Galski drevesni horoskop

drevesni horoskop

Po starih verovanjih ima vsak človek svojo cvetlico in drevo. Galci so vsakemu drevesu pripisovali posebne lastnosti. Drevesa so bila zanje vse: izvor življenja, hrana in zaščita pred sovražniki. Vsako drevo ima svoje značilnosti, ki so istočasno tudi značilnosti ljudi, ki jim to drevo pripada oz. so rojeni v njegovem znamenju.

Jelka (rojeni od 2. do 11. januarja; od 5. do 14. julija)

Jelka je težavna osebnost. Sama sebi se zdi dovolj in je zaradi tega lahko osamljena sredi množice. Je egoistična in ima velike ambicije, ki jih lahko za vsako ceno tudi ustvari. V ljubezni ne pozna meja in je zelo zahtevna. V spolnih odnosih ni nič posebnega. Njena lepota je hladna in stroga. Zelo ima rada nakit in ga nosi kot kraljica. Rada ima svetlobo, stilsko pohištvo, stare hiše in vse, kar je vrhunsko. Tudi, če ima kakšno kronično bolezen, vse­eno živi dolgo. Njena inteligenca je neverjetna, njen duh pa je zelo analitičen. Velikokrat si izbere napa­čen poklic, ker jo zanima čim večji dobiček. Zase si vedno izbere prvo mesto, ki je daleč pred drugimi.

Preberi si še svoj:
 

Brest (rojeni od 12. do 24. januarja; od 15. do 25. julija)

Brest je visok, dobro grajen in zelo vpadljiv. V poz­nejših letih je nagnjen k debelosti. Moški brest je popoln zapeljivec in tudi ženski se ne boste mogli upreti. Če pa najde pravo osebo, lahko z njo živi do smrti. Čeprav je lahko v poznih letih malo bolj ok­rogel, zgleda zelo lepo. Rad se lepo oblači, tudi če se oblači bolj boemsko, zna to narediti s stilom. V ljubezni je posesiven, lahko pa je tudi tiran nad vso družino. V spolnih odnosih ima lahko vzpone in padce. Njegovi dve lastnosti, ki sta zelo izraziti, sta duhovitost in lenost, s katerima tudi zelo dobro ma­nipulira. Če je ob njem oseba, ki ima močno voljo in ga zna “vleči” za seboj, lahko doseže velike rezul­tate.

Preberi si še svoj:
 

Cipresa (rojeni od 25. januarja do 3. februarja; od 26. julija do 4. avgusta)

Cipresa je visoka in vitka. Črte na njenem licu so pravilne in ostre, njeno telo je visoko, suho in mišičasto. Nima velikih zahtev in zna živeti dobro kjer­koli je. Rada ima samostojno življenje v če­mer tudi uspeva, ker je sreča vedno na njeni strani. Zelo ima rada naravo, lov in ribarjenje. Uživa v veliki družini, vendar ne moremo reči, daje sentimentalna. Vedno je dobre volje in nasmejana, vendar zna biti tudi stroga. Ne mara, da se ji kdo postavi po robu in rada vidi, da ima vedno prav. Ko gre za zvestobo, je zelo ranljiva, ker je tudi sama v ljubezni in prija­teljstvu zelo zvesta. Nezvestobe ne oprosti dokler je živa.

Preberi si še svoj:
 

Topol (rojeni od 4. do 8. februarja; od 1. do 14. maja; od 5. do 13. avgusta; od 3. do 11. novembra)

Topol je v mladosti zelo privlačen, vitek in lep in tako rekoč ne sme ostareti. Rad ima družbo in veliko ljudi okoli sebe. Zelo je ponosen, celo ohol, vendar svojih težav drugim ne bo pokazal. Ima dar za dobro organizacijo. Vzljubi lahko celo delo, ki ga v začetku ne mara, vendar le, če mu prinaša priznanja. Rad ima slavo in popularnost. Redko je srečen, ker ima rad samostojnost in neodvisnost. Redkokdaj ima otroke in če jih ima, ni ravno dober vzgojitelj, ker pretirava pri neodvisnosti v dvoje. V ljubezni se rad podreja, čeprav pred drugimi pokaže veliko ljubezni in pozornosti. Izbere osebo, ki jo občuduje in se ji pokori. V spolnosti bolj ceni erotiko kot nežnost.

Preberi si še svoj:
 

Navadni koprivec (rojeni od 9. do 18. februarja; od 14. do 23. avgusta)

To je primorsko drevo severnih morij. Je čvrsto, široko in močno. Takšni so tudi ljudje rojeni v tem znamenju. Zelo dobro se znajdejo v vseh situacijah. Pogosto sanjajo o luksuzu in udobju, vendar lahko spijo tudi na zmrznjeni zemlji. Ne poznajo besed obžalovanje in negotovost. Znajo voditi, upravljati in odločati, vendar nevarnosti ne morejo začutiti. Ne marajo šal na svoj račun. Rojeni so za avanture in obožujejo burno življenje. Ko imajo nekoga radi, so zelo občutljivi, čustveni, sentimentalni in nežni.

Preberi si še svoj:
 

Bor (rojeni od 19. do 29. februarja; od 24. do 2. septembra)

Bor je lepe zunanjosti. Zna se obnašati in oceniti prave vrednote. Rad ima drage predmete in luk­suzno stanovanje. Je popoln in ne mara polovičars­ko narejenih del. Ima jasne ideje in ne dopusti, da bi bilo njegovo življenje nekoristno. Ni posestniški. Je hraber in se iz težkih dogodkov z lahkoto izvleče. Rad ima dobro družbo in veliko prijateljev, vendar ga tuji problemi ne zanimajo. Je egoističen, čeprav zna zaigrati sočutje. Ne mara umazanije, siromaštva in vulgarnosti in se ne sramuje svojih dejanj. Je gos­pod brez kompleksov in občutka krivde. V ljubezni z lahkoto zgori, z lahkoto se vname in preden mu to postane jasno, je že prepozno. V spolnosti je impulziven, strasten in pogosto neobrzdan.

Preberi si še svoj:
 

Vrba (rojeni od 1. do 10. marca; od 3. do 12. septembra)

Vrba je lepa in včasih melanholična. V njej obstaja nekaj, kar spominja na hrepenenje in ranljivost. Takšni moški vzbujajo pri ženskah občutek materinskosti, nežnosti in zaščitniškega odnosa. To bitje je zelo skrivnostno in svoje zmedene misli le redkokdaj uredi. Rada ima toploto, stik z vodo in lepe vonje. Zelo je ponosna, ve kaj hoče in ne mara tuje pomoči, ker ne prenaša odvisnosti od drugih. Ni ji mar, kaj drugi mislijo o njej. Čeprav ji prijajo osamljenost, lepi predeli v naravi, dolga razmišljanja o preteklih ljubeznih, v svojem bistvu ni otožna in pesimistična. Polna je samozaupanja, vendar nima sposobnosti prilagajanja. Njena krhkost je samo navidezna, ker je v svojem bistvu velika ig­ralka, ki različne situacije vedno obrne v svojo korist. Čeprav je romantična, ni sentimentalna. Meni, da mora biti ljubezen neprekinjena idila, v kateri je ona oboževana. Erotika ji je blizu in ima močno nagnjenje k nezvestobi, vendar dela to prefinjeno.

Preberi si še svoj:
 

Lipa (rojeni od 11. do 21. marca; od 13. do 22. septembra)

V mladosti je zelo lepa, v starosti pa je nagnjena k debelosti. Obdarjena je s privlačnostjo, kar lahko zlorablja. Rada ima udobje in gotovost, vendar se lahko prilagodi tudi drugačnim pogojem. Lahko bi rekli, daje neozdravljiva pesimistka. Pogosto do­življa vzpone in padce, še posebej v razpoloženju. Polna je nekih nasprotij. Istočasno je avanturistka in plašljivka, hkrati je nervozna in mirna, iskrena in lažniva. Zelo je simpatična in je všeč prav vsem, vendar ji ne gre zaupati. Njena inteligenca je prak­tična in tehničnega značaja, zato ima talent za fina dela. Pogosto je obsedena z urejenostjo in natanč­nostjo, s čimer utruja svoje najbližje. Če najde so­rodno dušo, si lahko uredi srečno družino. Velikokrat je posestniška, brez razloga ljubosumna in meni, da je partner njena lastnina. Če partner pristane na to, bosta živela skupaj še dolgo in srečno.

Preberi si še svoj:
 

Hrast (rojeni 22. marca)

Moški hrast je močan, ženska pa močnega ka­rakterja. Hrastova lepota je prav posebna, v kateri ni nič krhkega. Moškim ne pade na pamet, da bi se do žensk obnašali zaščitniško. Tudi ženske ne tolerirajo moških. So trdoglavi in uporniški, vse dotlej, dokler ne dosežejo svojega. Pri tem jim pomaga zdravje, ki jim služi do njihove globoke starosti. Lah­ko so veliki idealisti in heroji. Spoštujejo tujo svo­bodo, svojo pa obožujejo. Ne prenašajo nobenih omejitev ali kritike. Imajo veliko prijateljev, s kate­rimi se radi družijo. V ljubezni niso zvesti vendar spoštujejo družino in za njo veliko naredijo. Ne ma­rajo potovanj. Radi se ustalijo na enem mestu in v enem poslu. Hrast je srečno drevo, zato tudi rojene v tem znamenju spremlja sreča tam, kjer so se ukoreninili.

Preberi si še svoj:
 

Oljka (rojeni 23. septembra)

Lastnost tega znamenja je, da ne daje veliko na svojo zunanjost. Tudi tuja lepota oljki nič ne po­meni. Pogosto trpi zaradi revmatizma, zato v starosti rada živi na primorskem. Je modra in miroljubna. Rada živi po svoje in to dovoli tudi drugim. Tako zelo je diskretna, da se drugim zdi ravnodušna. Zna se zelo sladko smejati in s tem v svojo okolico vna­šati veselje. Je zelo ljubljena in spoštovana. Ker ima rada lastno svobodo, jo daje tudi svojim otrokom, ki zaradi tega zelo zgodaj postanejo samostojni. Ni ljubosumna. Z lahkoto doseže popularnost in slavo. Rada se uči in napreduje. Rojeni v tem znamenju so rečni, zato jih osrečujejo tudi drugi ljudje.

Preberi si še svoj:
 

Leska (rojeni od 22. do 31. marca; od 24. septembra do 3. oktobra)

Ljudje rojeni v tem znamenju so večinoma zelo lepi. Če pa je lepote nekoliko manj, so obdarjeni s šarmom v taki količini, da predstavljajo nevarnost za vse druge. Ko nekaj želijo imeti, to zelo hitro dobijo in udejanjijo svoj cilj. V sebi so zelo ponosni, vendar tudi oholi. Polovičarstva ne prenašajo v ni­čemer. So polni nasprotij. Lahko so dobri in zli, so angeli in hudiči obenem. Tako so originalni, da ne spominjajo na nikogar in se tako tudi obnašajo. To so osebe, ki za seboj pustijo sledi. Njihova inteli­genca je zelo bistra in z lahkoto berejo tuje misli. Včasih izgleda, kot da dvigajo roke z vsega, vendar je to samo na videz. So zelo nepredvidljivi. V lju­bezni so zahtevni, v spolnosti pa nihajo med skrajnim nezanimanjem in nenasitnostjo. Svojo usodo imajo v svojih rokah in ne marajo vmešavanja v njihovo življenje. Pogosto dosežejo velike uspehe. V kakšni ideji znajo biti tudi fanatični. Obvezno so obdarjeni s kakšnim talentom, ki ga prej ali slej tudi izkoristijo. Ne marajo družbe, vendar znajo zaigrati prijateljst­vo, tako da jim ljudje verjamejo.

Preberi si še svoj:
 

Divja hruška (rojeni od 1. do 10. aprila in od 4. do 13. oktobra)

Naj vas ne zapelje zunanji izgled teh oseb, ker so zelo odporne. Nikoli niso utrujene in uspešno lahko naredijo veliko stvari. So ljubeznive, lepo izgledajo in imajo lepo obnašanje. Na obrazu nosijo nasmeh celo v zelo težkih situacijah, vendar ne zato, ker so hladne, ampak ker imajo samokontrolo. So prefinjene in pogosto razvajene. Zelo dobro se prilagajajo vsem situacijam, celo neugodnim. Niso egoistične, vendar so egocentrične in narcisoidne. Biti z njimi v zakonu in ljubezni ni lahko, ker jim primanjkuje enostavnosti. Komplicirajo za vsako malenkost. So nadarjene za umetnost v čemer lahko dosežejo večje uspehe. Nikoli jim ne zmanjka moči, da začnejo živeti znova. Celo v starosti. Spolnosti dajejo ve­lik pomen in se ji nikoli ne odrečejo.

Preberi si še svoj:
 

Javor (rojeni od 11. do 20. aprila; od 14. do 23. oktobra)

Javorje zelo urejen in negovan, mnogokrat precej koketen. Rad ima neobičajno eleganco, tako da vča­sih deluje, kot bi bil povsem brez okusa. Je odporen in močan, lahko zdrži prav vse. Je egoističen in sra­mežljiv. Vse življenje se bori proti sramežljivosti, tako da se večkrat znajde v absurdnih situacijah. Na­klonjen je lažnemu laskanju. V glavi nosi veliko idej, ki jih le redko uresniči. Rad ima popularnost in da se o njem govori. Uživa, če je v središču kakega škandala. Pogosto ima zelo zdravo telo, vendar ne­zdravega duha. V ljubezni precej komplicira in ni primeren za družinsko življenje. Če najde sorodno dušo, je nagnjen k perverznosti in živi zelo veselo. Precej je strahopeten. V poznih letih se pogosto zelo spremeni, postane nazadnjaški, vendar še vedno te­žaven za skupno življenje.

Preberi si še svoj:
 

Oreh (rojeni od 21. do 30. aprila in od 24. oktobra do 2. novembra)

Oreh je lahko zelo lep in prefinjen, vendar lahko oddaja neprijetno energijo. Je zelo sramežljiv in tega se lahko reši le na zelo nevaren način. Lahko ima zelo neugoden karakter, lahko je agresiven, egoističen in celo surov. Lahko pa je tudi gostoljuben, pri­jeten in širokih nazorov. Neguje ljubezen in prija­teljstvo, vendar samo, če ima od tega korist. Je zelo ljubosumen, nežen in istočasno grob, torej zelo ne­uravnovešen. Z njim je vedno dobro biti previden, ker vas lahko neprijetno preseneti. Ima bleščečo inteligenco in je popoln sodelavec in organizator. Pogosto ima neverjetno usodo. Ne išče tega, da bi se komu dopadel ali da bi se kdo dopadel njemu, vendar rad navdušuje okolico. Ima veliko prijateljev in sovražnikov.

V spolnosti je zelo aktiven in tudi precej ravnodušen, saj je zanj samo ena izmed življenjskih obveznosti. V ljubezni pričakuje, da bo ljubljen, vendar ljubezni ne zna vračati, ker se ima preveč rad. Ne izpusti nobene priložnosti, ki ga lahko popelje do uspeha. Je brezkompromisen in ve, kaj hoče.

Preberi si še svoj:
 

Kostanj (rojeni od 15. do 24. maja; od 12. do 21. novembra)

Najbolj pogosto je lep vendar mu manjka hvaležnosti. Lahko zboli in tudi hitro ozdravi. Živi dolgo. Je razdražljiv in temperamenten in zna nepravično reagirati. Pogosto je razočaran nad ljud­mi, ker ne zna biti diplomatski, zato si lahko na­koplje sovražnike in je nato med dvema og­njema. Zelo je občutljiv in čustven, vendar se skozi življenje lahko nauči tudi grobosti. Lahko je gos­podovalen s čvrstimi moralnimi principi. Rad ima luksuzno življenje. Boji se, da v partnerstvu ni dovolj ljubljen, čeprav to prikriva. Poln je nasprotujočih si kompleksov. Lahko se povsem zapre vase, vendar se nenadoma tudi odpre. Je zelo moder, daljnoviden in si lahko priskrbi lepo prihodnost, denar in spoš­tovanje. Spolnost sprejema enako kot hrano.

Preberi si še svoj:
 

Jesen (rojeni od 25. maja do 3. junija; od 22. novembra do 1. decembra)

Jesen je lep, vzgojen lepega obnašanja in je vsem všeč. Vendar z njim ni lahko živeti. Ima živa­hen karakter in je zelo zahteven, ker ima rad svoje udobje in si ga naredi ne glede na druge. Zelo redki so tisti, ki jih lahko v tem smislu prenašajo. Ve kaj hoče in kaj ne. Je egoist posebne vrste, zna deliti z drugimi vendar ne pusti, da se kdor koli meša v tisto, kar ima sam. Rad ima denar, vendar ni preveč zahteven. Pogosto je obseden z uspehom in s slavo. Z velikim trudom to tudi doseže.

V ljubezni je zvest, če pa izbere napačnega part­nerja, se spušča in enega razmerja v drugega. Poroči se iz ljubezni, vendar z razlogom. Spoštuje družino in se žrtvuje zanjo. Pogosto je intelektualec. Jesen, kot blagoslovljeno drevo, prinaša srečo sebi in drug­im. Njegova senca vam lahko prinese srečo, lahko pa tudi neprijetnosti.

Preberi si še svoj:
 

Gaber (rojeni od 4. do 13. junija; od 2. do 11. decembra)

Njegova lepota je kot okras, vendar je ledena. Ne dovoli si, da bi ostarel. Drži se diet, telovadbe in železne discipline. Prezira vse in ga ne zanima nič razen lepote v vseh oblikah. Je estet in perfekcionist do skrajnosti. Kakor koli že zgleda na zunaj, je nag­njen k disciplini in poslušnosti, kar zahteva tudi od drugih. Rad ima dobro organizirane skupine in sku­pnosti. Njegov sen je, da doživi čast. Rad ima uni­formo in odlikovanja, parade in spoštovanje pravil, vendar jih tudi sam spoštuje. Ima močan čut za dolžnost in le redko skrene s prave poti. Ne mara avantgarde in ekstremistov. V ljubezni je ponosen in jo ima za dragocen dar, vendar, če je primoran izbirati med dolžnostjo in ljubeznijo, bo izbral dol­žnost. Ima intuitivno inteligenco. Zanima ga umet­nost. Sanja o velikih, nesmrtnih delih. Srečno bo živel le, če ga obkrožajo drago pohištvo in predmeti, v katerih sta lepota in harmonija, v čemer lahko uživa.

Preberi si še svoj:
 

Smokva (rojeni od 14. do 23. junija; od 12. do 21. decembra)

Pogosto ni lepa oseba, vendar ne more mimo vas, ne da bi jo opazili. Ima značilne poteze. Njena oseb­nost je zelo izrazita, občutljiva. Ima tudi komplekse. Da bi se počutila dobro, potrebuje družino. Za dru­žino bo naredila vse. Je močna osebnost in ima praktično inteligenco, kot tudi smisel za humor. Ra­da zbija šale na svoj račun, vendar drugim ne dovoli, da bi to počeli. Odlično se znajde v poslih. Če po­trebujete nasvet, ga boste od nje tudi dobili. Pozna meje svojih moči in jih ne prekorači in ravno zaradi tega uspe v vsem, kar počne. V ljubezni zahteva več, kot daje.

Preberi si še svoj:
 

Breza (rojeni 24. junija)

Je fina, dobrega okusa, lahkotna in elegantna. Ljudje se želijo z njo družiti, ker jim daje moč. Groza jo je vsake vulgarnosti. Malce je tudi snoba. Ko se loti nekega posla, je dobra delavka. Zanima jo vse in je rada o vsem obveščena, vendar v pozitivnem smislu. Veliko ve o književnosti, glasbi, slikarstvu, politiki, znanih oseb­nostih, celo tedaj, če se ubada z delom, ki s tem nima nobene zveze. Njej zunanji izgled, domišljija in obnašanje odpirajo vrata. V ljubezni ni zelo ne­dejavna, čeprav je zelo pazljiva do tistih, ki jo imajo radi. Spolnost večinoma prenaša. Glede na to, da se dopade mnogim, ni preveč družabna, ker jo mnogi gnjavijo. Njen sen je, da bi imela ozek krog izbranih prijateljev, lep in udoben dom, dobro založeno knjižnico in zbirko glasbenih albumov.

Preberi si še svoj:
 

Bukev (rojeni 22. decembra)

Bukev je dostojanstvena in lepa, celo v starosti, ki se jo boji in dela vse za to, da bi jo odložila. Ukvarja se s športom, dietami, spusti se celo v plas­tične operacije. V ljubezni nima veliko domišljije, polna je konvencionalnosti vendar je v mladosti do­ber partner. V srednjih letih upade v nepremišljene avanture, ki ji dajejo iluzijo mladosti. V poslu je dobra organizatorka in velika materialistka, ki lahko v vsakem poslu zasluži veliko denarja in zelo uspe. To je oseba, na katero se denar preprosto lepi.

Preberi si še svoj:
 

Jablana (rojeni od 25. junija do 4. julija; od 22. decembra do 1. januarja)

Redko je njena postava visoka, vendar vedno iz­gleda lepo in ima močno spolno privlačnost. Veliko govori o ljubezni in nanjo misli tudi, ko o njej ne govori. Rada ima erotiko. Je velika sentimentalka. Vendar je neobičajno to, da v zakon pogosto vstopi zaradi preračunljivosti. Za javnost se v zakonu obnaša korektno čeprav ima pogosto skrite ljubezenske avanture. Z lahkoto služi denar, še lažje pa ga zapravi. Živi za danes in ne razmišlja o tem, kaj bo jutri. Obožuje udobnosti, luksuz in prefinjene stvari, za katere bi dala poslednji cent, ker se počuti dobro le tedaj, ko je z njimi obkrožena.

Preberi si še svoj:
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja