Timova življenjska zgodba, iz katere se lahko vsi veliko naučimo

Tim Bučar je mlad fant, ki se je rodil s hudo boleznijo, ki se ji reče Apertov sindrom. To je zelo huda bolezen, ki je Timu že kot otroku povzročila zelo veliko težav. Veliko je bil na zdravljenih doma in v tujini. Prestal je 15 operacij.

Kljub vsem zdravljenjem ima Tim še danes zelo oteženo življenje. Zraščene ima prste na rokah in nogah. Dolgo časa, dokler mu niso operirali stopala, ni mogel niti normalno hoditi. Poleg naštetega ima Tim še veliko drugih težav z boleznijo.

Večina od nas bi v življenju obupala, če bi imela samo pol toliko težav, kot jih ima Tim. Tim ni obupal in v življenju dela neverjetne stvari. Pravi, da ne želi biti nobenemu na ‘grbi’ in bi rad sam poskrbel zase. To mu zelo dobro uspeva.

Celotno Timovo življenjsko zgodbo izveste, če si ogledate spodnji videoposnetek, na katerem Tim na kratko pove svojo življenjsko zgodbo in vse o tem, kaj dela, da se preživi in da ima denar za terapije, ki jih nujno potrebuje.

Prepričan sem, da bi moral Timovo zgodbo poslušati čisto vsak. Še posebej tisti, ki so obupani in nimajo več nobene volje do življenje. Od Tima se lahko veliko naučimo tudi podjetniki. Sam občudujem njegovo vztrajnost in vse podjetniške ideje, ki jih ima. Če ste podjetnik in vam bo šlo v poslu kdaj slabo, se spomnite na Tima. Če zmore on, zmorete tudi vi!

Ponosen sem nase, da sem Timu pred dobrim letom svetoval, da bi moral postati predavatelj in motivacijski govornik. Takrat ni bil najbolj navdušen nad mojo idejo, vendar me je leto kasneje kontaktiral in vprašal, če bi mu pomagal izpeljati seminar, na katerem bi predaval on. Seveda sem bil takoj za in tako sva pred nekaj dnevi imela seminar, na katerem je Tim prvič v življenju predaval. Če ste si ogledali zgornji videoposnetek, se verjetno strinjate z mano, da ima Tim pred seboj bleščečo predavateljsko kariero. Glede na to, da je vztrajen in da se rad uči, sem prepričan, da mu bo uspelo.

Pred dobrim letom sem Timu tudi svetoval, da bi moral napisati knjigo. Nad tem predlogom še ni navdušen, upam pa, da si bo premislil, tako, kot si je za predavanje. Kaj je Tim pred dobrim letom menil o tem, da postane predavatelj in napiše knjigo, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/tim-bucar-ne-pustim-se-izkoriscati.

Informacija, ki me je pri Timovem predavanju zelo presenetila, je ta, da je kljub temu, da mora sam trdo delati, da zasluži dovolj za preživetje in terapije, tudi sam dobrodelen. Večkrat namreč popolnoma brezplačno in s svojimi sestavinami peče palačinke za brezdomce. Obstaja veliko ljudi, ki imajo vse in nikoli nič ne naredijo za dobrodelnost, Tim pa. Zelo plemenito dejanje!

2 komentarja

  1. Vse čestitke tebi in Timu!
    Če se še malo pohecam:
    le pojdi na pot!
    Nimaš kaj izgubiti, le pridobiš lahko ( pa ne corona virus).???
    Pa srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja