Spet se odpravljam v Bosno. Vesel sem kot radio.

Naslednji teden se spet odpravljam novim dogodivščinam naproti. Tako kot vedno, se tudi tokrat zelo veselim novega potovanja. Kot majhen otrok odštevam dneve in se veselim, da pride dan, ko bom odpotoval.

Na pot grem v četrtek zjutraj. Tisti, ki me malo bolj redno spremljate, ste verjetno ugotovili, da se tudi tokrat odpravljam v Bosno in Hercegovino. Že šestič letos. Verjetno je težko razumeti, zakaj se vedno znova in znova vračam v Bosno in Hercegovino. Tudi moj sodelavec Žiga tega ni razumel, dokler letos poleti na izlet po Bosni in Hercegovini nisem peljal še sodelavcev. Žiga je bil nad izletom v Bosno tako navdušen, da je za moj blog napisal prispevek z naslovom ‘Ali je Bosna res takšna, kot pravijo’, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/je-bosna-res-taksna-kot-pravijo.

Tokrat grem v mesto Jajce. Tisti, ki ste moja ali starejša generacija, veste, zakaj sem za obisk mesta Jajce izbral ravno ta čas. Zato, ker je bil 29. november v bivši Jugoslaviji dan republike. Še danes, skoraj po 30 letih od razpada Jugoslavije, se ob dnevu republike v Jajcu zberejo ljudje iz vseh krajev bivše Jugoslavije in Jajce postane Jugoslavija v malem.

V Jajcu nisem še nikoli bil za 29. novembra. Letos bom prvič in se tega zelo veselim. Sploh ne vem, kako bo, sem pa že zdaj prepričan, da se mi bodo zgodile neke lepe stvari, ki jih danes, slab teden pred odhodom, sploh ne pričakujem.

V Jajcu sem si že rezerviral studio v velikosti 28 kvadratnih metrov, ki je od centra oddaljen samo 250 metrov in ima na Bookingu oceno 9.1. Cena pa je  samo 26 evrov za dve nočitvi oziroma 13 evrov na noč. Kot vedno, bom tudi tokrat ‘prišel čez’ zelo poceni.

Kako lepo je mesto Jajce, si poglej na mojem videoposnetku spodaj.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Na poti do Jajca si bom ogledal eno zelo zanimivo zadevo, ki si je doslej še nisem. To znamenitost sem slučajno odkril med pregledovanjem Youtuba. Kaj to je, naj bo za zdaj skrivnost. V četrtek okoli poldneva vas bom presenetil z videoposnetkom v živo na Facebooku. Mislim, da boste navdušeni!

Iz Jajca se bom odpravil še do Travnika, kjer bom obiskal gospo, ki tam skrbi za zapuščene živali. Nesel ji bom manjšo donacijo mene in mojega brata. Vsak od naju bo prispeval 100 evrov, polovico v denarju, polovico pa v obliki hrane za pse in mačke. Kakor vem, je v Bosni in Hercegovini hrana za hišne ljubljenčke dražja kot pri nas, zato bom hrano v vrednosti 100 evrov raje kupil pri nas. Ostalih 100 evrov ji bom dal v gotovini. Prepričan sem, da jih bo porabila racionalno.

Če bom imel čas, se bom odpravil še na goro Vlašič ali v mesto Kupres. Teh dveh krajev še nisem obiskal, čeprav sta oba zelo zanimiva. Iz enega od teh dveh krajev se bom skoraj zagotovo tudi javil.

Ko se bom v četrtek zgodaj zjutraj usedel v svojega ‘golfka’ in se odpravil proti Jajcu, bom najsrečnejša oseba na svetu! Že zdaj se vidim, kako se mi bo smejalo.

Kako se bom imel, lahko sproti spremljaš na moji Facebook strani www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo. Na voljo bo veliko zanimivih slik in videoposnetkov.

4.4/5 - (7 votes)

2 komentarja

 1. Res prekrasne slike in posnetki tako da človek ne more verjeti svojim očem…

  Tomaž ali greste tudi na Visoko posnet piramide itn…
  Kajti jaz sem v letu 2011 tam delal skoraj 14 dni kot volunter.Bili smo prostovoljci
  iz celega sveta in bilo je res čudovito delat na piramidah in v njihovi notranjosti…
  Toliko zaenkrat pa srečno vam spoštovani popotnik!
  V.L.B.

  1. Vladimir,

   me veseli, da so vam všeč moje slike in videoposnetki.
   Piramide so ena redka stvar, ki se jih v Bosni in Hercegovini še nisem ogledal. Bo pa tudi to prišlo na vrsto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.