Moja mama je oseba, ki bo vedno številka 1 v mojem življenju

Mama

Moja mama je oseba, ki je zame vedno naredila vse. Vedno mi je stala ob strani, me podpirala pri vseh mojih odločitvah in me velikokrat tudi finančno podpirala. Prepričan sem, da bi zame naredila vse! Dala bi mi zadnji cent, ki bi ga imela. Tudi, če bi naredil kakšno zelo veliko neumnost, recimo, da bi ustrelil deset ljudi, me še vedno ne bi pustila na cedilu.

Ko sem hodil v šolo, jih je uboga reva velikokrat slišala od očeta, ker se nisem učil. Spomnim se, da se je očetu nekoč zlagala, da mi gre v šoli dobro, ko je prišla z roditeljskega sestanka. Ko sem naslednji dan prišel iz šole, sem takoj vedel, da je nekaj narobe, ker se oče in mama nista nič pogovarjala. Jaz sem bil pri kosilu modro tiho, kasneje pa sem mamo le vprašal, kje je problem. Povedala mi je, da je od razredničarke po pošti na očetov naslov prišla fotokopirana redovalnica mojih ocen. Meni oče tega ni niti omenil, mamo pa je verjetno še več let sekiral zaradi tega.

Ko se mi je pred dvajsetimi leti čisto ustavil posel z diskoteko in sem imel še veliko kreditov, me je mama na skrivaj zalagala z denarjem. Vedno, kadar sem potreboval denar, sem ga dobil. Rekla mi je le, da ne bom slučajno povedal očetu, bratu ali sestri.

Glede na to, da živim doma, moja mama še zdaj skrbi zame. Sem v tako imenovanem hotelu mama, kjer nisem nikoli lačen in imam vedno vse oprano in zlikano. Več o tem sem napisal v prispevku z naslovom Ali so moški, ki živijo pri mamah, res nesamostojni in nesposobni, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/moski-ki-zivijo-pri-mamah.

Žal ne morem reči, da mami vračam vse to, kar je zame naredila in še dela dobrega. Seveda za to z moje strani ni nekega pametnega opravičila. Mogoče je malo olajševalna okoliščina samo to, da se tega zavedam. Seveda moram v bodoče gledati, da se ji za vse skupaj vsaj malo oddolžim. Ena stvar, ki jo bom naredil letos, je ta, da jo bom za deset dni peljal na potovanje v Črno goro. Čeprav je to malenkost, vem, da je to stvar, ki si jo najbolj želi. Prepričan sem, da bo to za njo in tudi zame zelo lepo in zanimivo potovanje.

Tudi, če bom kdaj dobil žensko in bom z njo v resni zvezi, bo zagotovo mama še vedno številka ena v mojem življenju. Čeprav se zavedam, da ženskam to ni všeč.

Velikokrat slišim, da morajo osebe, ki so v zvezi, na prvo mesto postaviti svojega partnerja, starše pa kar malo postaviti na stran. Jaz takega početja ne razumem. Mama je samo ena in te ne bo nikoli pustila na cedilu! Meni se zdi utopično in neodgovorno 100-odstotno zaupati svojemu partnerju. Samo če pogledamo, koliko parov se kmalu po poroki se loči. Koliko moških in koliko žensk vara svoje partnerje. Koliko parov je v zakonu nezadovoljnih …

Ne me razumeti narobe ali v smislu, da obsojam koga, ki zapusti ali prevara svojega partnerja. Verjetno ima vsak neke svoje vzroke. Želel sem samo povedati, da je veliko večja statistična možnost, da te bo razočaral partner kot mama.

Poznam primere, ko so moški zaradi tečnih in ljubosumnih žensk zelo omejili svoje stike s straši. In, kar je še huje, v nekaterih primerih ženske storijo vse, da partnerjevi starši svoje vnuke vidijo čim manj. Če mene vprašate, je to bolno. Če bi jaz imel tako žensko, bi jo ‘steral v tri p…. ma….’. Malo sem grdo povedal, ampak tako bi naredil.

Kakšno je vaše mnenje glede tega? Zelo zanimalo, zato bom zelo vesel vašega komentarja.

7 komentarjev

 1. Zdravo ,pravite da je mama št.1 pri vas. Zelo lepo od vas, saj je čisto normalno ,ker ste pač doma.Če bi vi imeli svojo družino, ženo ,otroke in ne bi živeli doma,bi bilo mogoče malo drugače.Ne me razumet narobe prav je ,da imate starše zelo radi.Ampak če ne živiš zraven in imaš družino,pride velikokrat do drugačne situacije veliko stavari je drugače in so ti najbolj pomembni otroci,.Je pa res,da lahko imaš tudi lep odnos do staršev,svojih ali partnerjevih.Lep pozdrav

  1. Dragi Tomaž. Občudovanja vredno dejanja tvoje mame! In tako kot se mama razdaja zate, poskrbi tudi ti zanjo. Dobro jo poslušaš. Saj veš, kaj si želi.!Zate se zdi ta je to malo kar želiš storiti, jo peljati na potep v Črno Goro, zadetek v polno. Samo prosim te, ne razočaraj je… Da, mogoče ne boš izpeljal tega potepa. Takrat ji boš zadal veliko bolečino… Vso srečo na potovanju. Ja, daj vse od sebe, pa kljub temu da te bodo bolele noge, pojdi in skupaj raziskujta… Povem ti, da od sreče bo jokala (na samem), tako je že ponosna na te, a té bo še bolj. To, da živiš v “mama hotelu”, si lahko srečen. In tudi si, drugače bi že odšel. Ne dovoli si, da ti kdo odvzame (partnerka) ta stik. Mama je in bo ena in edina. Poslušaj svojo intuicijo, tako boš našel tisto ta pravo! Takšne, ki so tečne in ljubosumne, same ne vedo kaj bi rade… So zavistne! Pravilno razmišljaš!!! Ponosna sem na té in tvojo mamo!
   Želim ti vso srečo, in tvojim najdražjim!
   P. S. Razvajaj svojo mamo pokloni ji cvet, še bolje ko ga sam utrgaš, in ne pozabi ji povedati, da jo imaš rad. Nikoli ne veš, kdaj jo vidiš zadnjič ?

   1. Najlepša hvala Darinka za zelo lep komentar.

    Mamo bom zagotovo peljal v Črno Goro, razen, če ne bo ona našla kakšen izgovor. Namreč vedno hoče vse vsem ugoditi in bo hitro našla razlog, da zaradi neke stvari ne bo mogla iti.

    Samo mislim, da bo šlo. Sem tudi jaz pretkan in bom našel neki način, da ne bo mogla najti izgovora.

  2. Najlepša hvala za komentar Zdenka!

   Sicer ne morem 100 odstotno trditi, kako bi bilo pri meni, če bi imel družino, otroke,..Nič ne moreš 100% trditi, če ne poizkusiš.

   Mislim, pa da bi bilo točno tako, kot sem napisal. Tudi, če bom kdaj dobil kakšno žensko s katero bom v resni zvezi, si ne bom delal utvar, da bo to večna ljubezen, da se ne more zgoditi, da ona ne pusti mene ali jaz njo,… Tako razmišljaš, ko si najstnik, ko pa imaš malo življenjskih izkušenj, ne razmišljaš več tako. Tisti, ki razmišlja tako, pa ne vem če je to najbolje, ker zna potem kdo biti hudo razočaran. Pa je to lahko moški ali ženska.

   Poznam kar nekaj primerov, ko so tečne žene in možje, preprečujejo stike svojim partnerjem s starši. Še posebej z mamo, ker običajno je na mamo navezanost veliko večja. Take mame, ki se jim otroci skoraj odpovedo, zaradi tečnega in ljubosumnega partnerja, se mi res smilijo.

 2. Mesto No 1 si pri meni delita moja hci in sin. Nato pokojni oce in zal sele nato mama. Razlicne zgodbe zivimo, se pa zelo strinjam s statistiko. Partnerji pridejo in gredo, druzina ti vedno ostane in ce imas sreco tudi dobri.prijatelji. V tvoji zgodbi si mesto No 1 definitivno zasluzi tvoja mami in pravi partner bo to razumel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja