Vodena vadba ni tako brez zveze, kot sem vedno mislil

Vedno sem mislil, da je vodena vadba popolnoma brez zveze, nekaj, kar si omislijo večinoma ženske, ki imajo preveč časa in gredo potem na take stvari, da jim mine čas. Če ima človek namen telovaditi, lahko telovadi doma in mu zato ni treba hoditi na neke vodene vadbe in zanje še plačevati.

Svoje mnenje sem popolnoma spremenil, ko sem sam prvič šel na vodeno vadbo. To, da sem se odločil zanjo, je bilo popolno naključje. V moji poslovni stavbi v Trebnjem je namreč punca po imenu Meta vzela v najem prostor, v katerem ima vodene vadbe. Večkrat mi je omenila, da bi bilo to primerno tudi zame. Sicer ji tega nisem verjel na besedo. Odločil sem se, da grem za en mesec na to vadbo izključno zaradi tega, da jo malo podprem pri novem poslu. Kot podjetnik namreč vem, kako veliko pomeni vsaka podpora nekomu, ki je na začetku svoje podjetniške poti.

Tako sem pred dvema tednoma tudi sam šel prvič na vodeno vadbo. Meta mi je naročila, da moram priti pol ure prej, da me malo pripravi. Nisem ravno razumel, kaj me vendar ima za pripravljati.

Ko mi je rekla, naj naredim počep in mi je začela uravnavati hrbet, rit, noge, roke in glavo, sem takoj ugotovil, da sem vsakič, ko sem telovadil doma, telovadil popolnoma narobe. Ugotovil sem tudi, da se vsega tega ne bo tako zelo lahko naučiti.

Doslej sem bil na vodeni vadbi pri Meti trikrat in če sem iskren, mi ni v nobeno veselje. Zakaj? Ker moram ves čas razmišljati, da se pravilno držim, imam pravilno poravnan hrbet, zadnjico … Na koncu sem umsko tako zelo utrujen, da vam sploh ne znam povedati. S tem se bolj ‘matram’, kot sem se pri matematiki v srednji šoli.

Vsak se lahko nauči vsega, samo če ima dovolj volje za to. In tudi jaz se bom tega naučil. Potrebujem samo nekaj individualnih ur treninga z Meto in bom stvari obvladal. To je tako kot smučanje. Na začetku je brez zveze, ko pa se naučiš dobro smučati, ti smučanje postane užitek.

Drugače pa sem ugotovil tudi, da to vadbo potrebujem tako kot Sahara vodo. Kljub temu da sem v relativno dobri telesni kondiciji in da lahko brez težav pretečem 15 kilometrov, sem namreč popolnoma nerazgiban in nekaterih svojih mišic ne aktiviram praktično nikoli. Pri vadbah pa aktiviramo popolnoma vse svoje mišice. To vem zato, ker me naslednji dan bolijo nekateri deli telesa, ki me niso boleli še nikoli v življenju.

Vesel sem, da sem dobil podnajemnico Meto, ki je v moji stavbi naredila res dober vadbeni center in je vse to povzročilo, da na vodeno vadbo hodim tudi sam. Prepričan sem namreč, da nikoli ne bi šel nekam na vodeno vadbo, če te možnosti ne bi imel tik pred nosom.

Ne morem vam opisati, kako dober občutek je, ko končaš z vadbo, se oprhaš, spiš kot ‘top’ in se zjutraj zbudiš poln energije. Dan po vadbi je vedno lepši, kot bi sicer bil. Vadba je dobra tudi za moje hujšanje, saj izgubim kalorije in, glede na to da je vadba ob 19.30, nazadnje jem najkasneje ob 15.00, kar menim, da je dobro za počutje, kilograme in spanec.

Kako priti do Metinega vadbenega centra, ki se imenuje Fit – ME, si lahko ogledaš na spodnjem videoposnetku.

Če tudi vas zanima, da bi prišli trenirati k Meti, jo lahko kontaktirate prek Facebooka na njeni Facebook strani Fit ME.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja