Greš z nami na potovanje v Bosno in Hercegovino?

klikni na posamezno sliko za povečavo

Ste za to, da se dogovorimo, da gremo skupaj na eno super potovanje po Bosni in Hercegovini? Poleg tega, da bi videli in doživeli veliko zanimivih stvari, bi bilo to še super druženje. Glede na to, da moj blog berejo predvsem tisti, ki jih zanima podjetništvo in potovanja, sem prepričan, da bi se zbrala prijetna skupina ljudi, ki bi vedno imela veliko tem za pogovor.

Sam poznam Bosno in Hercegovino zelo dobro. V zadnjih desetih letih, sem bil v Bosni in Hercegovini več kot 50 krat. Poznam zanimive kraje, kamor vas ne pelje nobena turistična agencija.

Na https://www.tomazgorec.si/turisticni-vodic si lahko preberete izjave ljudi, ki so z mano šli v BiH. Ta prispevek je iz daljnega leta 2012. Danes, leta 2018, vem o BiH še veliko več, kot sem takrat.

Zakaj se izplača iti na potovanje v Bosno in Hercegovino?

  • Ljudje so izredno prijazni! Do Slovencev imajo še posebno spoštovanje. Tisti, ki še niste bili v BiH, si to niti približno ne predstavljate.
  • Narava je čudovita.
  • Cene so zelo nizke. Običajna cena piva je 1 evro. Razen v turističnih krajih, kot so Sarajevo ali Mostar, je malo dražji.
  • Hrana je odlična in poceni.
  • Za zabavo znajo Bosanci odlično poskrbeti.
  • Če vas nisem do sedaj navdušil, si poglejte 4 moje video posnetke na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos.

Da se izplača iti v Bosno in Hercegovino, moramo iti vsaj za 4 dni. Bolj priporočljivo pa bi bilo iti za en teden. V končni fazi, lahko naredimo tudi tako, da so možne dve variante. Krajša in daljša. Tisti, ki je za krajšo, se pač prej obrne proti domu.

Naj navedem še par informacij o cenah. Nočitev z zajtrkom v solidnem hotelu stane 10 do 15 evrov na osebo. V top hotelu pa okoli 20 evrov na osebo. Cene hrane so v povprečju pol nižje, kot pri nas. Pleskavico v lepinji dobiš že od 1,5 evra dalje. Porcijo čevapčičev s prilogo od 2,5 evra dalje. Dobro kosilo ali večerjo pa dobiš že od 6 evrov dalje. Za 10 evrov pa že celo požrtijo.

Tole vse skupaj je za enkrat samo ideja. Meni se sicer zdi odlična, vendar si niti malo ne predstavljam ali bo za tole interes ali ne. Če bo vsaj nekaj interesa, sem prepričan, da se nam bo uspelo dogovoriti.

Jasno vam moram povedati, da to ni organiziran izlet, kot ga organizira turistična agencija. Jaz sem za to potovanje dal pobudo izključno zaradi tega, ker mi je Bosna in Hercegovina pri srcu in ker imam rad potovanja in spoznavanje novih ljudi. Jaz s tem ne bom zaslužil niti evra. Vse kar bo potrebno plačati (hoteli, restavracije,..), boste sami plačevali na licu mesta. Seveda tudi ne prevzemam nobene odgovornosti v zvezi s potovanjem. Vse skupaj je to tako, kot bi se dogovorilo par prijateljev, da gredo nekam skupaj.

Na pot bi šli z osebnimi avtomobili. Če komu paše, lahko tudi s kombijem. Lahko greš sam s svojim avtom, lahko še koga vzameš s sabo in si delite stroške poti. Jaz bom šel s svojim avtom in lahko s sabo vzamem še dve osebi. Več žal ne, ker imam veliko fotografske opreme in dron, kar vzame kar nekaj prostora v avtu.

Če vas bi tole zanimalo, mi pišite na tomazgorec@gmail.com. Obvezno mi napišite, kateri termin bi vam najbolj odgovarjal in za koliko dni bi najraje šli. Napišete tudi ali bi šli sami, oziroma koliko oseb bi še šlo zraven. Upam, da bo dovolj interesa, da izpeljemo tole.

potovanje BiH

3 komentarji

  1. Zadnjega julija, cca 4 dni, 3 družine (10 ljudi) odhajamo na potep po Bosni. Mogoče se kje srečamo ?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja