Čez štiri dni gremo v Iran

iran

Čez štiri dni gremo z avtom (na sliki) preko Hrvaške, Srbije, Bolgarije in Turčije v Iran.

Avto na sliki je 14 let star Chrysler Voyager, katerega smo kupili za 1600 evrov. Upam, da bo zdržal teh 10.000 kilometrov, ki jih nameravamo narediti v 18-tih dneh. Če pa ‘crkne’ pač ‘crkne’ in če ne bo šlo drugače, bo ostal dol in bomo nazaj prišli z letalom, vlakom ali avtobusom. Če pa bo zdržal, ga bomo uporabili še za kakšno naslednje potovanje.

Če te naša pot zanima, beri moj blog! Iran in Turčija je zanimiva dežela. Imam namreč namen celo pot dokaj podrobno opisati v besedi in sliki. Ravno za ta namen bom s sabo vzel prenosnika in vse sproti zapisoval da se slučajno kaj ne pozabi.

Iran, Turčija,… prihajamo.

14 komentarjev

 1. Hudooo… Kar do Irana? 🙂 To bo pa zelo dolgo potovanje – se že veselim tvojih prispevkov tukaj na blogih. Vedno rad berem potopise iz daljnih dežel. Srečno pot!

 2. Vidim, da si spremenil načrt potovanja 🙂 Prvotno si mislil it v Armenijo in Gruzijo 🙂 So ti Rusi plane podrl??
  Lansko leto ko smo potovali po Romuniji in Moldaviji (z avtom) smo hoteli z ladjo preko Črnega morja do Gruzije, vendar direktno od tam ne pelje nobena ladja. Morali bi iti do Turčije in nato iz Turčije do Gruzije, vendar ta varianta za nas ni bila denarno in časovno sprejemljiva.
  Meni se potovanje časovno zdi kar precej kratko. Mi smo letos ko smo potovali po Češki, Poljski, Rusiji, Litvi )potrebovali za 4500 km 24 dni. Res pa je, da smo se zelo veliko ustavljali ter uživali 🙂 Upam, da nam bo uspelo napisati blog do konca ( je v izdelavi ), ker si na potovanju nismo vzeli časa za pisanje bloga!
  Uživaj na dolgem potovanju in se že veselim prvega prispevka !
  LP, Matevž

 3. Zivijo,

  cez en teden potujem z agencijo v Iran, pa me zanima ce mi lahko samo svetujes katero valuto naj vzamem s seboj … razmisljam o ameriskih dolarjih, ker je pac njihova vrednost nizja ….
  imas mogoce se kaksno koristno informacijo zame?:) sicer sem ze veliko prebrala, ampak nasveti izprve roke ne skodijo 🙂
  Hvala !!!!

 4. Mi smo imeli evre in je bilo vse ok. Ne razumem čisto, kaj misliš z dolarji – nižja vrednost?

  Mi smo prepotovali predvsem zahodni Iran, do glavnih znamenitosti, ki jih boš videla ti niti nismo prišli. Mogoče en nasvet. Iranci so zelo prijazni in gostoljubni ljudje. Vabili te bojo na čaj, k sebi domov,….. Nujno iskoristi to!

 5. Tomaž !

  Glede USD in EUR: sem razmisljala o USD, amapk bom kar EUR vzela s seboj.
  Vem, da se bom imela super in komaj cakam na soboto 🙂

  Hvala za odgovor !lp
  Claudia

 6. zivjo!
  glede na to, da si potoval sam in se to z avtom…si mel kaksne probleme in slable izkušnje….jest namrec aprila potujem popolnoma sama v iran za 12 dni. na kaj moram biti pozorna? imam v planu ogled vseh vecjih mest in prevoz nameravam izvesti z avtobusom….kako je z rezervacijo hotelov?kaksne so kaj cene in koliko bo potrebovala za 12 dni?
  najlepsha hvala ze vnaprej za odgovor.
  lep pozdrav iz sofije
  nina koder

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja