En nasvet, ki vam bo polepšal življenje in vas naredil bolj srečne

Imate občutek, da je življenje brez zveze? Vam primanjkuje samozavesti? Imate slabo samopodobo? Se ne počutite dobro v svoji koži? Ste ves čas utrujeni in nimate energije?

Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, potem imam za vas en super nasvet. Če ga boste upoštevali, vam garantiram, da bo vaše počutje vsaj za 30 odstotkov boljše in svet okoli vas bo kar naenkrat postal lepši.

Tako kot vsi ljudje, imam tudi sam včasih zelo velike težave tako na poslovnem kot osebnem področju. Vendar, takoj, ko se začnejo, že vem, kako jih bom rešil oziroma zmanjšal vsaj za 30 odstotkov.

Moj recept za premagovanje težav je popolnoma enostaven in prepričan sem, da ste že velikokrat slišali zanj. Verjetno pa ga niste upoštevali. Moj nasvet je, da tečete. Če res ne morete teči, pa pojdite vsaj na hiter sprehod. Zelo pomembno je, da se dobro prepotite. Če se boste dobro prepotili in postali utrujeni, vam zagotavljam, da se boste počutili vsaj za 30 odstotkov bolje in boste tudi veliko bolj samozavestni. Svet okoli vas bo kar naenkrat postal lepši!

Ne verjamete? Če mi ne verjamete, potem to poskusite že samo zato, da mi dokažete, da se motim! In, če ne bo delovalo, prosim, v komentar tega prispevka napišite, da sem lažnivec in da pišem neke nasvete, ki niti približno ne delujejo.

Zadnje čase sem imel zelo veliko dela in zato veliko izgovorov, da sem rekreacijo dajal na stran. V soboto pa sem se odločil, da tako ne gre več naprej in sem naredil plan za nedeljo. Moj plan je bil, da zjutraj naredim par stvari, potem pa grem preteči okoli 10 kilometrov. Po kosilu pa sem imel plan, da se odpravim v Šmarješke Toplice malo v savno in na kopanje.

Plana sem se držal in šel dopoldne preteči okoli 10 kilometrov. Že, ko sem pretekel 3 kilometre, sta bila počutje in samozavest na vrhuncu. K vsemu je svoje dodalo še lepo vreme.

Ko sem pretekel približno sedem kilometrov, sem dober kilometer hodil. Ne, da ne bi mogel teči, ampak mi je največji užitek, ko po teku, ko sem utrujen, hodim in razmišljam. V živo se spomnim, da sem takrat, ko sem hodil,  razmišljal, kako lepo je življenje.

Po desetih minutah sem popolnoma brez težav in z veliko zagnanostjo pretekel še tri kilometre in potem spet malo hodil.

Zanimivo, kako malo je treba, da je človek v življenju srečen in zadovoljen. Samo za eno uro je treba iti na rekreacijo. Spomnim se, da sem bil manj kot en dan nazaj popolnoma brezvoljen in ne ravno najbolj navdušen nad življenjem.

Od tistega trenutka dalje, ko sem se odločil, da bom naslednji dan šel teči, sem se že bistveno bolje počutil. Tako da vam svetujem, da si takoj, ko boste ta članek prebrali do konca, določite dan in uro, ko boste šli na rekreacijo. In se potem tega tudi držite. Če sumite, da se vam lahko zgodi, da si boste v zadnjem hipu premislili, lahko to preprečite tako, da čim več ljudem poveste, da boste šli takrat in takrat na rekreacijo. Še bolje je, da to svojo odločitev napišete na Facebook. Verjetno ne boste želeli pred vsemi svojimi Facebook prijatelji izpasti, da nekaj obljubite in se potem tega ne držite.

Še bolje je, če se s kakšnim prijateljem ali prijateljico dogovorite, da greste skupaj na rekreacijo. Dogovor mora biti tak, da se določen dan ob določeni uri dobite na mestu, kjer se boste rekreirali. Taki dogovori, da se prej ne slišite in točno dogovorite, kje in kdaj, običajno padejo v vodo.

Ne morem vam povedati, kako odlično se počutim, če nekaj časa redno hodim na rekreacijo. Med tekom in po teku imam tako samozavest, da sem prepričan, da bi se krogla odbila od mene, če bi kdo streljal name. Počutim se tako močnega, da bi zmogel vse na vseh področjih. To je tako vrhunski občutek, da sploh ne morem povedati.

Takrat, ko redno hodim na rekreacijo, tudi naredim veliko več. Če grem zjutraj teči in pridem v službo eno uro kasneje, s tem nič ne zamudim, ker tisti dan potem delam veliko hitreje in veliko bolj zbrano. In običajno tak dan tudi dlje časa ostanem v službi in mi to ni niti najmanj težko!

Drugače sem tudi sam oseba, ki velikokrat najde izgovor, da ne gre na rekreacijo. Moj najpogostejši izgovor je, da nimam časa. To sta samo izgovor in lenoba! Kako je to zanimivo. Vem, da mi rekreacija naredi življenje veliko lepše in da uživam v njej, vendar dan za dnem najdem izgovor, da nimam časa. Žalostno! To navado moram spremeniti.

Vas je tale moj prispevek motiviral, da boste šli na rekreacijo? Če vas je, prosim, napišite to v komentar tega prispevka.

Malo za motivacijo si preberite tudi moj članek z naslovom 5 nasvetov, kako shujšati na www.tomazgorec.si/kako-shujsati.

Drugače pa občasno hodim tudi na vodeno vadbo. Zakaj, si preberite na www.tomazgorec.si/vodena-vadba.

2 komentarja

  1. Obisk na Palagružo priporočam. Boste kdaj izdali kakšen turistični vodnik katere vse zanimive in nevsakdanje destinacije na Balkanu obiskati?

    1. Do Palagruže mi je malo težko priti. Vem, da je to najbolj oddaljen otok v Jadranskem morju, drugače ga pa ne poznam. Kaj je posebnega na njem?
      Ideja je vsekakor zanimiva. Hvala!
      Problem je čas, ki ga vedno zmanjkuje za vse kar bi rad videl.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja