Apo Island – želvji otok

Pot do otoka Apo Island zahteva nekoliko več napora, vendar je vredna vsakega koraka, zato vam jo na kratko opišem:

Oslob – Liloan (avtobus, 0.62 EUR/osebo)

Liloan – Sibulan (trajekt, 1.27 EUR/osebo)

Sibulan – Damaguete (“tricikel”, 1.44 EUR/2 osebi )

Damaguete – Zamboanguita (avtobus, 0.51 EUR/osebo)

Zamboanguita – otok Apo Island (čoln, 6.17 EUR/osebo)

Vožnja do otoka Apo Island je trajala okoli 45 minut in na poti nas je neusmiljeno močilo skozi prebijanje med valovi. Ob prihodu je bilo potrebno plačati 2.06 EUR turistične takse in iti v lov za iskanjem namestitve. Teh nabor je skromen, zato je dobro, da uredite rezervacijo pred prihodom. Našla sva idilično hiško na koncu “glavne ulice”, tik pred izhodom na plažo, neposredno ob veliki laguni in kar je najbolje, za 10.28 EUR/2 osebi/noč.

Apo Island - želvji otok
Apo Island – želvji otok

Apo Island predstavlja podvodni raj potapljačem in nudi zavetišče številnim želvam, ki se vsak dan (nekje do 17.30 ure) hranijo s planktonom. V tem času imate prost dostop do mesta, kjer se zadržujejo, z upoštevanjem pravil o njihovem varovanju. Izposoja podvodne maske in dihalke stane 2.06 EUR/dan. Območje številnih morskih želv ni prepredeno s turisti, tako da dejansko doživite “naravno okolje” teh čudovitih bitij. Toplo priporočam kratek treking – “Amihan Eco Trail”, katere del poti vodi čez številne stopnice na drugo stran otoka, kjer je locirana manjša vasica z 18 – imi hišami. Na otoku je elektična energija tri ure na dan (18.00 – 21.00), dostop do interneta pa bi naj bil omogočen le v “Liberty Lodge”. V tem času dobi otok “zvok” in tako večina posluša pevske talente “video karaok”, ki se navadno končajo nekje sredi pesmi z najbolj vztrajnim in opitim pevcem večera.

Apo Island 

Otoček Apo Island je idealen prostor za počitek, odklop, uživanje v preprostih stvareh, skromni arhitekturi in čudoviti naravni dediščini.

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja