Nejla Biščanin je za nekatere razvajena smrklja za druge borka za svobodo

Nejla Biščanin je dijakinja, ki sta jo dva policista pred nekaj dnevi izvlekla iz avtobusa in vklenila v lisice. V času tega dogodka je bila dijakinja mladoletna. Ravno par dni nazaj je praznovala svoj 18. rojstni dan.

Dijakinja Nejla Biščaninse je z avtobusom podjetja Nomago peljala iz šole. Na avtobusu ni hotela imeti zaščitne maske in menda se je tudi ‘nesramno’ vedla do šoferja. Šofer je poklical v podjetje, ti pa so o dogodku obvestili policijo. Na Vranskem sta avtobus pričakala dva policista, ki sta mladoletno dijakinjo na silo izvlekla iz avtobusa in ji nato nadela lisice.

Po Facebooku je zaokrožil video posnetek vklenjene dijakinje, ki so ga verjetno posneli njeni sošolci ali kdo od potnikov na avtobusu.

Ljudje so se razdelili na dva tabora

Na Facebooku so se ljudje razdelili na dva tabora. Eni so jo kovali v zvezde, da je borka za svobodo. Drugi so jo zmerjali z razvajeno in nevzgojeno smrkljo, ki se ne drži pravil in nima spoštovanja do starejših in uradnih oseb.

Sam sem dobil občutek, da so se ljudje razdelili na tiste, ki zagovarjajo nošenje mask in tiste, ki so proti nošenju mask.

Ali se je Nejla Biščanin res grdo in nesramno obnašala do šoferja? Jaz mislim, da to noben od nas, ki nismo bili zraven, tega ne more niti približno vedeti z gotovostjo. Dijakinja je povedala eno zgodbo, policista in šofer avtobusa verjetno čisto drugačno. 

Mediji znajo zgodbo napisati čisto drugače, kot je bila v resnici. Kako lažejo mediji, sem se na lastne oči prepričal pred kratkim. Več o tem si lahko preberete na www.tomazgorec.si/slovenski-mediji-lazejo. Tako da jaz medijem ne verjamem popolnoma nič.

Mladoletne punce ni bilo potrebno vkleniti v lisice!

Sam osebno sem mnenja, da se mladoletnih oseb ne bi smelo vklepati v lisice! Mogoče v kakšnem izjemnem primeru, če bi kakšen mladoletnik grozil z orožjem. Nikakor pa ne zaradi nenošenja maske!

Starejši ljudje pozabljamo (tudi sebe štejem mednje), da smo tudi mi bili mladi in smo skoraj vsi, še posebej fantje, brez izjeme, delali stvari, ki bi se jih danes zelo sramovali in jih ne bi v nobenem primeru odobravali. Zavedati se moramo, da danes ni lahko biti mlad. Nikoli še ni bilo tako pomembno biti bogat, lep, najboljši športnik, … Ni bilo socialnih omrežji, kjer se je potrebno neprestano dokazovati. In še nikoli ni bilo med bogatimi in revnimi takih razlik, kot so vidne danes. Jaz mislim, da je danes biti mlad težje, kot je to bilo včasih.

Tudi, če se je punca vedla neprimerno, mislim, da to še ni razlog, da se jo vklene v lisice. Nisem psiholog, ampak menim da take stvari lahko na otroku pustijo dolgoročne posledice.

Tisti, ki me poznate, veste da sem včasih imel diskoteko v Trebnjem. V diskoteki sem imel veliko težav z Romi. V diskoteki so razgrajali in otipavali ženske. Ko je vse skupaj prešlo vse meje, sem se odločil, da jih več ne spustim v diskoteko. Nekega večera sem se sam osebno postavil pred diskoteko in jih nisem spustil notri. Po približno 15-tih minutah pregovarjanja z njimi, mi je en Rom rekel, da me zadnjič sprašuje, če jih bom pustil notri. Odgovoril sem, da jih ne bom. Vsi so se obrnili in se odpravili do kombija.

Iz kombija so vzeli sekire, palice za biljard in drugo priročno orožje s katerim lahko zelo dobro poškoduješ človeka. In se odpravili proti meni. Kaj je sledilo, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/o-ciganih-sem-ze-pisal.

Ko je sodelavec videl, kaj se dogaja je poklical policijo. Kljub temu, da je v tem primeru bilo ogroženo moje življenje, policisti niso bili tako hitri kot v primeru Nejle Biščanin. Čakali smo jih več kot eno uro.

Kljub temu, da so policisti videli Rome s sekirami, niso nobenega vklenili in ga odpeljali na policijsko postajo. Nobenega niso niti za osebno izkaznico vprašali. Na koncu je bil epilog tak, da so mene kazensko ovadili zaradi rasne diskriminacije, Rome pa so lepo pustili pri miru.

Ko sam doživiš kaj takega, kot sem opisal zgoraj, se upravičeno vprašaš, zakaj so mlado punco vklenili in odpeljali na policijsko postajo, Romom, ki so nadme šli s sekirami, pa ni bilo treba še osebne izkaznice pokazati.

Tole je moje mnenje o tej zadevi, ki ga pa nobenemu ne vsiljujem. Me pa zelo zanima, kakšno je tvoje mnenje o tem dogodku? Svoje mnenje zapiši v komentar tega prispevka.

Koliko je stara Nejla Biščanin?

Nejla Biščanin je pred nekaj dnevi praznovala svoj 18. rojstni dan.

Koliko je bila Nejla Biščanin stara, ko so jo policisti na silo izvlekli iz avtobusa in ji nataknili lisice?

V času tega dogodka je bila še mladoletna. To pomeni, da še ni dopolnila 18 let.

Ali so policisti ravnali prav, da so vklenili mladoletno osebo?

Zagotovo ni primerno vkleniti v lisice mladoletno osebo! To zagotovo otroku pusti posledice.

Je Nejla Biščanin razvajena smrklja ali borka za svobodo?

Za nekatere je razvajena smrklja, ki išče pozornost, za nekatere borka za svobodo.

9 komentarjev

 1. V vsakem primeru se je težko odločiti, če nisi bil prisoten. Ne glede na dejanski potek, je imela punca pravico, da ne nosi maske, ni pa imela prab, ko se ni pustila legitimirati. Postopek policistov določa njihov pravilnik, ki večini ni poznan, predvidevam pa, da sta ravnala zakonito. Bolj je moralno vprašanje in taki dogodki v principu samo poglabljajo razdor, ki je že na meji še znosnega. Mislim, da bi morali vsi stopiti malo na žogo in umirit igro, o politiki pa faje ne bi, ker nima smisla.

  1. Tomaž, poznam te in vem da znaš razmišljati tudi širše. Naj ti pomagam do nekaterih dejstev:
   1. Punce niso vklenili zaradi ne nošenja maske
   2. Punce niso zvlekli z avtobusa zaradi ne nošenja maske.
   3. Ne nošenje maske tukaj v tej zgodbi nima skoraj nobene vloge. Vlogo maski, so dali tisti, ki ne vidijo dlje od svojega nosu.
   4. Če s policijo ob legitimaciji ne sodeluješ, se le to izvede na PP. Če se odvedbi upiraš, sledi vklenitev in prisilna odvedba. Na to je bila punca opozorjena s strani policije, kar je sama povedala.
   5. Ker se punca ni želela legitimirati, policista nista mogla vedeti, da je mladoletna. Torej nista vklenila mladoletne osebe, temveč neznano osebo, ki se upira postopku, legitimaciji, in ne želi sodelovati pri ugotavljanju le te z odvedbo ma PP.
   6. Že pred leti sva se pogovarjala, da pri mladostnicah v teh časih po videzu ne moreš vedeti ali oceniti ali je stara 15 ali pa 23. Torej je postopek s straninl policije deloval v skladu s predpisi.
   7. Glede dogodkov s cigani pa je to tabu tema še danez, kaj šele pred 20+ leti. Žal teh dveh situacij ne gre primerjati. Vsem so se spremenili zakoni, zamenjale so se generacije v policiji in s tem mentaliteta, način pristopa, urjenja itd.
   8. In najbolj pomembno, a zgolj moje mnenje, saj nisem kvalificiran psiholog ipd. Punca živi pri starših, na dan dogodka je bila stara 17 let. Ne nošnjo maske in upor proti nošnji maske so ji skoraj z gotovostjo v mindset dali starši. A če si otroku sposoben reči “ne nositi maske, ker je tudi ministrica ne nosi, pa tudi zakona ni, ki bi ti to zapovedoval” potem je na tebi tudi, da otroka seznanoš z ukrepi, dolžnosti in posledicami, ki temu skoraj gotovo sledijo. Kako postopati ob stiku s policijo, kdo so uradne osebe, ki smejo izvesti legitimacijo, kako spisati ugovor ob morebitnem prejemu plačilnega naloga kot sankcije zaradi tvojih dejanj, kako brati zakone, ustavo, odloke in jih interpretirati v skladu z zaščito tebe kot državljana in navsezadnje, kako vso tehnično in napredno tehnologijo, ki jo nosimo po žepih, uporabiti sebi v prid in v svoj bran video evidentirati morebitne postopke. Vse to. Še več od tega pa že zato, ker k takim dejanjem vodiš mladoletno osebo, ki za vsak korak potrebuje tebe kot skrbnika.

   Hvala in keep up good work.

  1. Ne bi povedal da je smrklja, za mene je to pogrdna beseda za punco z skoraj 18 let. Puncu u nobenem slučaju nebi smeli zaklenti ker nima 18 let. Zakaj to ne delaju s politiki kateri kršiju ljudske pravice. Me pa zanima kolk je prisotni blo na strani punce, mislim da večina, vprašanje zakaj invalid vpokojenc z 30 let delovne dobi pod 400 eu pokojnine, politike ne sprašujejo, takve politike treba vklent. Punci pa dam čisto prav, žurnalisti nikoli ne poveju resnicu do konca. Tomaž se strinjam z vami.

 2. Jaz pravim za prepir morata biti 2 eden sam s sabo se ne bo prepiral. Mislim da tukaj ima veliko masla tudi šofer avtobusa. Ker so mu pa nekateri dali neka pooblastila in malce prepotentne krvi mene ne bo nihče kaznoval je nastala štala ki so jo začeli mešati policisti potem novinari in vsi na fb. Če bi šofer opozoriv jo lepo da naj da masko ko gre na svoj prostor bi verjetno punca mu ustregla mislim da je nastal prepir že pri vratih in slabo voljo se je nadaljevala s prihodom policistov. Epilog zamuda avtobusa zamuda na delavna mesta v šole in zakaj že zaradi ene same besede gospodična prosim nadenite si masko do sedeža tam lahko vzamete dol lepo vas prosim. In konec vojne lepa beseda lepo mesto najde

 3. Ti si pa tole zadevo malo po svoje prikrojil. Policist ima predpisane postopke. Če se oseba ki jo ogovarja ne želi legitimirati in zraven žali policista, potem je dolžnost policista da ugotovi identiteto osebe. Punca ni bila vklenjena zaradi maske ampak ker ni upoštevala direktnih navodil polocista. Zakaj bi policaj tvegal? V vseh letih do sedaj sem morda imel opravka s policisti tudi ko sem bil najstnik in tudi če smo naredili neumnost nikoli nismo jezikali policistom še manj pa jih zmerjali. Vedno so bili policisti korektni in niti enkrat me niso vklenili, ker so videli da se znam normalno in mirno pogovarjati in sem jim na zahtevo pokazal osebno izkaznico. Pri 18 letih se nimaš pravice tako obnašati do policistov. Po domače kar seješ to tudi žanješ. Punca je lahko vesela da ni tega počela v Londonu ali Nemčiji, bi jo odnesla precej slabše. Prevoznik ima vso pravico da zahteva da se na njegovem prevozu nosijo maske. Če ti to ne ustreza izvoli in se pelji s taksijem

 4. Kake nebuloze. Kako sta dve zgodbi če pa so bili na avtobusu potniki ? Edina napaka ki se je zgodila je bila ta da je voznik s potnikom brez maske avtobus sploh vžgal. Pa naj gre punca pogledat v zibelko človekovih pravic -v Pariz pa naj tam sname masko če si upa. Punca je fasala lisice ker se je upirala odstranitvi z avtobusa ne pa ker ni imela maske. Covid je smrtno nevarna bolezen mi pa se ukvarjamo s pravicami neke medijske prostitutke in provokatorke in potem se še najdete posamezniki ki to zagovarjate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja