Tik Tok je novo socialno omrežje, ki prinaša veliko priložnosti za posameznike in podjetja

Ste kdaj razmišljali, da bi postali influencer in s tem dobro zaslužili? Ste mogoče že poizkusili postati influencer na Instagramu, Youtubu ali Facebooku, pa vam to ni uspelo?

Če je vaš odgovor na eno izmed zgornjih vprašanj da, potem imam za vas dobro novico. Namreč, ravno sedaj je pravi čas, ko lahko prav vsak zelo na hitro postane influencer in s tem tudi dobro zasluži.

Ste že slišali za relativno ‘novo’ socialno omrežje, ki se imenuje Tik Tok? Tik Tok je socialno omrežje, na katerega lahko nalagamo video posnetke dolžine od 15 sekund do ene minute. Drugače so video posnetki na Tik Toku zelo zanimivi. Nekateri ljudje so tako dobri kreatorji video vsebin, da jih res z veseljem pogledaš. Če vprašate mene, je Tik Tok veliko bolj zanimiv kot televizija. Če mi ne verjamete, se registrirajte na Tik Tok in si poglejte nekaj video posnetkov.

Zakaj je Tik Tok tako velika priložnost?

Tik Tok, je tako zelo velika priložnost zato, ker je na Tik Toku bistveno manj tistih, ki objavljajo, kot jih je na drugih socialnih omrežjih. Tako, da tisti, ki objavi vsaj malo zanimiv video posnetek, bo tega videlo bistveno več oseb, kot bi se to zgodilo na drugih socialnih omrežjih. Na https://www.tiktok.com/@tomazgorec/video/6830399094674967814, si poglejte mojo tretjo objavo na Tik Toku. Video ni nič posebnega, vendar je imel preko 67.000 ogledov. Glede na to, da takrat, ko sem ga objavil, nisem imel pojma o objavljanju na Tik Toku. Če bi ga objavil danes, bi imel ta video še enkrat več ogledov. Namreč, takrat nisem znal dodati pravih hastagov in nisem odgovarjal na komentarje, ki so mi jih pisali drugi uporabniki.

Še en zanimiv primer si lahko pogledate na https://www.instagram.com/p/CCoi2VFlwEE, kjer najdete moj najbolj gledani video posnetek na Instagramu. Ta video posnetek je imel na Instagramu malo manj, kot 6.000 ogledov. Ko sem isti video objavil na Tik Toku, je ta imel preko 13.000 ogledov.

Tudi sledilce lahko na Tik Toku dobite zelo enostavno. Sam, sem jih v dobrih dveh mesecih dobil 1.000, brez da bi karkoli delal na tem. V tem času, sem na svojem Tik Tok profilu objavil samo 15 video posnetkov. Vse moje video posnetek si lahko ogledaš na https://www.tiktok.com/@tomazgorec. Če so vam moji video posnetki všeč, bi vas prosil, če mi sledite, napišete kakšen komentar in date kakšen všeček.

V primeru, da me boste sledili na Tik Toku, vas moram nekaj opozoriti. Na Tik Toku, ne bom prijazen Tomaž Gorec, kot sem na Youtubu – www.youtube.com/user/tomazgorec/videos, Facebooku – www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo in Instagramu – www.instagram.com/tomazgorec. Takega, kot me vidite na teh socialnih omrežjih sem v resnici, na Tik Toku pa bom verjetno igral enega malo drugačnega Tomaža. Zakaj? Zato, ker želim narediti en eksperiment. Več o njem kdaj drugič.

Tik Tok je tudi priložnost za vse tiste, ki želijo uspeti na Instagramu, Youtube ali Facebooku. Namreč, na Tik Toku lahko zelo hitro pridete do več 10.000 sledilcev in potem lahko na Tik Toku objavljate video posnetke, kjer sledilce lahko pozivate naj si gredo pogledat novi video na vaš Youtube kanal, sliko na Instagramu ali prispevek na Facebooku. Vidim, da nekateri v Sloveniji to že delajo in so pri tem zelo uspešni.

Zapomnite si, da je Tik Tok sedaj velika priložnost in bo vsak naslednji dan manjša. Namreč, vsak dan je na Tik Tok-u več tistih, ki objavljajo in je s tem konkurenca večja. To sicer ne pomeni, da se že jutri ne bo več dalo, zagotovo pa bo čez pol leta bistveno težje, kot je danes. Tudi z Instagramom je bilo isto. Pred petimi leti je bilo dobiti sledilce na Instagramu popolnoma enostavno, danes pa jih je bistveno težje.

Tik Tok je tudi priložnost za podjetja!

Na Tik Toku je veliko oseb iz Slovenije, ki imajo po več 10.000 ali celo 100.000 sledilcev in se z njimi da dogovoriti, da po dokaj ugodni ceni oglašujejo vaše izdelke ali storitve. Ravno danes, imam namen kontaktirati slovenske ‘tiktokerje’ in jih vprašati, koliko bi računali za oglaševanje. Ko izvem kaj več, bom te informacije delil z vami.

Kako dobiti veliko sledilcev na Tik Toku?

Dokler nimam sam vsaj 10.000 sledilcev na Tik Tok-u, zelo nerad delim nasvete, kako priti do veliko sledilcev na Tik Tok-u. To je tako, kot bi nekdo, ki ima 150 kilogramov, delil nasvete za hujšanje. Kljub temu dejstvu, si bom dovolil dati par nasvetov, ker imam na Facebooku preko 65.000 sledilcev, na Instagramu nekaj več kot 10.000, na Youtubu pa 9.900, tako da ostala socialna omrežja poznam zelo dobro. Res pa je, da je Tik Tok malo drugačen.

Drugače sem si o tem, kako uspeti na Tik Toku pogledal kar veliko video posnetkov in člankov. Predvsem o ‘Tik Tokerjih’ iz Balkana. Nekateri Tik Tokerji iz Balkana so zelo uspešni in so v enem letu dobili preko pol milijona sledilcev.

Objavljate čim več!

Punca iz Srbije, ki je v dobrem letu dni dobila več kot pol milijona sledilcev je rekla, da je ključnega pomena za uspeh na Tik Tok-u to, da objavljaš zelo veliko. Sama je rekla, da je dobila zelo veliko novih sledilcev, če je par dni zaporedoma objavljala deset ali več objav na dan. Vem, da se sliši veliko, ampak, če ti to prinese pol milijona sledilcev, je to neka vrednost.

Video posnetki naj bodo zanimivi.

Tik Tok je socialno omrežje, kjer lahko vaš video posnetek doseže tudi več milijonov ogledov, čeprav nimate veliko sledilcev. Namreč Tik Tok, ne dela toliko na osnovi tega, koliko ima kdo sledilcev, ampak glede na to, koliko zanimivih video posnetkov imate. če imate zelo zanimivega, lahko z njim dosežete tudi več milijonov oseb.

Zelo je pomembno, da vaš video gledajo uporabniki Tik Toka-a do konca. Še veliko bolje je, da ga gledajo večkrat. Pomembno je tudi, da dobi čim več všečkov in čim več komentarjev. Priporočam vam, da na vse komentarje odgovarjate. Še posebej na začetku, ker je na začetku vedno najtežje.

Pravilna uporaba hastagov.

Tako, kot pri Instagramu, je tudi pri Tik Toku zelo pomebna pravilna uporaba hastagov. Logika uporabe hastagov je popolnoma ista, kot na Instagramu. Če ne veste, kako uporabljati hastage na Instagramu in Tik Toku, potm vam predlagam, da si na www.tomazgorec.si/kako-postati-zvezda-instagrama, prenesete mojo brezplačno e-knjigo z naslovom Kako postati zvezda Instagrama, v kateri podrobno opisujem, kako uporabljati hastage na Instagramu. Ista logika pa velja tudi za Tik Tok.

Naj naštejem par hastagov, ki se jih v vsakem primeru izplača uporabljati na Tik Toku. To so #slovenija #slovenijatiktok #tiktokslovenia #tiktokbalkan.

Za konec

To je vse, kar do danes vem o Tik Tok-u. Ko se naučim kaj novega, zagotovo napišem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja