Hotel Triglav s pogledom na Blejski otok

Čez vikend sem se odpravil na Bled. Bival in jedel sem v Hotelu Triglav, s pogledom in čudovitim razgledom na Blejski otok in večji del Blejskega jezera.

Kljub temu, da ni bilo napovedano najboljše vreme, sem se obiska Bleda veselil. Hotel ima namreč tudi bazen in savno, zato sem si rekel, da če bo dež, se bom kopal v bazenu in obiskal savno ter užival v branju kakšne dobre knjige.

Sam Hotel Triglav daje že ob prihodu občutek, da je to lep in urejen hotel. Tudi osebje je izredno prijazno.

Takoj po prihodu v hotel sem bil najprej navdušen nad čudovito sobo. Kako lepa je bila, si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj YouTube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Naslednje pozitivno presenečenje je bila večerja. Čisto nekaj posebnega in popolnoma nič klasičnega. Vendar zelo okusno. Dodaten plus za dobro počutje pri večerji je še razgled na Blejsko jezero in Blejski otok.

V soboto zjutraj sem zgodaj vstal in se odpravil teč okoli Blejskega jezera. Krog je menda dolg dobrih 6 kilometrov in je zelo zanimiv za tek pa tudi hojo.

Prijetno utrujen po jutranjem teku sem se veselil zajtrka. Naročil sem si kranjsko klobaso, ki je bila zelo okusna in čudovito servirana. Pa cel kup odličnih prilog je bilo. Meni je bil najbolj všeč hren, ki je bil zelo močan, kar imam zelo rad. Moram pa po pravici povedati, da je bila porcija za ‘kmečkega človeka’, kot sem sam, malo premajhna. Sem pa brez težav dobil še dodatno porcijo kruha, ki sem ga pojedel z medom, maslom in marmelado, tako da lačen nisem ostal. Tudi razumem, da v butičnem hotelu, kot je hotel Triglav, ni ravno navada, da so porcije velike, kot v kakšni vaški gostilni.

Med zajtrkom je celo malo posijalo sonce, vendar je potem kmalu začel padati dež. Zato sem se odpravil na bazen in v savno. Glede na to, da je hotel Triglav relativno majhen butični hotel, imajo bazen kar velik. Kot povsod po hotelu je tudi ta del zelo lepo urejen. Kako lepo, si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Čas na bazenu in savni je hitro minil. Sledila je večerja, ki je zaradi velikega števila hodov, trajala kar nekaj časa. To je bilo zame super, saj sem jedel umirjeno, ker drugače, če pred mano naenkrat postaviš veliko dobre hrane, to pojem tako na hitro in preveč, da si niti mislite ne morete. Potem pa me velikokrat boli želodec in še slabo spim.

Spat sem šel zelo zgodaj, saj sem si budilko nastavil ob petih zjutraj. Moj namen je bil obisk Ojstrice, ki nudi čudovit razgled na Blejski otok in celotno Blejsko jezero. Na Ojstrici sem hotel biti pred sončnim vzhodom, zato sem vstal tako zgodaj.

Kako lepo je na Ojstrici, si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Na zajtrk je najlepše iti, ko veš, da si nekaj že naredil zase. Jaz sem ta dan bil na Ojstrici, prejšnji na teku okrog Blejskega jezera, tako da mi je zajtrk še bolj teknil in sem v njem še bolj užival, kot sicer že bi.

Po zajtrku sem šel izprazniti sobo in opravil predajo ključa na recepciji.

Sem pa imel namen narediti še en krog okoli jezera in si ogledati kakšno znamenitost na poti ter se povzpeti na kakšen hrib v okolici Blejskega jezera, vendar mi je dež prekrižal načrte. Ko sem v soboto zjutraj tekel okoli Blejskega jezera, sem videl kar nekaj oznak za pohodniške poti, ki sem jih imel namen prehoditi, če nebi bilo dežja. Tako, da to bo počakalo za naslednji obisk Bleda.

Bled mi je zelo všeč, ker je v bližnji okolici zelo veliko zanimivih stvari za pogledati. Ojstrico sem že omenil. Potem je tu še Velika in Mala Osojnica, o kateri izveste več na www.tomazgorec.si/ojstrica. Zelo blizu je tudi Blejski vintgar. Plus še veliko hribov, ki sem jih imel namen obiskati, vendar jih zaradi dežja nisem mogel.

Drugače v hotelu Triglav sprejemajo tudi turistične bone. Če jih še niste izkoristili, je to, da jih izkoristite v hotelu Triglav, zagotovo dobra ideja. Za turistične bone imajo posebno ponudbo, ki si jo lahko pogledate na https://bit.ly/3cRh7iG.

Dobro raznoliko ponudbo za hotel Triglav imajo tudi pri SelectBoxu, ki jo lahko preverite na https://bit.ly/2GdGKhT.

Bled je drugače lep v vseh letnih časih. Jaz si ga enkrat zelo želim obiskati v zimskem času. Po možnosti takrat, ko bo jezero zaledenelo in bo možno iti peš na otok.

 

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja