Zadnje čase sem ‘čist’ v kur**

Po domače povedano sem zadnje čase čisto v kur**.

Še pred nekaj meseci je bilo življenje lepo in sem se veselil vsakega dneva posebej. Zadnji mesec pa je vse skupaj z redkimi trenutki zame brez zveze.

Danes je petek. Sploh se ne zavedam, kako hitro je minil teden. Zdi se mi, da je celoten teden minil v enem dnevu. Sam zase sem ugotovil, da mi čas teče zelo hitro, ko z življenjem nisem zadovoljen ali če delam preko vseh meja. Pravijo sicer, da lepe stvari hitro minejo, jaz pa se s tem ne strinjam. Menim, da je ravno obratno.

V čem je sploh moja težava? Ni samo ena. Več jih je. Vse pa izvirajo iz enega vzroka.

Zadnji mesec sem bolan. Dajejo me prehlad, nahod, boleče grlo in občasno tudi malo povišana temperatura. Običajno se pozdravim v enem tednu ali najkasneje v 10 dneh. Sedaj pa kar traja in traja.

Ker sem bolan, sem tudi manj produktiven in težje mi je vse narediti. In potem me še to spravlja v slabo voljo.

Odkar sem bolan in počivam, sem tako neznansko lačen, da bi pojedel, kolikor bi dobil. Tako da neprestano nekaj jem. Včeraj sem šel jesti ob desetih zvečer, ker je pomenilo, da sem potem slabo spal in sem zato danes še bolj tečen, utrujen in nemotiviran, kot bi sicer bil.

Preobilno ‘žretje’ se mi tudi že kar lepo pozna na kilogramih. Saj si niti na tehtnico ne upam stopiti! Ne obremenjujem se zaradi nekaj odvečnih kilogramov, ki jih imam, ampak zato, ker se v svoji koži preprosto ne počutim dobro. Tako da grem takoj zdaj prebrati svoj prispevek o hujšanju na www.tomazgorec.si/kako-shujsati, da mi da motivacijo za hujšanje.

Drugače imam zase zelo dober recept, kako ostati zdrav tudi takrat, ko so vsi drugi bolni. Recept je povsem preprost. Biti moram fizično aktiven, kar pomeni, da grem vsaj trikrat na teden vsaj za pol ure teči ali kolesariti. Druga stvar pa je, da grem še pred sezono bolezni dvakrat ali trikrat v savno.

Za vse to sem seveda kriv sam, ker sem zadnje mesece opustil rekreacijo. Zaradi tega sem zbolel, padel v tako imenovano negativno spiralo, postal zagrenjen in tečen, se začel nažirati in pridobivati kilograme. Poleg vsega pa še veliko manj naredim.

Zanimivo je dejstvo, da sta človekova sreča in zadovoljstvo na koncu odvisna samo od polurne rekreacije trikrat na teden.

Poglejte me na videoposnetku spodaj, kako sem bil pred dobrega pol leta pozitiven, samozavesten in poln energije.

Samo, da se pozdravim in takoj spet začnem z redno rekreacijo. Rekreacija mi mora postati najbolj pomembna stvar v življenju. Če se bom namreč redno ukvarjal z rekreacijo, sem prepričan, da mi bo šlo odlično tudi na drugih področjih življenja.

Zdaj, ko sem tole napisal se počutim že malo bolje. Drži, da je pisanje terapija!

2 komentarja

 1. Včasih pač tako pride, da se prehlad kar vleče in vleče. Mogoče bi koristil obisk kakšnih term.
  Hotela sem vas že vprašati, če ste v bosni že bili v Termah Laktaši.
  Vse dobro želim.

  1. Hvala za komentar.

   Obisk term zagotovo koristi, vendar je bolje, če greš preden zboliš. Tako, d av bodoče bom to prakticiral.

   V Termah laktaši še nisem bil. Vem da obstajajo in sem tudi že nekaj prebral o njih, bil pa še nisem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja