Zakaj je toliko povoženih muckov na cestah?

Mucek

Danes sem bil priča grozni stvari, ki me je naredila zelo žalostnega in mi pokvarila dan.

Ko sem šel iz službe domov na kosilo, sem v naši vasi videl povoženega mladega mucka, ki je bil že čisto razkosan. Grozljiv prizor! Mene take stvari naredijo zelo žalostnega.

Čez eno uro, ko sem pojedel kosilo in sem se vračal nazaj v službo, sem videl še hujši prizor. Na istem mestu, manj kot pol metra stran, je bil še en povožen mucek. Glede na to, da se je to dogajalo v naši vasi, sem ga prepoznal, saj sem ga nekajkrat že videl. Ko sem se peljal mimo, sem dobil občutek, da bi to lahko bila mama tistega mucka, ki je bil povožen prvi. Tako je bilo vsaj videti, čeprav se vsega skupaj ne spomnim najbolje, saj teh stvari pač ne gledam z veseljem.

Kasneje sem se spraševal, kako je mogoče, da sta bila v tako kratkem času povožena dva mucka, in to v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro. Sam sem zelo veliko na cesti, vendar v 30 letih nisem nikoli povozil nobenega mucka niti nobene druge živali. Res je, da sem velikokrat zelo močno zaviral in je samo malo manjkalo, da živali nisem povozil. Se pa zavedam, da se mi to lahko zgodi že jutri. Lahko se namreč zgodi, da ti žival skoči naravnost pred avto in najhujšega niti ne moreš preprečiti. Močno upam, da se mi kaj takega ne bo zgodilo, ker si ne predstavljam, kako bi se počutil, če bi povozil neko žival. Verjetno par dni ne bi mogel spati.

Sprašujem se, kaj naredi nekdo, ki vidi žival na cesti – ali na polno zavira ali jo kar preprosto povozi. Če namreč v naselju voziš 50 kilometrov na uro, kolikor je omejitev, ali pa tudi, če greš kakšen kilometer hitreje, se avto dokaj hitro ustavi. Pa vmes, ko zaviraš, lahko zatrobiš, se poskušaš umakniti na levo ali desno stran …

Upam, da se motim, ampak dozdeva se mi, da nekaterim ljudem ni veliko mar, če povozi mucka, kužka ali katero drugo žival.

1 komentar

  1. Ko sem bil LJ, sem nekaj krat opazil, da nekateri namensko povozijo žival. Sem pred leti na Vilharjevi cesti videl, kako je nekdo zadel mucka, za njim vozeči, pa ga je za nalašč še enkrat povozil, kar se je videlo v njegovem manevriranju, ubogi muc je med tem, ko sem ga odstranil s ceste že poginil. Žalostno je kar počnemo z živalmi, nimamo nobenega spoštovanja do življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja