa sem bila že kot lisica, ki se je odločila, da je grozdje tako ali tako kislo.

Šele zdaj razumem, zakaj se je njihovo uresničevanje ustavilo že skoraj na čistem začetku. Veliko novoletnih zaobljub je bilo namreč izbranih na podlagi tega, kaj bi bilo dobro, da bi naredila. Izbirala sem si takšne cilje, samo zato, ker bi se spodobilo, da bi tako ali tako usmerila svoje življenje.

In verjemite mi, svojega srca in svojih resničnih želj ne morete prelisičiti.

Zato vas zdaj izzivam.

Kaj pa, če letos, namesto, da se osredotočite na to, kaj morate doseči do tega in tega dne, raje naredite pavzo in najprej preučite preteklo leto in šele nato na podlagi svojih vrednot in tistega, kar VAS izpopolnjuje, zapišete svoje sanje?

Kaj pa, če namesto tega, da zapišete samo kaj želite imeti in kje želite biti, zapišete tudi kdo želite postati in kakšni občutki želite, da vas spremljajo v tem letu?

Preden se popolnoma prepustite letu 2015, si vzemite trenutek in se ozrite nazaj na zadnjih dvanajst mesecev. Mogoče je bilo leto 2014 čas novih dosežkov, uspešnega premagovanja ovir, novega veselja in polno spodbude. Lahko ste se v preteklem letu naučili odpuščati in rasti. Med kakšne trenutke so se morda skrile solze, za njimi pa se je prikradel pogum in nov pogled na situacijo. Karkoli se je zgodilo, vas je vse to pripeljalo do točno tega dne.

 • Kje ste v letu 2014 pokazali svoj pogum?
 • Katera je bila najpametnejša odločitev, ki ste jo sprejeli?
 • Katero je bilo najbolj ljubeče dejanje, ki ste ga izvedli?
 • Katera je bila tista neverjetna stvar, ki ste jo odkrili o sebi?
 • Katero je bilo področje vašega življenja, kamor ste vpeljali največjo spremembo?
 • Kaj ste želeli doseči, pa niste?
 • Kaj ste se iz tega neuspeha naučili?
 • Kako boste zadeve to leto popravili, prilagodili?

Ena izmed najbolj popularnih novoletnih zaobljub je preoblikovanje svojega telesa z več telovadbe in bolj zdravim načinom prehranjevanja. Vse prepogostokrat pa pozabljamo tudi na preoblikovanje svojih misli in pregled tega, kaj želimo podariti svetu. Tega, kdo želimo postati in kakšen svet želimo pustiti za seboj.

Ko boste prejeli v roke pisalo in si zapisovali svoje letošnje cilje, odgovorite tudi na ta vprašanja:

 • Kako želite preživljati svoje dneve?
 • Kdo želite biti do samega sebe?
 • Kdo želite biti znotraj svoje družine oz. ljudi, ki vam največ pomenijo?
 • Kateri občutki želite, da vas spremljajo v tem letu?
 • Katere so tiste male vsakodnevne akcije, ki jih boste uvedli, da boste prišli do želenih sprememb?
 • Kaj je tisto, za kar ste najbolj hvaležni?

Čestitam! Opravili ste prvi in najlažji korak – zapisovanje ciljev po svojih željah.

Tako kot vsa leta pred tem, se bodo tudi letos pojavljali razni izzivi. Prišli bodo dnevi, ko ne bo šlo vse po planih. Prišli bodo trenutki, ko boste želeli vreči puško v koruzo. Odlašanje in izguba motivacije bosta začela trkati na vaša vrata. Pojavila se bodo razočaranja in izguba smeri.

Vendar v teh 365 dneh bo prisotno tudi ogromno trenutkov smeha, sreče, miru, zadovoljstva, veselja. Pa vse od ljubezni, strasti, vztrajnosti, razigranosti, ponosa, harmonije, zaupanja, optimizma do varnosti.

Vsi ti občutki, tako tisti lepi kot tisti malo manj lepi, bodo skupaj tvorili edinstveno harmonijo, ki vam bo to leto pokazala, koliko poguma nosite v sebi in kako edinstveni ste.

In to je tisto, kar zares šteje. Ravno zaradi vseh teh dogodivščin je življenje tako čudovito.

Veste, znotraj sebe nosimo veliko več moči, kot si jo včasih želimo priznati.

Spremenite svoj nemogoče v mogoče ter ustvarite svoje sanjsko življenje. Tukaj, točno ta trenutek. Zmorete!

Še več orodij, tehnik, navdiha in poguma, kako ustvariti življenje po svojem načrtu, najdete znotraj spletne delavnice Zbudi se in zaživi – www.zbudise.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja