Čudovita plaža Zala na otoku Krk

Otok Krk je eden od najbolj turističnih krajev na Hrvaški obali, kjer se v glavni sezoni na vseh plažah gnete turistov. V Baški je v času od 15. julija do 20. avgusta na plaži tako velika gneča, da 5-članska družina težko najde prostor na plaži. Meni je sicer Baška najlepši kraj na otoku Krk, vendar niti pomislim ne, da bi jo obiskal v času največje turistične sezone.

Obstajajo tudi plaže, ki so manj poznane in kjer je gneča veliko manjša kot v najbolj turističnih krajih na otoku Krk. Ena od takih plaž je plaža Zala v bližini Stare Baške. Kako zelo lepa je ta plaža, si lahko pogledate v videoposnetku zgoraj.

Do plaže Zala pridete tako, da greste najprej do mesta Punat in nato nadaljujete pot do Stare Baške. Ko pridete do Stare Baške, jo prevozite in nadaljujete pot še dober kilometer po ozki, vendar asfaltirani cesti. Da ste prišli na cilj, boste opazili po tem, da bo tam parkiranih kar nekaj avtomobilov.

V glavni turistični sezoni se zna narediti, da je tudi na plaži Zala kar veliko ljudi. Če vas gneča moti, se lahko odpeljete še malo naprej po makadamski cesti in najdete zase kakšen osamljen zalivček.

Če greste na dopust na otok Krk, se vam v vsakem primeru izplača obiskati plažo Zalo. Tukaj je namreč zelo lepo in pot do nje je lahko zanimiv izlet. Zanimiva je že sama pot in tudi kraj Stara Baška.

Preberite si tudi prispevek o otoku Krk na www.tomazgorec.si/otok-krk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja