Na protestu v Ljubljani so huligani pretepali ljudi, razgrajali,…

Ravnokar sem se vrnil iz protestov v Ljubljani. Tudi v sanjah nisem pričakoval kaj takega. Huligani so pretepali ljudi, razgrajali,…

Naj povem, da sem šel na protest službeno, da poročam o tem dogodku. Sam sem politično popolnoma neopredeljen. Moje mnenje o vseh politikih je izredno slabo. Moje mnenje je, da so vsi politiki zelo slabi ljudje. Več o tem si lahko preberete na www.tomazgorec.si/zivljenje-je-prevec-lepo. Tako, da glede na to, da sem politično popolnoma neopredeljen, bo tole kar bom napisal v nadaljevanju, popolnoma nepristransko poročanje.

Protest je kakšno uro potekal popolnoma mirno. Enega fanta, ki je zraven mene sedel brez maske je policija prišla vprašati za osebno in mu povedati, da bi moral imeti masko. Osebne ni imel, so pa preverili njegove podatke in mu povedali ,da je to opozorilo in da ne bo dobil kazni. So bili prijazni, profesionalni in tudi življenjski.

Sicer malo kasneje niso bili tako zelo prijazni, do neke mirne ženske. Kako so se jo lotili, si poglejte v spodnjem video posnetku.

Potem pa pride skupina mladih fantov, se postavijo pred ograjo in en začne govor. Potem so ga odpeljali policisti.

Nato pa je bila glasna in vidno vinjena ena skupina mladih fantov. Eden v enem trenutku vrže na tla steklenico. Ena starejša gospa, ki je prišla na proteste zato da mirno protestira, je pristopila do tega fanta in mu malo bolj na glas povedala, da naj ne dela tega. Potem pride policija in želi odpeljati tega fanta. Malo se upira, vendar ga spravijo na tla in obvladajo. V tistem trenutku z zaletom priteče njegov kolega in enega od policistov močno brcne. Ko gre nazaj podre še starejšega gospoda, ki je snemal dogodek. Podre tudi njegovo kamero. Ali je to naredil namerno ali ne ne morem reči, ker nisem videl. Sem pa potem vsaj pet ljudi slišal, kako so govorili, da ga je napadel. Sem pa potem to isto osebo videl pred vhodom v Cankarjev dom kako je z zaletom šel na enega fotografa, ki je bil od njega oddaljen približno dvajset metrov in ga udaril.

Od tega trenutka naprej pa zadeva postane zelo resna. Tudi mene je napadel en od huliganov, ker sem snemal. Nisem se mu upal upirati, ker jih je bilo vsaj deset, policija pa je bila več kot 50 metrov stran. Preden bi prišla policija, bi me čisto ‘razbili’.

Kako zelo resna si oglejte v spodnjem video posnetku.

Samo par trenutkov kasneje, ko se konča tale video, sem začel v živo oddajati na svoji Facebook strani. Iskreno se opravičujem za vse kletvice in neprimerne besede, ki sem jih izgovoril. Res jih ni bilo malo. Prisežem, da se tega niti zavedal nisem. To sem ugotovil šele, ko sem nehal snemati in me je poklical en prijatelj in mi to povedal. Drugače pa za vse, kar sem rekel, sem rekel. Še vedno tako mislim. Na ta prispevek sem dobil več kot 10.000 komentarjev. Kakor sem na hitro pogledal, je najbrž vsaj 9.000 negativnih, ker so ljudje mislili, da govorim čez protestnike. Jaz nisem govoril čez protestnika ampak čez huligane. Bom rekel, da protestnike podpiram, zato sem že šel na podobne demonstracije v Berlin. Kako je bilo si lahko preberete na www.tomazgorec.si/protesti-v-berlinu. Kakšno je moje mnenje o korona ukrepih pa si preberite na www.tomazgorec.si/negativne-novice.

Teli huligani, ki so tukaj protestirali, so vladi Janeza Janše s svojim početjem samo pomagali. Jaz sem prepričan, da se noben miren protestnik ne strinja z njim.

Video, ki sem ga oddajal v živo, si lahko pogledate spodaj.

Med več kot 10.000 komentarjev, ki sem jih prejel, je bilo tudi kar nekaj groženj. Glede na naravo ljudi, ki sem jih videl in snemal, bo se znalo zgoditi, da me obiščejo doma ali v službi. Tako, kot so me pred 15-timi leti Romi in mi grozili. Tako, da jutri grem na policijo po navodila. Namreč pred 15-teti se mi je zgodilo, da so mi Romi grozili, med drugimi tudi s sekirami, bilijar palicami, noži,… Na koncu pa sem jaz bil kazensko ovaden in mi je po ovadbi grozilo dve leti zapora. Sicer je kasneje tožilec ovadbo zavrgel, samo sem pa moral aktivirati odvetnika, namreč za dve leti nebi rad šel v zapor.

 

Ocenite to stran

1 komentar

  1. Tudi sam hodim na proteste od samega pocetka,ampak vceraj nisem sel iz enega razloga ker sem slutil da bo sranje in jaz huliganstva nepodpiram..Mirni demokratski protesti ja huligansvo ne…In to kar se je zgodilo vceraj je sramota za organizatorja,ker to mi nerabimo….pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.