Kako sem užival, ko sem kampiral na 1.900 metrih n. v.

Kampiranje v naravi mi je super. Še posebej na kakšnih neobičajnih mestih, daleč stran od civilizacije. Kadar koli se odpravim na kakšno potovanje z avtom, za vsak slučaj s seboj vzamem še šotor. Nikoli ne veš, kdaj naletiš na kakšno zanimivo mesto, kjer lahko postaviš šotor in prespiš.

Nepozabno je bilo kampiranje v puščavi januarja letos, ko sem šel na potovanje v Oman. Tisti, ki je že obiskal puščavo, ve, kako super je tam. Še bolje pa je, ko se v puščavi zjutraj zbudiš v šotoru. Tisti, ki tega ni doživel, bo težko razumel, kako odlična izkušnja je to.

Avgusta letos sem se odpravil na dvotedensko potovanje po Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Obiskal sem tudi Jahorino, kjer sem dva dni spal v čudovitem hotelu Vučko s 4 zvezdicami in je res pravi luksuz, ki si ga običajno ne privoščim.

Kadar sem na Jahorini, se običajno odpravim do zapuščenega in uničenega vojaškega radarja, ki se nahaja na nekem vrhu (imena žal ne vem), visokemu okoli 1.900 metrov nad morjem. Ta vrh je od smučišča oddaljen približno 6 kilometrov. Cesta, ki vodi do radarja, je srednje slaba makadamska pot. Do zapuščenega radarja se boste z avtom vozili dobrih 20 minut. Če imate nov avto in vam ga je škoda, se tja verjetno ne boste odpravili. Meni pa svojega 12 let starega golfa ni škoda, tako da se brez težav odpravim tudi po tej malo slabši makadamski cesti.

Kako je videti ta zapuščeni vojaški radar iz časa Jugoslavije, si lahko ogledate na zgornji fotografiji. Tam je drugače zelo zanimivo, ker so super razgledi na vse štiri strani. Ob dobrem vremenu se vidi celo Durmitor v Črni gori. Zanimivo si je ogledati tudi ostanke radarja, ki so ga leta 1995 bombardirala letala zveze Nato in popolnoma uničila. Tukaj se je zanimivo sprehoditi po ohranjenih podzemnih rovih in si ogledati ruševine. Kogar koli sem doslej pripeljal tja, je bil navdušen, tako da sem prepričan, da boste tudi vi, če se boste kdaj odločili obiskati ta kraj.

Že dlje časa sem imel v mislih, da bi bilo na tem mestu zanimivo kampirati en dan in eno noč. Ker večina ljudi ni navdušenih nad kampiranjem na tako neobičajnih mestih, sem vedel, da bom to svojo željo lahko uresničil edino takrat, ko bom šel na potovanje v Bosno in Hercegovino sam. Tokrat sem bil sam in sem izkoristil to priložnost.

Kako zelo sem bil navdušen nad to svojo idejo, si lahko ogledaš v spodnjem videoposnetku. Ta videoposnetek še sam rad pogledam, ker sem na njem tako navdušen in zadovoljen. Takšen sem kot majhen otrok, ko dobi novo igračo.

Spal sem dobro. Sicer bi še bolje, če ne bi pihal zelo močan veter. Veter se je sredi noči sicer umiril.

Lepo je bilo zvečer, še lepše pa je bilo, ko sem se zjutraj zbudil. Mir, tišina, super razgled, kamor koli sem pogledal. 

Kakšno je bilo jutranje razpoloženje, si oglejte na spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, vam predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem kanalu najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Kampiranje na tej čudoviti točki bom zagotovo še kdaj ponovil. S tem, da si bom za to vzel malo več časa in se za to tudi malo bolje pripravil. Tja gor si bom vzel nekaj hrane, ki jo bom zvečer in zjutraj z užitkom pojedel.

Šele zjutraj sem ugotovil, da sem šotor postavil na najbolj neprimernem kraju. Pač, nimam izkušenj s kampiranjem. Gledal sem le, da šotor postavim na lep kraj, ne pa na takšnega, da bom tudi v zavetju pred vetrom. Tega se drugič zagotovo lotim malo drugače.

Tudi zaradi takih doživetji je življenje lepo!

Vam je bil moj prispevek všeč? Če vam je bil, mi sledite na Facebooku, kjer objavljam veliko videoposnetkov in fotografij s svojih zanimivih potovanj. Vse, kar morate narediti, je, da kliknete spodnji gumb.

3/5 - (2 votes)

2 komentarja

  1. noja, potem pojdi še v Andpro, pa boš kampiral na 2800m …je dolge gate imej gor neglede na letni čas 🙂 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.