Tečaj za jadralno padalstvo

Jadralno padalstvo

Že dolgo si želim najti hobi, ki me bo veselil bolj kot služba, oziroma podjetništvo. Sicer imam dva hobija, ki sta mi zelo pri srcu. Prvi hobi so potovanja, drugi pa je plezanje. Potovanja imajo to pomankljivost, da je težko dobiti sopotnike ravno takrat, kadar imaš ti čas,… Za plezanje pa je tako, da ne moreš plezati sam, ampak moraš dobiti še enega za zraven.

Že dolgo časa razmišljam, da bi šel na tečaj za jadralno padalstvo. Pa nekako nikoli ni časa, oziroma prave volje. Jaz mislim, da je jadralno padalstvo odlična zadeva. Leteti je zagotovo super. Spomnim se, da sem imel željo leteti že ko sem bil star okoli šest let. Z lesenimi letvami in polivinilom sem si naredil zmaja in sem mislil, da bom kar poletel iz bljižnjega hriba. Še dobro, da se je vse skupaj dobro končalo.

Nekaj izkušenj z jadralnim padalstvom imam z mojega potovanja po Venezueli. V prijetnem gorskem mestu Merida, je ena agencija ponujala jadralno padalstvo v tandemu. V Venezueli, kjer so gore visoke nad 4.000, pa vse do 5.000 metrov je leteti z jadralnim padalom še poseben čar.

Ima kdo kakšne izkušnje z šolo za jadralno padalstvo? Katera šola jadralnega padalstva je najboljša? Na kaj je treba biti pozoren? Za pomoč se najlepše zahvaljujem!

Naj še povem zakaj sem napisal tale prispevek. Vem, da sedaj ker sem ga napisal, obstaja veliko večja možnost, da bom res šel na tečaj za jadralno padalstvo!

8 komentarjev

 1. Pa še dobro reklamo si lahko delaš z padalom.
  Če daš gor velik napis, tak kot ga imaš na avtu, te bodo po celi sloveniji poznali, saj se vsak ozre v nebo, ko zagleda padalca 😉

 2. Že prvi članek mi je padel v oči – padalstvo.
  Kar je vsaj malo ekstremnega to je zame.
  Že kako leto prebiram spletne strani, ponudnike za skok s padalom v tandemu.
  Defenitivno grem samo še vpr.časa je.
  Tvoja želja je še par korakov naprej – šola padalstva. Pohvalno, najbližja mislim, da bi bila v Prečni koliko je pa
  na nivoju bi pa morala povprašati, moj brat je izvajal skoke tam.

  Za sebe menim, da bom naredila zadoščenje oz. novo izkušnjo z enim in tem srečnim poskusom.

  Z letošnjim letom sem se odločila, da opravim izpit potapljanja tako, da se bom v letošnjem letu bolj ali manj finančno in časovno posvetila temu.

  V kolikor dobim kako informacijo glede šolanja padalstva ti javim.

 3. Zdravo Tomaž,

  Dokaj redno spremljam spletne strani (jih je kar nekaj :-))), pa naj bo to oglaševanje, podjetništvo, marketing, ipd?..

  No ja, oglašam se zaradi tega. ker mi všeč način pisanja: neposreden, preprost, ni dolgočasen oz. obravnava zelo raznolike teme in takšne, ki se običajno dotikajo nas, ?navadnih smrtnikov?. Res je tudi, da me še posebej zanima oglaševanje in marketing.

  Želim Vam, da kmalu najdete Društvo ali posameznika, ki bo sposoben učiti jadralnega padalstva. Pogumnim se uspeh ne izmuzne, pravijo :-)))

  LP, Srečko

 4. skočiti s padalom.. ali pa jadrati z njim je nekaj, o čemer sem tudi sam že razmišljal…večkrat 🙂 pa je do zdaj ostalo samo na razmišljanju 🙂 še bolj kot jadralno padalo je meni zanimivo… prosto padanje s 3.200 m z glavo navzdol… in kasneje z odprtim padalom (če imaš srečo 🙂 )

  kot pravi Mirjana, boš najbrž v Prečni zvedel največ (če gledamo lokalno okolico) glede padalstva in tečajev.. pa tudi ne dvomim, da ti bo uspelo – če je Lojze Slak uspel napraviti skok ali dva s padalom, ni povsem nobenega razloga, da tudi tebi ne bi uspelo 🙂

 5. Sem lansko leto delal začetni tečaj, vendar je žal zmanjkalo časa ko je bil na vrsti višinski polet, do takrat smo se samo s hribov spuščali.

  Defenitivno zanimiva izkušnja, in če bom kdaj imel dovolj časa, bom šel na nadaljevaljni tečaj…

  Delal sem pri Simeonu, samo nimam več cifre ali kakšnega drugega kontakta.

  Uglavnem, kar loti se 😉

 6. Mirjana pa Tomaž, skočita, bomo ovekovečili in dali v javnost, če bosta za … Jst imam pa raje trdna tla pod nogami, kot pa višine …

 7. v Sloveniji je kar nekaj zelo dobriš šol jadralnega padalstva, jaz ti priporočam dve, zato ker jih najbolje poznam, to sta:

  Šola jadralnega padalstva ALBATROS Celje
  Naslov: Pod kostanji 24, 3000 Celje
  Tel.: 03 5415 900 GSM: 041 432 447
  E mail:srecko.jost@guest.arnes.si
  Url: http://www.albatroscelje-drustvo.si

  Šola jadralnega padalstva LINTVAR
  Naslov: Sele 1, 3263 Gorica pri Slivnici
  Tel.: 03 5793 286 GSM: 031 336 441
  E mail: damjan@lintvar.si , anze@lintvar.si
  Url: http://www.lintvar.si

  drugače pa imaš več informacij o vseh šolah, ki delujejo v Sloveniji na
  http://www.sffa.org/index.php/solanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja