Čisto sam sem si kriv, da sem zbolel

Bolezen
Že kakšna dva tedna se me je nekaj lotevalo. Ves ta čas sem mislil, da bo minilo, vendar sem se motil. Včeraj zvečer, ko sem bil še v službi, se mi je stanje čisto na hitro zelo poslabšalo. Začela sta me boleti glava in grlo. Še posebej v grlu se mi je stanje zelo hitro slabšalo.

Ko sem prišel domov, sem se na polno ‘zafiksal’ s tabletami. Vem, da s tem ni dobro pretiravati, vendar, glede na to, da tablete uživam res redko, mi to ne more škoditi.

Kljub bolečinam v grlu in glavobolu sem spal relativno dobro. Danes je stanje že veliko boljše in delam normalno, vendar od doma, da svoje bolezni ne bi prenesel še na sodelavce.

Drugače ni nič hudega in tega ne pišem zato, da bi jamral. V tem prispevku želim povedati predvsem, kaj običajno naredim, da ne zbolim. Tokrat se tega nisem držal in zato sem zbolel.

Kadar sem redno fizično aktiven, to pomeni, da tečem ali se kakor koli drugače rekreiram, nikoli ne zbolim. Res ne!

V zadnjem mesecu sem rekreacijo čisto zanemaril. Moj izgovor je bil, da imam preveč dela v službi in da nimam časa. To je seveda samo neumen izgovor. Lagal sem sam sebi. Če bi redno hodil na rekreacijo, zdajle ne bi bil bolan in bi že danes naredil več, kot bi ves mesec izgubil časa z rekreacijo.

Ko redno hodim na rekreacijo, sem tudi veliko bolj produktiven in lahko dlje časa delam zbrano. Če bi vsako jutro šel na rekreacijo in bi zaradi tega v službo prišel eno uro kasneje, bi naredil veliko več, kljub temu, da bi delal eno uro manj. V praksi je sicer običajno tako: kadar grem zjutraj na rekreacijo, tisti dan v službi ostanem veliko dlje časa. Volja za delo je namreč neizmerno večja.

Nazadnje sem tekel 30. novembra, ko sem bil na potovanju po Bosni in Hercegovini. Tisti dan sem za šalo pretekel 14 kilometrov. Od takrat naprej se mi ni uspelo pripraviti na tek. To se mi pozna tudi na kilogramih, saj sem se zredil vsaj za kakšne tri kilograme, tako da bom moral spet začeti s hujšanjem.

Moj drugi način borbe proti prehladu, nahodu, virozam in bolečem grlu je savna. Če grem pred temi virozami dvakrat v savno, potem mi bolezen težko pride do živega. Letos sem sicer šel tja le enkrat, vendar že več kot pred enim mesecem. Če bi šel v savno ta vikend, sem prepričan, da ne bi zbolel.

Običajno grem v savno v Dolenjske ali Šmarješke Toplice v Terme Krka. Za Terme Krka sem si ravno zato, da bom bolj redno hodil v savno in na kopanje, kupil kar malo več vstopnic. Dve bom podaril tudi enemu bralcu mojega bloga. Če bi jih želeli, kliknite www.tomazgorec.si/2-vstopnici-za-kopanje-in-savno in sodelujte v nagradni igri. Vstopnici veljata za savno in kopanje.

Upam, da me je tale bolezen izučila in da bom v prihodnosti pogosteje hodil v savno. Sploh ne vem, zakaj ne grem večkrat. V savni in kopanju namreč neizmerno uživam in se tam super počutim. V končni fazi bi lahko tja šel tudi med delovnim časom, ker imam, hvala bogu, tako službo, da lahko delam kjerkoli, samo prenosnik in internet potrebujem. Morda bo kdo rekel, da je naravnost bolno, da v takih primerih s seboj vzamem prenosnik in delam. Mogoče je to za koga res tako, zame pa ne, ker to delo res rad opravljam in še počutim se odlično.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja