Novoletne zaobljube 2015

Čim več takih trenutkov si želim v letu 2015

 

Mogoče kdo pomisli, da so novoletne zaobljube en ‘lari fari’, ki se jih gredo tisti, ki nimajo drugega pametnejšega dela. Pa ni tako! Vsak, ki se vsaj malo spozna na psihologijo ve, da so kakršne zaobljube za vsakega človeka zelo koristne.

Tisti, ki želi biti v življenju bolj uspešen in si želi imeti kvalitetetnejše življenje, si bo zagotovo napisal par novoletnih zaobljub zase.

Na kaj morate biti pozorni pri pisanju novoletnih zaobljub

 Če želite uresničiti svoje novoletne zaobljube se morate držati naslednjih pravil:

 • Novoletne zaobljube si napišite v Wordu in jih nato natisnite v vsaj petih izvodih. Liste z obljubami si nalepite na takih mestih, da jih boste vsak dan večkrat videli.
 • Ne smete si zadati preveč zaobljub, ker v tem primeru obstaja velika možnost, da bo ‘breme’ zaobljub prevelik in se ne boste držali nobene.
 • Pri vsaki zaobljubi si morate napisati časovni okvir, oziroma plan, kako boste to zaobljubo uresničili. Če je vaša zaobljuba, da boste v letu 2015 shujšali za 12 kilogramov, si v zaobljubi napišite, da boste shujšali vsak mesec en kilogram in se morate tega tudi držati.
 • Svoje zaobljube javno objavite (blog, Facebook,…). Verjetno ne želite, da vas imajo vaši prijatelji in znanci za ‘nakladča’, zato se boste zaobljub bolj z zagotovostjo držali.
 • Sam bom svoje novoletne zaobljube 2015 vsak mesec objavil na svojem Facebook profilu in napisal kaj sem že naredil, kaj nisem,…
 • Določite si kazen, če se ne boste držali zaobljub. Lahko se z nekom dogovorite, da mu daste 200 evrov (izguba denarja najbolj boli), če se ne boste držali 60% novoletnih zaobljub.
 • Nagradite se, če se držite zaobljub. Lahko se z nekom dogovorite, da vi njega nagradite, če se on drži zaobljub, on pa vas, če se vi držite zaobljub.

Moje novoletne zaobljube 2015

1. Vsaj 100 dni v letu 2015 bom zdoma

Spremeba okolja deluje na človeka zelo pozitivno. Sam sem v novem okolju veliko bolj ustvarjalen, kreativen in tudi naredim več. Imam več energije za športne in ostale aktivnosti. Preberem več knjig in zanimivo, da si tudi vsebino bolje zapomnim. V drugem okolju sem bolj sproščen in pozitiven, ter boljše volje. Tudi spim več in veliko bolje.

Ta zaobljuba ne pomeni, da bom imel 100 dni dopusta. Delam zelo rad in zelo težko zdržim, da kakšen dan nebi čisto nič delal. Tako, da teh 100 dni bo delavnih, vendar bodo polni užitka, tako kot je bilo 28 dni lansko leto, ko sem pisal turistični vodič za otok Krk.

Kot sem napisal zgoraj v članku, je potrebno določiti časovni okvir. V prvi polovici leta moram biti vsaj 50 dni zdoma. Od tega moram iti na eno potovanje na drug kontinent. Glede na to, da nameravam iti službeno na Filipine, ne bo to tak problem.

2. Vsaj 2 krat na teden bom šel zjutraj na rekreacijo

Kadar grem zjutraj teči ali kolesariti, se nato počutim odlično. Ponavadi se po rekreaciji tudi vprašam, kako sem lahko tako neumen, da to ne počnem večkrat, ker je to en sam užitek.  Žal se dostikrat na jutranjo rekreacijo spravim zelo težko. Imam polno izgovorov zakaj nebi šel. V resnici pa so to samo izgovori in jaz sem slabič, da padam nanje!

Tisti dan, ko se odločim, da grem zjutraj na rekreacijo, ponavadi pridem malo kasneje v službo. Vendar sem potem tisti dan veliko bolj produktiven in naredim veliko več.

Prepričan sem, da rekreacija spremeni človeku življenje na boljše prav na vseh področjih. Hkrati pa je rekreacija najboljše zdarvilo za težave, stres, depresijo,…

3. V letu 2015 bom napisal dve knjigi

Napisati knjigo se pripravljam že zelo dolgo časa, pa kar odlašam. Zdaj mi je posebno motivacijo dala Petra Škarja, ki je svojo knjigo Ameriški milijonarji so spregovorili napisala v 5 urah.

Prvo knjigo sem že začel pisati in je cilj, da jo imam napisano do 1.3.2105. Drugo pa do konca leta.

4. Letos bo na mojih predavanjih vsaj 3.000 ljudi

Vse bom naredil, da bo letos na mojih predavnjih vsaj 3.000 ljudi.

5. Svojo težo bom spravil pod 80 kilogramov

Včasih sem tehtal že 95 kilogramov. Danes jih imam 83 kilogramov. Lansko leto sem prišel celo do 80,20 kilograma, pod 80 kilogramov pa ni šlo.

Če se bom držav novoletne zaobljube pod točko 2, to sploh ne bo težko.

Časovni okvir: Čimprej!

6. Na blog TomazGorec.si bom napisal vsaj dva prispevka na mesec

Glede na to, da moram napisati veliko člankov za spletno stran Zasluzek.org in kar nekaj gostujočih člankov za druge spletne strani, se bom zadovoljil z dvem člankoma na mesec. Če bi pisal članke samo za svoj blog, bi imel cilj 15 člankov na mesec.

7. Naredil bom žurko za rojstni dan

Če sem iskren, zadnjih 10 let, premalo časa namenim prijateljem in znancem.

Mislim, da sem do sedaj samo trikrat naredil rojstnodnevno zabavo. Potem sem pa čudim, da mene noben ne povabi na rojstni dan.

Lansko leto sem organiziral rojstnodnevno zabavo na vikendu mojega očeta in sem povabil vse prijatelje in kar nekaj znncev. Polovico (120 oseb) se je odzvalo mojemu vabilu, ostala polovica ni imela časa. Mislim, da so se vsi, ki so prišli na zabavo, dobro imeli. Na zabavo je prišlo veliko ljudi, ki jih nisem videl že več let, kar mi je bilo v veliko veselje.

Hvala Petri, Nataši, Marjani in še eni Nataši za pomoč pri izpeljavi rojstnega dne. Brez vas nebi šlo.

8. Uživalj bom v življenju in se manj sekiral za stvari, ki sploh niso pomebne

Če ne upoštevam lenskega leta, sem zadnjih 10 let večino časa preživel delavno. Večino za računalnikom. Delu sem dal prednost pred sabo, prijatelji, mojemu zdravju, počutju,… To sem sicer lansko leto že malo spremenil na bolje, letos pa bom še bolj!

Za konec

Sem koga navdušil, da si bo napisal novoletne zaobljube?

6 komentarjev

 1. Čestitam, tako se gradi lik močne osebnosti. Osebno sem v treh letih shujšal za osemdeset kilogramov in članek je objavljen v decembrskemu časniku NA DLANI, prvi članek pa na http://www.preberite.si/shujsal-sem-petdeset-kilogramov/ Letos imam jasen cilj. Nadaljujem svoje poslanstvo. Rad bi predaval o celovitem pristopu pri hujšanju in morda me nekoč na to temo povabite na kakšno tematsko delavnico. Sem pa na info@nadlani.si poslal precej dobro pobudo in priložnost. Srečno po poti zastavljenih ciljev. Tudi sam sem se preveč specializiral na hujšanje. Drugo leto spremenim slog/cilje.

 2. Dobra ideja! Tudi jaz bom napisal zaobljube. A za knjigo pa si si vzel časa kar do 1.3.2105?:))) hehe, malo heca.. škrat 🙂

 3. Tole z zaobljubami se mi zdi zelo pozitivna zadeva.
  Mogoče mi bo uspelo prepričati še kakšnega družinskega člana,
  pa mu bom potem lahko težil. Ha, ha ,ha,..!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja