Ali se samskemu moškemu srednjih let izplača iskati žensko za resno zvezo?

Pred kratkim mi je prijatelj rekel, da ker sem tako super oseba, bi mi privoščil, da dobim eno super žensko. Sam se sicer nimam za tako zelo super osebo, a moram priznati, da je lepo slišati, če ti kdo reče kaj takega.

Prijatelju sem omenil, da sem se nekako navadil na samsko življenje in mi to popolnoma odgovarja. Povedal sem mu tudi, da sem pred dobrimi dvajsetimi leti imel eno zelo slabo izkušnjo z eno žensko in imam od takrat zelo velik strah pred ženskami. Da ne boste narobe razumeli, ni me strah ženske kot ženske, če se z njo pogovarjam, družim ali delam. Paničen strah me zagrabi, če se s kakšno žensko karkoli zapletem. Vem, da je to težko razumeti. Bi pa razumeli, če bi imeli tako izkušnjo, kot sem jo imel jaz.

Ker je ta moj prijatelj strokovnjak na področju osebnostne rasti, mi je ponudil, da mi lahko pomaga odpraviti ta moja omejujoča prepričanja, ki jih imam. Ponudil mi je brezplačen coaching. Seveda sem zadevo sprejel z odprtimi rokami. Namreč sam s sabo se borim s tem, da ne padem v stanje, da mislim, da sem na vseh področjih najbolj pametna oseba na svetu. Če sem jaz v nekaj prepričan, zakaj ne bi nekomu drugemu dovolil, da mi pove svojo plat vsega. S prijateljem sva se na koncu dogovorila, da coaching narediva online in v živo, da si ga bodo lahko ogledali tudi ostali. Namreč mene je zelo zanimalo tudi mnenje ostalih ljudi, ki so naju poslušali, ne glede na to, kakšno mnenje bodo imeli.

Najin coaching v živo si lahko pogledate v spodnjem video posnetku. Večina žensk, ki si bodo pogledale ta video posnetek, bodo rekle, da sem nezrel za svoja leta, samovšečen, preračunljiv in sovražnik žensk. Jaz sem samo želel biti 100 odstotno iskren. Predvsem iskren do sebe. Namreč če lažeš samega sebe, potem si res v ku…, po domače povedano. Sem pa prepričan, da moraš imeti “jajca”, da takole brez dlake na jeziku poveš vse o sebi. Mislim, da je zelo malo ljudi, ki si upajo kaj takega.

Če vam je bil videoposnetek zanimiv, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem Youtube kanalu najdete več kot 450 video posnetkov. Prepričan sem, da boste našil vsaj nekaj takih, ki vam bodo zelo zanimivi.

Video posnetek coachinga sem pogledal še dvakrat. Namreč neke stvari je dobro, da jih slišiš večkrat.

Ob poslušanju video posnetka sem se iskreno vprašal ali je zame bolje, da ostanem še naprej samski, ali da si najdem žensko. Na list papirja sem si napisal vse pluse in minuse, ki mi jih prinese samsko in tudi življenje v vezi. Na osnovi napisanega se nekako bolj nagibam k tem, da ostanem samski. Mislim, da je to zame najboljša opcija. Namreč tako sem navajen in bi se težko navadil živeti z nekom. Všeč mi je tudi svoboda, ki jo imaš če si samski. Na primer jaz se lahko danes odločim in grem na neko potovanje. V primeru, da bi imel resno partnerko, verjetno to ne bi bilo izvedljivo. Tako razmišljam, ker sem star 50 let. Če bi bil star 20 let, bi si definitivno našel resno, pridno in pošteno punco in imel z njo tri otroke. O tem sem že pisal v članku, ki ga najdete na www.tomazgorec.si/ce-bi-bil-se-enkrat-mlad.

Nekateri si ne predstavljajo biti samski, ker bi zaradi tega bili preveč osamljeni. Jaz z osamljenostjo nimam nobene težave. Mogoče sedaj v času korona virusa se najde kakšen trenutek, ko imam malo težav z osamljenostjo, vendar takoj, ko se tega zavem, najdem nekaj, da nisem več osamljen. Zadnje čase tudi ugotavljam, da imam zelo rad mir in sem sam s seboj. Še par let nazaj nisem niti pomislil ne, da bi šel sam na potovanje. V zadnjih časi pa se na moja potovanja najraje odpravim sam. Letos sem šel sam na potovanje po Indoneziji za en mesec. Tudi v Srbijo sem šel sam za 11 dni. Niti za trenutek nisem nikoli pomislil, da sem osamljen. Ampak ljudje smo različni. Razumem tudi ljudi, ki pač ne morejo biti sami. Jaz sicer mislim, da je to, da znaš biti brez težav sam s sabo, božji dar.

Kaj pa vi mislite o vsem tem?

Zelo me zanima, kaj vi mislite o vsem tem? Bom zelo vesel in hvaležen, če boste svoje mnenje napisali v komentar tega prispevka.

3 komentarji

  1. Težko je komentirat, kaj je prav ali boljše in kaj ne. Jaz mislim, da je zelo pomembno, da slediš svojemu srcu, pa tudi intuiciji in potem začutiš ali si na pravi poti ali ne.

    Sama sem že 4 leta sama, odkar mi je umrl mož. Nisem imela in nimam težav z osamljenostjo, ker sem tudi rada sama s sabo in priznam, da prav uživam v svojem življenju, saj sem si ga tako organizirala, da sem si ga zapolnila s prijatelji in dejavnostmi, ki jih imam rada, pa tudi otroke imam in vnuke, tako da ne vem kaj je to dolg čas. Ko pomislim, da bi svoje življenje in čas delila še s kom, se zavedam, da bi ta nekdo moral biti res poseben, da bi spremenila svoj življenjski slog in naredila prostor za drugo osebo, predvsem pa naredila prostor v srcu. Tako, da ne zapiram vrat, ampak nikoli pa res ne bi bila v vezi samo zato, da nisem sama.

    Je pa vse odvisno od človeka in njegove življenjske filozofije, vrednot, pričakovanj, izkušenj… dejstvo pa je, da smo narejeni za dvojino in če si priznamo ali pa ne, vsi imamo radi bližino, dotike, ljubezen……

  2. Zakaj ne bi kekdo bil samski če mu tu odgovarja. Strinjam se, sem sama samostojna in neodvisna in zelo dobro se kot samska počutim, čerav si tega nisem hotela priznati. Po daljšem iskanju primerneg partnerja sem se navadila. Nisem iskala bogatega, ne lepega, ne nič č posebnega. Iskala sem skromnega, iskrenega, poštenega soplesalca, soigralca , nežnega ljubimca ki si me ne bi lastil kot stvar. Sočloveka ki me ne bi izkoriščal ker ponavadi v partnerstvu dajem vse. In še vedno upam sanjati kljub izdajam in mojim zgrešenim izbiram za katete krivim samo sebe in mojo romantično naravo z katero se moj razum večkrat ne strinja. Vsaka čast vsakem ku odgovorno in pogumno sprejme tudi samsko življenje da pri tem ne dela nikomur škodo

  3. Sama sem že 35 let,osamljena pa nikoli.Imam otroke,vnuke in veliko prijateljev.Vsi mislijo da smo samski ,ločeni zelo osamljeni,moje mnenje je; ŽALOSTNO JE DA JE VELIKO OSAMLJENIH V “SREČNEM ZAKONU”.BOLJE JE BITI SAMSKI IN SREČEN,KOT POROČEN IN NESREČEN.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja