Zanimiva potovanja – Turčija in Iran

Vsa moja potovanja so bila zanimiva, polna doživetij, poučna,… Včasih me kdo vpraša, kje mi je bilo najboljše. Ponavadi odgovorim, da ima vsaka dežela svoj čar. Indonezija ima rajske plaže, dobro hrano in prijazne ljudi, Venezuela najlepše naravne lepote, Tanzanija ima Kilimandžaro in živali, Ekvador ognjenike, Pakistan ima lepe gore in najbolj prijazne ljudi, Indija je čisto drugačna zgodba, ki jo moraš doživeti,…

Iran

Poleti 2008 smo se odločili za malo drugačno potovanje. Naš cilj sta bila Turčija in Iran. Ponavadi se moja potovanja začnejo na letališčih, tokrat pa smo šli na pot malo drugače.

Preden smo se odpravili na potovanje, smo šli v investicijo 1.500 evrov in kupili 16 let starega Chrysler Voyager-ja. Avto je bil kljub svoji strarosti zelo udoben in tudi prostoren. Turčija in Iran nista tako blizu, tako da nam je udobnost avtomobila prišla zelo prav. Avto je registriran za sedem oseb, nas pa je bilo pet, kar je pomenilo, da smo imeli dovolj prostora za prtljago.

Iran in Turčija

O tem zanimivem potovanju bom naredil potopisno predavanje na vikendu mojega očeta. Malce bo sicer treba še počakati, da bo malo bolj toplo. Vabljeni pa boste vsi moji prijatelji, poslovni partnerji in tudi vsi tisti, ki se še ne poznamo, vendar vas zanimajo potovanja. Če potopisno predavanje ne želiš zamuditi, se prijavi na e novice (desno zgoraj) in zagotovo dobiš vabilo pravočasno.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi ljubitelji cvička.

Iran
Iran – na tržnici v mestu Tabriz

Turčija
Vzhodna Turčija – brat, sestra, tamlad, tamlada in naš avto

Iran

Iran

Ljudje v Iranu so zelo prijazni

Vas nekje v severno zahodnem Iranu

Turčija

Turčija

Turčija

Turčija

Jezero Van

Otok na jezeru Van

Turčija

Mošeja v Turčiji

Kampiranje na divje

Ljudje so povsod zelo prijazni

Kapadokija

Pravljična Kapadokija

Izvirno ime lokala

Gorome - Kapadokija - Turčija

Zanimiva potovanja - Turčija in Iran
Vzhodna Turčija – prijazni pastirji so nam z veseljem odstopili svojega oslička

Zanimiva potovanja - Turčija in Iran
Centralna Turčija – pravoslavni samostan

Iran

Kampiranje v Iranu

Turčija

Nemrut Dagi

Turčija
Pravslavni samostan, dobesedno vkopan v steno visoke gore.

2 komentarja

  1. Sama sem poleti 2009 izvedla krozno potovanje po Turciji in me zanima kaj vec v navezavi z vasimi drugimi izkusnjami. Kje bo torej to predavanje ?
    LP
    Lili

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja