Moji načrti in zaobljube za leto 2024

Vstopili smo v novo leto in čas je za nove novoletne zaobljube oziroma plane za leto 2024. 

Preden vam izdam vse svoje plane za leto 2024 in novoletne zaobljube, naj vam povem, zakaj se izplača zapisati svoje novoletne zaobljube oziroma narediti plane za tekoče leto. 

Enkrat sem prebral, da je razlika med neuspešnimi in uspešnimi ljudmi ta, da imajo uspešni ljudje narejen plan vsaj za šest mesecev naprej, neuspešni pa imajo plan samo za en dan naprej in to je v večina primerih ta, da gredo po službi s prijatelji na pivo. 

Če želite biti uspešni tako na poslovnem kot osebnem področju, si naredite plan. Naredite si podroben plan za naslednjo leto. Naredite si tudi desetletni plan, ki pa seveda ni tako podrobno razdelan kot letni. 

Neštetokrat sem prebral, da je znanstveno dokazano, da imajo tisti, ki si svoje cilje zapišejo, veliko večja možnost, da jih tudi uresničijo. 

Zelo dobro je, če svoje cilje vsake toliko časa preberete, da se malo spomnite nanje. Idealno je, če si vsaj nekaj najpomembnejših ciljev napišete na liste papirja in jih obesite po svojem stanovanju. Če kdo meni, da govorim neumnosti, naj si pogleda kakšen intervju Sare Isaković, ki je prejemnica srebrne olimpijske medalje v plavanju. Saro Isaković imam namen povabiti v svoj podkast in se med drugimi pogovarjati tudi o teh stvareh. Upam, da pristane na to, da bi bila gostja mojega podkasta. 

Moji plani za 2024, ki jih moram uresničiti

Kakšnih zelo posebnih in velikih novoletnih zaobljub za leto 2024 nimam. Lani sem namreč do konca napisal knjigo, ki sem jo imel namen napisati več kot 5 let. Par odlomkov iz knjige si lahko preberete na www.tomazgorec.si/category/odlomki-iz-knjige. Tako da za leto 2024 nimam nobene tako zelo pomembne zaobljube. Oziroma moja najpomembnejša zaobljuba za leto 2024 je čim več potovati in biti srečen. 

Ko sem bil decembra na vikend oddihu v Zadru, sem se odločil, da bom v letu 2024 naredil zelo dobro reportažo iz zaledja Zadra. To so namreč eni od krajev, ki so mi najbolj všeč. Tukaj imam predvsem v mislih kanjona rek Zrmanje in Krupe ter vse, kar spada zraven. Na obeh rekah je veliko čudovitih slapov, neverjetne razgledne točke … V reportažo bom vključil Paklenico, Velebit, Obrovac in kraje, kjer so snemali film z naslovom Vinetu. 

V planu imam tudi, da se s čolnom spustim vsaj zadnjih 20 kilometrov reke Zrmanje. To bo noro zanimivo! 

Kako lepo je tukaj, si poglejte v malo daljšem videoposnetku na https://youtu.be/AJT6az3EEfQ?si=fKdFtFD_kfMAPoa7 oziroma v kratkem videoposnetku spodaj. 

Omenjeni video moram posneti meseca maja ali v začetku meseca junija. Takrat je tukaj najlepše, ker je vse lepo zeleno. 

Druga stvar, ki jo moram obvezno narediti v letu 2024, je, da grem na slovesnost ob koncu bitke na Sutjeski, ki je vsako leto v kraju Tjentište. Na to se pripravljam že več let, vendar mi nikoli ne uspe. Sedaj pa mi je to glavna prioriteta. Nisem še sicer zasledil točnega datuma, kdaj točno bo slovesnost. Glede na to, da je uradni datum končanja bitke na Sutjeski 16. junij, predvidevam, da bodo slovesnosti in druženja potekala od petka, 14. junija, do nedelje, 16. junija. 

Močno upam, da bo na slovesnost prišel tudi edini še živ udeleženec bitke na Sutjeski. To je Ivo Karamatić in mesta Ploče. Star je 96 let. Rad bi mu segel v roko in z njim naredil eno sliko. 

Glede bitke na Sutjeski imam še eno željo. Enkrat bi rad prehodil pot, ki so jo prehodili partizani. Pot vrhovnega štaba se je začela v neki votlini od Crnem jezeru in se nadaljevala med rekama Piva in Tara do Tjentišta ter nato čez Zelengoro. To so tako čudoviti kraji, da se jih izplača prehoditi.  

Avto bi pustil v Žabljaku, nazaj bi pa štopal. 

Ko tole pišem, sem prišel še na eno odlično idejo. Posnel bi en dokumentarni film o bitki na Sutjeski. K sodelovanju bom povabil Gregorja Jazbeca, ki je avtor knjige Bitka na Sutjeski. Ravnokar sem mu pisal preko Facebooka. Upam, da mi odgovori in da bo za. Če ne bo, bom pa našel koga drugega, ki veliko ve o bitki na Sutjeski. Na področju bivše Jugoslavije jih je zagotovo veliko. 

V načrtu imam tudi, da grem poleti spet na potovanje s starši in nečaki. To sicer ni odvisno samo od mene. Moj plan je, da bi šli malo v Srbijo in malo več v Bolgarijo. Kar se tiče Srbije, imam v planu predvsem kraj Topli Do na Stari Planini in potem nadaljevati pot v Bolgarijo. Kar se tiče Bolgarije, imam v planu največ hribe. Poleti so v dolini namreč čisto previsoke temperature. 

Mogoče je moja najpomembnejša novoletna zaobljuba za leto 2024 ta, da naredim en velik korak naprej, kar se tiče kvalitete mojih videoposnetkov. Veliko prostora imam za izboljšavo. Moj cilj je, da naredim vsaj nekaj res vrhunskih videoposnetkov. Eden bo zagotovo ta s področij rek Zrmanje in Krupe. 

Vsekakor bodo še vedno na voljo taki videoposnetki, kot so sedaj. Če hočem predstaviti vsa moja potovanja sproti, preprosto ni časa za boljšo kvaliteto. 

Z mojim Youtube kanalom imam za leto 2024 zelo velike načrte. Moj cilj je, da do konca leta pridem do 50.000 naročnikov na moj Youtube kanal. Če še niste naročeni na moj Youtube kanal, kliknite https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Če želim priti do 50.000 naročnikov, se bom moral zelo potruditi.

Za to, kaj vse bom naredil, imam delno že narejen načrt. Takoj, ko uredim studio, bova jaz in Aleš Lisac začela s podjetniškem podkastom, za katerega sem prepričan, da bo zelo poslušan. Zdajle mi je glavna prioriteta, da čim prej uredim studio. 

Ko bo dokončan studio, pričakujte še veliko zanimivih stvari na mojem Youtube kanalu. Med drugimi veliko oddaj v živo z gosti. Gostje bodo moji sledilci. V načrtu imam, da bom v vsako oddajo v živo povabil dva ali tri moje sledilce, da bodo tudi oni sodelovali v pogovorih. Mislim, da bo to zelo zanimivo. 

Še vedno bom snemal intervjuje. S tem, da bom to delal redno. Odločiti se moram, ali bom vsak teden objavil en intervju ali bom intervju objavljal dvakrat na mesec. Vem, da je veliko bolje, da intervju objavljam vsak teden, samo ne vem pa, če mi bo časovno zneslo. No mogoče mi pa bo, namreč vse bo veliko lažje, ko bom imel studio. 

Ob tej priliki vas lepo prosim, če moje delo lahko podprete s tem, da greste na moj Youtube kanal in se naročite nanj. To je popolnoma brezplačno. In, seveda, poglejte kakšen moj video. Na Youtubu me najdete pod Tomaž Gorec.

Plani, ki so verjetno bolj sanje kot realnost

Že dolgo časa sanjam, da bi šel na eno res posebno potovanje. V mislih imam potovanje v Venezuelo ali Pakistan. Obe destinaciji sem že obiskal, sicer v boljših časih. Kako sem se imel v Venezueli, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/venezuela. Za Pakistan pa žal nimam opisa. 

To niso destinacije, kot so Filipini, Jordanija, Tajska ali Tenerife, za katere se lahko danes odločiš in jutri greš. Za to je treba malo več priprav. Moral bi najti tudi sopotnike, namreč v Pakistanu bi najel dober džip, ki ni tako poceni. V Venezueli bi rad imel sopotnike zaradi varnosti. 

Venezuela je po mojem mnenju dežela, kjer so najlepše naravne lepote. Pakistan pa je dežela, kjer so čudoviti hribi in doline. Prijazni ljudje. In vse skupaj je malo bolj divje, kar pomeni, da je še bolj zanimivo. 

Razmišljam tudi o nekam večjem projektu, ki bi se sicer začel spomladi 2025. Razmišljam, da bi šel z avtom do Balija. To je projekt, ki bi trajal eno leto ali celo več. Sam si sicer zaradi dela ne morem privoščiti, da sem od doma tako dolgo časa, zato bom za ta projekt iskal partnerja, s katerim bi se menjala na poti. Če je kdo zainteresiran, naj se mi javi. 

Tole bi bilo vse z moje strani. Upam, da si tudi vi zapišete svoje cilje in jih čim več uresničite. In, seveda, srečno, zdravo in uspešno novo leto 2024 vam želim. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja