Silvestrovanje 2018 – Kam za novo leto 2018

Silvestrovanje 2017
Diskoteka na Palah

V tem članku vam bom predstavil nekaj dobrih predlogov o tem, kam na silvestrovanje 2018. Da bo spisek predlogov, kam za novo leto 2018 čim daljši, bom v prispevku, dragi bralci mojega bloga, objavil tudi vaše predloge. Če imate dobre predloge, kam na silvestrovanje 2018, mi jih pošljite na moj email naslov tomaz@gorec.si, ali mi jih pošljite preko zasebnega sporočila na mojem Facebook profilu – www.facebook.com/tomaz.gorec.

#1 Pale – Bosna in Hercegovina

Pred tremi leti sem novo leto dočakal na Palah. To je bilo eno od mojih boljših silvestrovanj v zadnjem času. Pale so prijetno malo mestece z okoli 14.000 prebivalci, ki leži na pol poti med Sarajevom in Jahorino. Na Palah živi veliko študentov, ki pridejo na študij iz drugih krajev s področja Republike Srpske. Zaradi velikega števila študentov, je na Palah dobro poskrbljeno za zabavo. Imajo vsaj 5 diskotek, veliko dobrih lokalov, restavracij, … Če želite novo leto 2018 dočakati nekje, kjer vas bodo zelo lepo sprejeli in ne boste obkroženi s “hordami” Slovencev, so Pale zagotovo najboljša izbira za silvestrovanje 2018. Cene na Palah so smešno nizke. Pivo v diskoteki ali lokalu stane 1 evro. Če naletite na kakšno akcijo, pa lahko pivo dobite že za 0,50 evra. Tudi cene hrane in prenočišč so zelo ugodne. Za tiste, ki radi smučate, imate Jahorino oddaljeno samo 15 kilometrov. Več o smučanju na Jahorini si preberite na naslovu www.tomazgorec.si/jahorina-smucanje.

#2 Banja Luka

Kljub temu, da veliko hodim v Bosno in Hercegovino, sem bil letos v Banja Luki prvič, če ne štejem končnega izleta v osnovni šoli in to, da se v Banja Luki ustavim, ko grem v Sarajevo. V Banja Luki sem bil februarja in sem bil nastanjen v turističnem naselju Balkis, ki se nahaja 25 kilometrov pred Banja Luko. Ker me je ob mojem obisku Banja Luka popolnoma navdušila, resno razmišljam, da bi novo leto 2018 pričakal ravno v Banja Luki. Banja Luka je znana po dobri zabavi in hrani, ter lepih dekletih. Drugi naziv za Banja Luko je mesto žensk. Predvidevam, da se v Banja Luki najdejo tudi postavni fantje. Jaz sem sicer bolj opazoval in ocenjeval dekleta, za ocenjevanje fantov pa menim, da nisem najbolj kompetenten. Če se boste odločili za silvestrovanje v Banja Luki, vam bo hvaležna tudi vaša denarnica, saj so cene v primerjavi s slovenskimi zelo nizke. V povprečju so vsaj za polovico nižje.

#3 Jahorina

Jahorina je poznani smučarski center, ki ga v zadnjem času obiskuje veliko Slovencev. Slovence verjetno najbolj privlačijo nizke cene, saj na Jahorini dobiš za svoj denar res veliko. V malo slabšem, vendar čistem in lepo urejenem hotelu lahko dobite nočitev z zajtrkom že za 10 evrov. Na voljo pa so vam tudi top moderni hoteli s štirimi in petimi zvezdicami. Cena dnevne smučarske karte med tednom je 17 evrov, med vikendom pa 19 evrov. Na voljo je tudi štiri urna vozovnica, ki stane 14 evrov. Več o smučanju na Jahorini in o ponudbi hotelov ter apartmajev najdete na spletni strani Jahorina.si in v mojem članku na www.tomazgorec.si/jahorina-smucanje. V večini hotelov na Jahorini imajo organizirano silvestrovanje. Cene so za slovenske razmere zelo ugodne. Ljudje so prijazni in družabni, hrana pa odlična. Moj brat je lansko leto silvestroval v hotelu Board, kjer se je imel super dobro. Več o hotelu Board si preberite na www.jahorina.si/hotel-board. V kratkem bom spet šel na Pale in Jahorino in se bom pozanimal o ponudbi za silvestrovanje 2018, ter o tem napisal prispevek.

#4 Sarajevo

Sarajevo je mesto, ki vam bo zagotovo všeč. Vedno je nekaj posebnega, njihovi prebivalci (Sarajlije), pa so vedno veljali za prijazne in dobre ljudi. Iz Sarajeva izhaja 80% najboljših glasbenih skupin iz bivše države. V Sarajevu so bile leta 1984 olimpijske igre. Sarajevo je prvo mesto v Evropi, ki je imelo redno tramvajsko linijo. Je mesto, ki ga redno obiskujeta Bono (pevec skupine U2) in Angelina Jolie. Sarajevo je mesto, o katerem veliko vem. O njem sem prebral veliko knjig. Žal pa ga še nisem doživel, saj kadar grem v te kraje, vedno spim na Palah ali na Jahorini. Kljub dejstvu, da Sarajeva še nisem doživel, tako kakor bi ga moral, je to zame najlepše mesto na svetu, v katerega se vedno rad vračam. Če boste šli na silvestrovanje v Sarajevo, vam zagotovo ne bo žal. Vzemite si vsaj tri dni časa, saj boste imeli za pogledati veliko stvari. Glede na to, da je Sarajevo glavno mesto morate vedeti, da je vse bistveno dražje kot v drugih krajih (razen Mostarja, ki tudi postaja drag) v Bosni in Hercegovini. Par stvari o Sarajevu in znamenitostih preberite na www.jahorina.si/od-jahorine-proti-sarajevu.

Novo leto 2017    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja