Vse, kar se nam zgodi slabega, je v bistvu priložnost, da postanemo boljši

Naše življenje je ves čas polno vzponov in padcev. Padci se dogajajo vsem, ne le nekaterim, kakor to kdo zmotno misli.

Ljudje se na padce odzivamo različno. Nekateri se dolgo časa smilijo samemu sebi in ne naredijo popolnoma nič za to, da bi vstali in šli naprej. Nekateri svoje padce rešujejo relativno dobro. Obstajajo pa tudi ljudje, ki so jim padci in slabe stvari, ki se jim zgodijo v življenju, priložnost, da na področju, kjer so padli, postanejo še boljši in bolj uspešni, kot so kdajkoli bili.

Če niste razumeli, kaj sem hotel povedati z zgoraj napisanim, si preberite moj primer, s katerim se ukvarjam v teh dneh.

Tisti, ki me malo bolje poznate, veste, da se ukvarjam z internetom, med drugimi tudi z oglaševanjem na Facebooku. Pred nekaj meseci mi je uspelo na Facebooku vzpostaviti neko oglaševalsko akcijo, ki je bila zelo uspešna in relativno poceni. Oglaševanje je dajalo super rezultate več kot 3 mesece, potem pa se je čez noč situacija spremenila. Oglaševanje se je podražilo za 250 odstotkov in ni bilo niti približno več rentabilno.

Takoj sem šel v akcijo in poskušal najti vzrok, zakaj je prišlo do tega. Kljub temu da sem pregledal vse, vzroka nisem našel. Potem sem si vzel nekaj dni za razmislek in začel za isto stvar delati nove oglase. Že med ustvarjanjem prvega oglasa sem ugotovil, v čem je bila težava. Facebook je zmanjšal dolžino besedila v prispevku, ki ga vidiš, preden klikneš ‘prikaži več’.

Malo sem bil žalosten, ker je Facebook to spremenil, saj sem vedel, da bo zdaj težje sestaviti tako učinkovit oglas kot prej. Malo pa sem bil tudi vesel, ker sem našel vzrok težave.

Ne čakam in raje začnem delati nove oglase. Ki pa niti približno ne delajo dobro. Po dveh dneh ugotovim, da je Facebook spremenil še nekaj. Ko zdaj upoštevam obe novi pravili, mi še vedno nič ne uspeva. Zato začnem iskati popolnoma nove možnosti. S tem se ukvarjam že tri dni, rešitve še nisem našel, sem se pa naučil ogromno in o Facebooku vem veliko stvari, ki jih prej nisem. Tako da me je ta težava prisilila v to, da sem raziskoval, se učil in preizkušal nove stvari. Do rešitve sicer še nisem prišel, vendar niti za trenutek ne pomislim, da mi ne bo uspelo. Našel bom še enkrat boljšo rešitev, kot sem jo imel prej!

Podoben pogled imam na skoraj vsa področja svojega življenja, ko doživim padec in neuspeh.

Če bi me pustila punca, za to ne bi krivil nje, ampak bi se vprašal, kaj lahko naredim za to, da bom puncam bolj privlačen in bolj zaželen. Prva stvar, ki bi jo naredil, bi shujšal za 10 kilogramov, šel bi na fitnes, da si malo povečam mišice, začel bi se lepše oblačiti, se vpisal na plesni tečaj in mogoče celo zamenjal svojega 12 let starega golfa. In na koncu vem, da bi dobil še veliko boljšo punco, kot sem jo imel.

V primeru, da me razočara kateri od prijateljev, sem zelo vesel, da sem končno uvidel, da ta prijatelj ni iskrena oseba in da ne izgubljam več časa zanj.

Ko me je pred približno 15 leti ustavila policija zaradi prehitre vožnje, sem se jim zahvalil za prijaznost. Zaradi tega sem namreč potem vsaj nekaj časa vozil bolj počasi in previdno ter se na ta način morda izognil tudi hudi prometni nesreči.

Če se prehladim ali dobim kakšno virozo, to vzamem kot opomin, da moram biti bolj aktiven, da si povečam odpornost.

Hvaležen sem vsem, ki so mi na Facebooku pisali nesramne komentarje, da sem nepismen. To mi je dalo motivacijo, da sem svojo prvo knjigo napisal prej, kot bi jo sicer. Vsi tisti, ki so mi pisali, da sem nepismen, niso napisali knjige in je najbrž tudi nikoli ne bodo. Čeprav bi jo lahko, ker so v pisanju verjetno veliko boljši kot jaz.

Tudi vam predlagam, da spremenite način razmišljanja in začnete padce ter težave reševati na način, kot sem ga opisal.

Zavedam se, da za res hude stvari moj način reševanja težav ni najbolj primeren. Za vse ostale težavice, kot so izguba službe, težave v poslu, izguba partnerja (ne mislim smrt), prometna nesreča brez poškodb in tako naprej, pa tole 100-odstotno deluje. Seveda morate najprej spremeniti način razmišljanja, kar pa ne gre čez noč.

5/5 - (1 vote)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.