Delo na domu nam omogoča svobodo in prihrani naš dragoceni čas

Delo na domu

Resno delo na domu so sanje vsake osebe, ki se mora vsak dan daleč voziti v službo in mu tako zmanjkuje časa zase in za svojo družino. Poleg tega še vsak dan tvega svoje življenje na cesti. Če se 30 let vsak dan voziš eno uro v službo in eno uro domov, običajno v času, ko je na cesti gneča in so vsi živčni, obstaja velika možnost, da se tej osebi zgodi neka hujša prometna nesreča. Seveda upajmo, da se nobenemu ne zgodi kaj takega, moramo pa vedeti, da je to, kar sem napisal, realno stanje na cestah v naši državi.

V Sloveniji je le malo podjetij, ki nudijo delo na domu. Menim, da je tako zato, ker podjetje redno zaposlene osebe, ki ima fiksno plačo, ne more nadzirati, koliko dejansko ta oseba dela doma. Lahko pa se s podjetjem poskušate dogovoriti, da vas plačuje glede na opravljeno delo, ne na ure.

Če si res želite delati od doma, je najbolje, da si delo na domu najdete sami. V nadaljevanju tega prispevka vam bom naštel 11 predlogov, kako si lahko sami najdete delo na domu. Prepričan sem, da bosta vsaj kakšna dva predloga primerna za vas.

Preden berete naprej si poglejte eno odlično ponudbo na www.tomazgorec.si/prosta-delovna-mesta, ki jo nudimo v našem podjetju. Ni to sicer samo izključno delo na domu, je pa odlična priložnost, da dobite neprecenljive izkušnje in znanje, da si boste lahko kasneje zase našli delo na domu in z njim tudi dobro zaslužili. Zavedati se morate, da je višina vašega zaslužka odvisna predvsem od znanja, ki ga imate. 

1. Pisanje člankov

Pisanje člankov je eno najbolj razširjenih del, ki jih lahko delate preko spleta. Če relativno dobro pišete in imate tudi konkurenčno ceno, boste brez težav dobili delo.

Za začetek morate biti pripravljeni napisati kakšen članek tudi brezplačno, da dobite nekaj dobrih referenc. Sam sem za reference napisal že zelo veliko člankov popolnoma brezplačno. Še zdaj veliko člankov za druge napišem popolnoma brezplačno. Ne sicer za reference, ker jih ne potrebujem, ampak predvsem za brezplačno oglaševanje – mene, mojega bloga in v končni fazi tudi mojega podjetja.

Če obvladate angleški jezik, lahko ponudite pisanje člankov v angleškem jeziku. Delo lahko dobite na spletnih straneh Freelancer.com in Fiverr.com. Podobnih strani, kjer lahko dobite delo na domu za pisanje člankov v angleškem jeziku, je še zelo veliko. Malo pobrskajte po Googlu.

Kako pa lahko dobite delo v Sloveniji? Predlagam, da za začetek pišete vsem spletnim portalom in jih vprašate, če potrebujejo kakšen dober in zanimiv prispevek za svojo spletno stran. Dobro je, da jim že v prvem mailu podate nekaj dobrih predlogov, kaj bi lahko napisali. Pišite tudi vsem podjetjem, ki se ukvarjajo s SEO optimizacijo spletnih strani. Za uspešno SEO optimizacijo neke spletne strani se namreč običajno potrebuje zelo veliko člankov.

2. Upravljalec socialnih omrežij

Večina podjetij v Sloveniji se nima časa ukvarjati z objavljanjem vsebine na svoji profilih na socialnih omrežjih, zato bi to delo z veseljem prepustili nekomu drugemu. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da ne potrebujete zelo veliko izkušenj, da boste delali boljše objave, kot jih ustvarjajo v vsaj 95 odstotkov slovenskih podjetij.

Postati upravljalec socialnih omrežij je zagotovo ena od boljših idej za delo na domu, če ste na tem področju začetnik. Delo je solidno plačano. Kar je še najbolj pomembno, pa je to, da se boste v času opravljanja tega dela veliko naučili in boste kmalu lahko začeli opravljati bolj zahtevna in bolje plačana dela v zvezi s socialnimi omrežji. V Sloveniji je zelo malo ljudi, ki se ukvarjajo z upravljanjem socialnih profilov podjetij. Razlog je ta, da vsak, ki to začne, kmalu postane soliden strokovnjak za marketing na socialnih omrežjih in prvotno delo opusti, ker je slednje veliko bolje plačano.

Vodenje Facebook strani enega podjetja pomeni, da vsak dan naredite eno ali dve zanimivi objavi. To lahko računate od 50 do 150 evrov na mesec. Brez težav lahko upravljate Facebook strani za od 10 do 15 podjetij. To vam zagotovo ne bo vzelo več kot 4 ure dela na dan.

3. Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani v današnjem času ni niti približno tako težka in zahtevna, kot misli večina ljudi. Upam si celo staviti, da smo v našem podjetju sposobni naučiti samostojne izdelave spletnih strani vsako povprečno pametno osebo, mlajšo od 40 let, v roku od dveh do štirih tednov. Tu imam seveda v mislih izdelavo nezahtevnih spletnih strani, kakršne ima 80 odstotkov vseh slovenskih podjetij.

Izdelava spletnih stran je zanimivo delo na domu, saj vam bo dolgoročno prinašalo vse več prihodkov. Vsako podjetje ali posameznik, ki ima spletno stran, vas namreč potrebuje za kakšno stvar okoli spletne strani. Prav tako vam mora stranka, ki ji naredite spletno stran, vsako leto plačati registracijo oziroma podaljšanje domene in spletno gostovanje. Od vsake stranke s tem zaslužite od 20 do 50 evrov. Ko imate enkrat 100 strank, je to kar lep letni zaslužek z zelo malo dela.

4. Trženje nekega dobrega produkta

V današnjem času se lahko dokaj enostavno naredi karkoli. Veliko težje je tisto, kar naredimo, prodati. Večini podjetij sta največji izziv in težava ravno prodaja svojih izdelkov in storitev, zato so skoraj vedno zainteresirani za to, da nekdo kot zunanji sodelavec trži njihove izdelke ali storitve.

Kakršnekoli izdelke ali storitve lahko tržite kot delo na domu preko telefona, elektronske pošte in socialnih omrežij.

Zelo pomembno je, če se že lotite tega dela od doma, da si za trženje najdete izdelke ali storitve, za katere 101-odstotno verjamete, da ljudem koristijo. Le take izdelke in storitve boste namreč lahko samozavestno prodajali.

Tako delo od doma je za podjetje, katerega solastnik sem bil, zelo uspešno opravljala gospa Aleksandra. V tem podjetju smo imeli turistični spletni portal ApartmajiDirekt.com, na katerem smo oglaševali nastanitve v Sloveniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. Spletni portal smo dobre dve leti nazaj prodali.

Gospa Aleksandra je od doma preko elektronske pošte in telefona tržila vpis apartmajev na naš spletni portal. Če se je dela resno lotila, je kakšen mesec zaslužila več kot 1500 evrov. Pri tem je pomembno, da ni delala niti polovico rednega delovnega časa.

Da boste dobili malo motivacije za to delo na domu, vam ponudim 50-odstotno provizijo za prodajo moje knjige z naslovom Kako do prvih mest na Googlu. Če vas to zanima, me kontaktirajte.

5. SEO optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani je glavna dejavnost, s katero se ukvarjamo v našem podjetju. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da je to zelo dobro plačano delo. Tisti, ki to področje dobro poznajo, brez težav dobijo dobro plačano zaposlitev ali pa začnejo delati na svojem.

Kaj sploh je SEO optimizacija, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/seo-optimizacija-spletnih-strani.

Če bi se radi naučili SEO optimizacije, vam svetujem, da si za začetek preberete mojo knjigo z naslovom Kako do prvih mest na Googlu, ki jo lahko kupite na www.optimizacijaspletnihstrani.si/seo-optimizacija.

6. Postani specialist za digitalni marketing

Najbolje plačano delo na domu, ki ga osebno poznam in imam z njim tudi veliko izkušenj, je delo specialista za digitalni marketing.

Če ste na tem področju specialist, lahko brez težav mesečno zaslužite več tisoč evrov, če imate svoje podjetje in si sami najdete stranke. Če pa ste zaposleni v podjetju, ki se ukvarja z digitalnim marketingom, bo vaša plača zelo dobra in še delali boste lahko od doma ali od kjerkoli na svetu. Kako visoka bo vaša plača, je odvisno predvsem od znanja, ki ga imate.

Pred dobrim letom sem na potovanju po Črni gori spoznal popotnika, ki mi je povedal, da je zaposlen v podjetju za digitalni marketing in vodi oglaševalske akcije na Facebooku in Googlu za štiri velika podjetja. Ker svoje delo opravlja zelo dobro, so mu v podjetju dali možnost za delo na domu oziroma od kjerkoli na svetu. Povedal mi je tudi, da se s punco, ki je sicer policistka, odpravljata na enoletno potovanje po Južni Ameriki. Ona bo službo zamrznila za eno leto, on pa bo vmes normalno delal in prejemal plačo. Izračunal si je, da bo polovico plače šlo za potovanje, polovico pa bo lahko dal na stran. Lepo, mar ne?

Glavna težava pri tem delu na domu je ta, da ni kar tako enostavno postati strokovnjak za digitalni marketing. Po moji oceni morate imeti vsaj dve leti izkušenj, če želite postati res dober na tem področju. Poleg tega vas mora to delo veseliti. Če vas ne, potrebujete vsaj štiri leta prakse.

Prav pri praksi je pojavi težava. Namreč, če želite trenirati, morate za to trošiti denar. To je ta denar, ki ga za oglaševanje plačujete Facebooku in Googlu. Na koncu je vedno tako, da je tisti, ki je na Facebooku ali Googlu zapravil več, postal tudi večji strokovnjak na tem področju. To težavo lahko rešite tako, da greste za dve leti delati v neko podjetje, ki se ukvarja z digitalnim marketingom. Tako se boste učili z njihovim denarjem, vaš naslednji korak pa je lahko delo na domu.

Veliko ceneje je postati strokovnjak za SEO optimizacijo, ki sem jo opisal pod peto točko. Tu skoraj ne potrebujete denarja za prakso.

Če vas to področje zanima, mi pišite na tomaz@gorec.si in vam bom poslal nekaj povezav, kjer boste našli moje izobraževalne vsebine s tega področja.

7. Prevajanje

Prevajanje besedil je še ena dejavnost, ki jo lahko opravljate kot delo na domu. Seveda pa morate za to imeti primerno znanje.

Če prevajate iz angleščine v slovenščino, si lahko najdete delo pri kakšnih velikih spletnih trgovinah, ki vstopajo na slovenski trg in potrebujejo prevod besedil v slovenski jezik.

Ustvarite si lasten posel, ki ga lahko opravljate od doma

Sedem zgoraj naštetih priložnosti za resno delo na domu je večinoma takih, da se jih lahko lotite takoj in s tem začnete služiti denar.

V nadaljevanju bom predstavil še sedem priložnosti, ki so neke vrste lasten posel. Za lasten posel je značilno to, da je vanj običajno najprej treba nekaj vložiti, šele kasneje pa lahko od njega pričakujemo zaslužek. V večino lastnih poslov, ki jih bom predstavil, je treba vložiti predvsem svoj čas za delo in učenje. V posel pa boste morali vložiti tudi nekaj denarja. Še posebej, če boste želeli zadevo malo pospešiti.

8. Pisanje bloga

Veliko ljudi leta in leta piše blog. Imajo odlične vsebine, vendar z blogom nikoli ne zaslužijo nič. To ne pomeni, da se z blogom ne da zaslužiti, ampak to, da se zadeve niso lotili na pravi način.

Z blogom se da zelo dobro zaslužiti. Obstajajo ljudje, ki s pisanjem bloga kot delo na domu zaslužijo več sto tisoč evrov na mesec. To so sicer blogerji, ki pišejo v angleškem jeziku in blog berejo ljudje z vsega sveta.

Zelo solidno lahko zaslužite tudi, če pišete blog v slovenskem jeziku. Sam pišem dva bloga in z njima povprečno zaslužim vsaj 1000 evrov na mesec – direktno v denarju. Poleg tega s pisanjem obeh blogov zaslužim posredno. Na račun mojega bloga moje podjetje dobi veliko novih strank. Višino tega zaslužka je sicer zelo težko opredeliti, vendar pa po občutku lahko rečem, da je kar visok.

Sam sem pisanju obeh blogov še do pred kratkim namenil zelo malo časa. To pomeni, da sem glede na vloženi čas zaslužil zelo dobro. Zadnjih par mesecev posvečam pisanju bloga Tomaž Gorec kar nekajkrat več časa, kot sem ga v preteklosti. Moj cilj namreč je, da postanem najbolj brani bloger v Sloveniji. Rad bi se tudi razširil na območje bivše Jugoslavije in malo kasneje tudi na globalni trg. Trenutno se popolnoma nič ne ukvarjam z zaslužkom. Tistih nekaj 100 evrov na mesec, ki jih pride samo od sebe, pač pride, dodatno se pa ne ukvarjam s tem, kako bi lahko z blogom zaslužil kaj več. Trenutno se ukvarjam samo z vsebino in promocijo. Ko bom mesečno dosegel 100.000 unikatnih obiskovalcev, bom začel delati tudi na tem, da na svojem blogu prodam več oglasnega prostora, dobim generalnega pokrovitelja in izkoristim še druge možnosti za monetizacijo bloga. Moj dolgoročni cilj je, da z blogom Tomaž Gorec mesečno zaslužim 2000 evrov.

Kljub temu, da imam glede zaslužka s svojim blogom visoke cilje, ga ne pišem zaradi zaslužka. Pišem ga zato, ker me to zelo veseli. Občutek, da ljudje berejo tvoje zapise, mi je fantastičen. Veliko bolj pomembno mi je, da me ljudje berejo, kot pa da z blogom veliko zaslužim.

Če hočete uspeti s pisanjem bloga kot delo na domu, je osnovni pogoj za to, da vas to veseli. Če boste z blogom začeli samo zaradi zaslužka, sem prepričan, da vam ne bo uspelo in vam predlagam, da si najdete kakšno drugo delo na domu.

Pred kratkim napisal e-knjigo z naslovom Kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga, kjer boste našli vse informacije o tem, kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga. E-knjiga je primerna tako za tiste, ki že pišejo blog, kot tiste, ki še razmišljajo, da bi začeli pisati svoj blog. E-knjigo lahko dobite popolnoma brezplačno na www.tomazgorec.si/kako-zasluziti-z-blogom.

9. Spletni turistični vodnik

Ste oseba, ki rada potuje? Če je vaš odgovor da, potem je tole zagotovo zanimiv posel za vas, ki ga lahko opravljate kot delo na domu ali kjerkoli na terenu.

Sam sem se pred petimi leti lotil pisanja spletnega vodnika za otok Krk. Kljub temu, da sem temu projektu posvetil zelo malo časa, je ustvarjal kar solidne prihodke. Zdaj se s tem projektom zaradi pomanjkanja časa ne ukvarjam več, vendar pa našemu podjetju še vedno prinaša nekaj prihodkov. Če greste pogledati spletno stran, boste videli, da je na njej kar nekaj plačanih prispevkov, katerih namen je pridobivanje zunanjih povezav za boljše uvrstitve na Googlu. To nam podjetja seveda plačujejo. Nekaj prihodkov pa spletna stran ustvari tudi z Googlovimi oglasi, ki jih vidite na strani.

Glede na to, da se s projektom Otok Krk v našem podjetju nimamo časa ukvarjati, za ta projekt iščemo osebo, ki bi za nami šla v neke vrste partnerstvo. Za tistega, ki ga zanima kakršnokoli delo na domu v povezavi z internetom, je to odlična priložnost. Ta oseba se bo od nas namreč tudi veliko naučila. Zagotovo več kot na desetih seminarjih s področja digitalnega marketinga. Če vas takšno delo na domu zanima, me kontaktirajte.

10. Postani influencer

Influencer ali po slovensko vplivnež je oseba, ki ima veliko sledilcev na socialnih omrežjih in ima neke vrste vpliv na ljudi. Seveda pa to delo lahko opravlja kot delo na domu.

V zadnjem letu sem tudi sam opazil, da sem neke vrste influencer. Veliko ljudi mi je pisalo, da so se na osnovi mojih prispevkov na socialnih omrežjih in blogu odločili, da gredo na potovanje v Bosno in Hercegovino. Sicer mi beseda influencer oziroma vplivnež ni najbolj všeč. Moja želja namreč ni, da vplivam na ljudi. Želim jim samo predstaviti lepe kraje na tem svetu, na njih samih pa je, da se odločijo, ali gredo pogledati kakšen kraj, ki sem ga obiskal, ali ne.

Na svojem Facebook profilu, ki ga najdete na www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo, imam nekaj čez 52.000 sledilcev. Vsak moj malo bolj zanimiv videoposnetek, ki ga objavim na tej strani, ima več kot 100.000 ogledov. Moje najbolj gledane videoposnetke v zadnjem času si lahko pogledate na www.tomazgorec.si/50-000-krat-hvala. Snemanje videoposnetkov lahko poteka kot delo na domu. Le poglejte najbolj znane influencerje in njihove posnetke.

V tujini influencerji služijo milijone. Kylie Jenner sponzorirano objavo na svojem Instagram profilu zaračuna dober milijon evrov. Kylie Jenner ima na Instagramu 157 milijonov sledilcev.

Osemletni Ryan Kaji je v enem letu z objavljanjem videoposnetkov na svojem Youtube kanalu zaslužil 26 milijonov ameriških dolarjev, kar je dobrih 23 milijonov evrov. Kar dobro za delo na domu osemletnika, kajne?

Koliko točno zaslužijo slovenski influencerji, nimam podatka. Glede na cene, ki jih imajo, sem prepričan, da nekateri zaslužijo zelo dobro. V našem podjetju smo od več slovenskih influencerjev pridobili ponudbe za sodelovanje in cene so imeli kar visoke. Cena sponzorirane objave na Instagram profilu z od 20.000 do 30.000 sledilcev se giblje od 150 do 250 evrov. Omembo izdelka v njihovem videoposnetku na Youtube kanalu, ki ima od 20.000 do 30.000 sledilcev, so cenili na okoli 600 evrov.

11. Novičarski spletni portal

Ena od najbolj zamujenih priložnosti v našem podjetju je zagotovo ta, da pred petimi ali desetimi leti nismo naredili novičarskega portala, kot so 24ur.com, siol.net, zurnal24.si. Če bi se tega lotili pred desetimi leti, bi danes imeli novičarski portal, ki bi lahko konkuriral portalu 24ur.com. To je najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji. Glede na to, da se ukvarjamo s SEO optimizacijo in se zelo dobro spoznamo na socialna omrežja, sem prepričan, da bi bil naš novičarski portal med vsaj petimi najbolje obiskanimi spletnimi stranmi v Sloveniji.

Zastaviti nov novičarski portal, zanj priskrbeti dobro vsebino in dobiti veliko število obiskovalcev je veliko lažje, kot je videti na prvi pogled. Vse to lahko poteka kot delo na domu. Najtežji del tega posla je trženje oglasnega prostora. Vendar, če imaš kvaliteten portal z dobro vsebino in ugodno ceno oglaševanja, tudi to ni tako zelo težko.

12. Napišite knjigo

Skoraj vsak posameznik ima vsebine vsaj za eno ali dve knjigi. Če ste imeli zanimivo življenje, lahko napišete avtobiografijo. Če ste ljubitelj gora, lahko napišete vodnik po slovenskih gorah. Če ste strokovnjak na nekem področju, lahko napišete knjigo o tem, tako kot sem jaz napisal knjigo z naslovom Kako do prvih mest na Googlu. Sem namreč strokovnjak na področju SEO optimizacije. V primeru, da ste ozdravljen alkoholik, napišite knjigo o tem. Če ste imeli v življenju kakšno težko preizkušnjo, lahko napišete knjigo o tem. Običajno je tako: bolj kot je zgodba težka in pretresljiva, bolje se knjiga prodaja. In kaj je pisanje knjige drugega kot super delo na domu?

Če nimate ničesar od zgoraj naštetega, pojdite prehoditi božjo pot Camino in o tem napišite knjigo, kot jo je napisala Petra Škarja. Ali pa pojdite raziskovati neko deželo in o njej napišite vodnik. Sam se bom letos lotil pisanja turističnega vodnika za Bosno in Hercegovino. Kako se bom tega lotil in kakšna so moja pričakovanja, si preberite na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic-bosna-in-hercegovina. Ko bom napisal turistični vodnik za Bosno in Hercegovino, se bom verjetno lotil pisanja vodnika za Črno goro. Če ne bom do takrat našel že kakšnega drugega izziva …

Danes velikokrat slišim, da so knjige slab posel. Za nekatere, ki delajo popolnoma isto, kot so delali pred dvajsetimi ali tridesetimi leti, mogoče knjige res postajajo slabši posel, kot so bile. Včasih se je knjige namreč prodajalo tako, da si knjigo natisnil in jo poslal v knjigarne, knjiga pa se je prodajala sama od sebe. Tako žal ne gre več. Z nekimi modernejšimi pristopi pa so knjige zagotovo zelo dober posel, ki se ga lahko greste kot delo na domu.

Sam sem v dobrem letu dni prodal okoli 600 svojih knjig. Glede na to, da moja knjiga stane 41 evrov, sem si v tem letu ustvaril kar dober prihodek. Seveda je treba odšteti davek, nekaj stroškov za oglaševanje in tisk knjige. Ampak, tudi ko to odštejemo, je zaslužek še vedno zelo dober.

Moja prijateljica Petra Škarja je prodala več kot 20.000 svojih knjig. Poznam tudi neke mlade fante, ki so v roku enega meseca prodali 1800 knjig po 20 evrov.

Sam imam namen napisati še par knjig. Prvič zato, ker rad pišem, drugič zato, ker vem, da je to dober posel. Razmislite o tem tudi vi. Če v pisanju uživate in bi z njim radi tudi zaslužili, potem je to za vas odlično delo na domu!

Če nimate denarja za izdajo knjige, vam jo lahko izdamo v našem podjetju, če nas prepričate z dobro in zanimivo vsebino.

13. Strani za povpraševanje

En primer strani za povpraševanje najdete na www.montažnehiše.com. To je naš kar uspešen projekt, ki ga imamo v partnerstvu še z enim podjetjem.

Še nekaj dobrih primerov spletnih strani za povpraševanja najdete na naslovih mojmojster.net, omisli.si in vsestoritve.com. Ustvarjanje takšnega portala je zanimivo delo na domu, a le, če vas te stvari zanimajo.

14. Fotografiranje in snemanje videoposnetkov

Imam prijatelja, ki potuje po svetu in snema videoposnetke, ki jih nato prodaja na raznih straneh za prodajo videoposnetkov in fotografij. S tem letno ustvari 130.000 evrov prihodkov.

Ta moj prijatelj je res profesionalec in dela čudovite videoposnetke. Tako da mi je povsem logično, da s tem letno ustvari 130.000 evrov prihodkov. Še do pred kratkim sem mislil, da s tem lahko zaslužijo samo res pravi profesionalci, ampak sem to mnenje spremenil. Pred dvema tednoma me je namreč klicala ena oseba in me vprašala, če sem za to, da bi moje videoposnetke prodajali na straneh, kjer se prodajajo videoposnetki in fotografije. Najprej sem mislil, da so se malo zmotili in sem jih vprašal, če so se mogoče zmotili, saj sem na tem področju samo povprečen amater. Pa mi je oseba na drugi strani odgovorila, da mu sploh ne bi verjel, kakšni brezzvezni posnetki se prodajajo in da je prepričan, da bi se lahko prodajo tudi nekaj mojih.

Za moje videoposnetke so mi ponudili 20 odstotkov od zneska, ki ga dobijo oni. Pravijo namreč, da je treba videoposnetke razrezati, malo popraviti in naložiti na spletno stran. Verjamem, da je s tem kar nekaj dela in tudi neke izkušnje zahteva. Tako da sem z 20 odstotki povsem zadovoljen. Pravijo celo, da se mi bo tako na leto nabralo za eno lepo potovanje.

Če vas torej zanima delo na domu, sem vam predstavil kar nekaj možnosti zanj. Nikakor pa ne smete misliti, da vam bo nekaj padlo z neba. Svoje delo na domu morate opravljati z veseljem, v projekte morate vlagati veliko svoje volje, časa in truda, tako pa lahko pričakujete tudi zaslužek.

Katera so najbolj pogosta dela od doma?

Najbolj pogosta dela od doma, ki jih nudijo podjetja v Sloveniji so pisanje člankov, prevajanje, urejanje spletnih strani, razna administrativna dela, dela iz področja digitalnega marketinga,..

Kakšne lastnosti mora imeti oseba, da lahko dobi delo od doma?

Glede na to, da je delo od doma specifična zaposlitev, ki zahteva veliko discipline, samostojnosti in iznajdljivosti, je tako delo primerno le za sposobne, resne in odgovorne osebe.

Ali rabim odpreti podjetje ali s.p., če želim opravljati delo od doma?

Nekatera podjetja v Sloveniji, nudijo redno ali honorarno zaposlitev, ki jo lahko opravljate od doma. V tem primeru ne potrebujete odpreti podjetja.

Kje lahko najdem več informacij od delo od doma?

Za začetek si podrobno preberite moj članek, kjer najdete 14 idej za delo na domu. Nato še malo pobrskajte po spletu.

20 komentarjev

 1. Pozdravljen
  Ves nedeljski dopoldan prebiram tvoje članke. Opazujem tvoj izjemni napredek na različnih področjih ( pisanje člankov, predstavljanju poslovnih idej, pripravljenosti deliti znanje drugim..) in se čudim odkod dobiš toliko energije.
  Že nekaj časa se učim od tebe in poskušam vsaj nekaj od tega kar napišeš tudi realizirati. Nimam še pravih rezultatov, sem pa pozitiven in se držim načela “kjer je volja je tudi pot”.
  Hvala za podano znanje. Prosil bi te tudi, da mi (ko bo končana) pošlješ E-knjigo “kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga”.

  Lepo dan želim
  Slavko Šrok

  1. Najlepša hvala za komentar Slavko!

   Me zelo veseli, da so vam moji prispevki všeč in upam, da se iz njih čim več naučite.

   Če iščete priložnost za delo od doma, upam da vam je tale moj prispevek koristil. E-knjiga o tem kako ustvariti zaslužek s pisanjem bloga, bo tudi kmalu na voljo. Res imam veliko stvari in ne gre vse na enkrat. Jo dobite, takoj ko bo na voljo.

   Ob tej priliki naj vas povabim še na brezplačen seminar o katerem najdete vse informacije na https://www.tomazgorec.si/ne-jamraj. Moja tema bo tukaj ravno delo na domu in zaslužek na internetu.

 2. Pozdravljeni. Zelo me zanima dodatno delo, honoralno ali delo na domu in prav vesela bi bila vasega pozitivnega odgovora?Sem vestna, pridna in iskrena. Sem iz Celja. Zato me zanima delo Celje in okolica popoldan po 14 uri. Volje imam za 5?in se vec. Lep dan 😛 in lep pozdrav. Marjeta

  1. Marjeta, niste dobro razumeli prispevka. Jaz sem samo podal informacije na temo delo od doma. Drugače v našem podjetju ne nudimo dela, ki ga lahko opravljate na domu. Razen za pisanje člankov, bi se bilo možno kaj dogovoriti. Sicer vidim, da je v vašem komentarju zelo veliko pravopisnih napak. Če so to posledica hitrosti, potem se mogoče lahko kaj dogovorimo. V primeru, da je to običajno, pa žal ne bo šlo.

   1. Odlični članki, ki človeka kar pritegnejo, da bi se kaj novega naučil, pustil redno službo zadnjih 25 let in se podal v nove avanture. Že nekaj časa vas spremljam, danes pa čisto po naključju iz vaših člankov izvem od kje vam toliko prostega časa, ki vam je obenem tudi zaslužek… Dosedanja služba mi je vzela marsikaj in trenutno sem zaradi covid-19 prisiljen biti doma na čakanju… in sploh še ne ve do kdaj oz. ali bo služba po preteku omejitev sploh še… Mogoče je to prilika za nove podvige in nova znanja v življenju, kdo ve. Veliko prostega časa preživim za računalniki, ker mi je to pač všeč, vztrajam s problemi, dokler jih ne razreši. Fotografija mi je všeč že od mladih nog, vendar nikoli ni bilo ne časa in ne prilike, da bi se temu še več posvečal in nadgrajeval. So trenutki, ko razmišljam kaj bi se lotil, kako bi začel nekaj, kar bi mi prineslo dovolj dela, posredno dohodka, da bi dostojno preživljal družino in obenem imel dovolj časa in denarja za svoje veselje, svoje hobije, družino in prijatelje… obenem pa bi se užival v tem kar počnem… Dali ste mi misliti, mogoče bi pa potreboval še kakšno vzpodbudo in brco v rit, da se premaknem in začnem…. Iz vaših opisov del na domu bi mi po moje najbolj sedla dela na področju urejanja socialnih omrežij za podjetja, mogoče tale SEO, o katerem sicer trenutno vem bolj malo, mogoče kaj v zvezi s fotografijo, avdio, videi, računalniki, ker sem bolj tehnični tip… Kaj vi kot strokovnjak mislite? Hvala za vaše mnenje.

    1. Hvala za vaš komentar.
     Glede na to, da jaz nisem ravno naklonjen kakršnem koli tveganju, bi vam predlagal, da začnete nekaj novega, vendar nikakor ne pustite svoje službe. Službo pustite šele takrat, ko vam bo ta nova zadeva prinašala dovolj prihodkov za normalno preživetje. Vem, da to pomeni, da delate dve službi, vendar tako žal je v življenju. Poznam veliko ljudi, ki so uspeli nekaj ustvariti iz nič, vendar ne poznem nobenega, ki bi nekaj ustvaril brez trdega dela. V kakšnem mrežnem marketingu bi vam sicer rekli, da pustite službo in pojdite svojim sanjam naproti, ker se to lepo sliši in potem, ko človek nima drugih virov prihodka, kot mrežni marketing v katerem je, mora trdo delati, verjeti v produkt, čeprav ni vreden zaupanja,…
     Če vas zanima SEO, socialna omrežja in fotografija, vam predlagam, da čim prej začnete pisati blog. Pisanje bloga bo tudi neke vrste učenja za SEO in socialna omrežja. Tudi fotografija zelo ‘paše’ k pisanju bloga.
     Predlagam vam, da si za začetek preberete mojo brezplačno e-knjigo Kako uspeti in zaslužiti z blogom, ki jo dobite na https://www.tomazgorec.si/kako-zasluziti-z-blogom.
     Ko boste nekaj časa pisali blog, ter se zraven učili SEO in kako delati na socialnih omrežjih, boste ugotovili, kaj vam najbolj odgovarja, kje vidite najboljšo priložnost in kaj vas najbolj veseli.
     Vam pa moram jasno povedati, da če bi želeli delati karkoli od zoraj navedenega se boste morali zelo veliko naučiti. In ne boste uspeli čez noč! Nočem vam jemati voljo, vendar menim, da je moja dolžnost, da vam povem po pravici. Namreč nikakor nebi želel, da bi mi kdo kdaj očital, da sem zavajal ljudi. Se pa upam trdit, da se teka lahko loti skoraj vsak in bo uspel, če bo dovolj delaven in vztrajen.
     Delo na domu je super, ko imaš enkrat dovolj znanja in izkušenj.

 3. Sem invalidni mlajši upokojenec star 60 let.
  Z računalnikom nisem prav vešč,rad bi kaj dodatno
  zaslužil,predvsem me zanima to z facebook -om.
  Hvala

  1. Če niste vešč z računalnikom, bo zelo težka. Nočem sicer biti negativen in vam jemati upanja, vendar je moja dolžnost, da povem po pravici in da ne zavajam ljudi. Namreč delo na domu, kot ga jaz opisujem, ni tako zelo enostavna zadeva za ljudi starejše nad 45 let.
   Predlagam, da si malo pogledate našo spletno stran Zasluzek.org. Tukaj najdete veliko informacij. Boste videli, koliko zadeve razumete in boste videli ali bi bilo za vas.

  1. Hvala za komentar Simon! Ja tudi to obstaja. To bi jaz moral že zdavnaj narediti. Hvala, da si me malo spomnil.
   Drugače pa ne boš verjel ,da sem začel prodajati moje videoposnetke na straneh, kjer se to prodaja. In tudi nekaj malega že zaslužil. Ko bo kaj več bom tudi o tem pisal, saj je tudi to zagotovo zadeva, ki spada pod rubriko delo od doma.

  2. Pozdravljeni. Išče dodatno oziroma honoralno delo. Zelo me zanima delo na domu in prav vesela bi bila vasega pozitivnega odgovora?Volje imam za 5?in se vec. Lep dan . Lep pozdrav Marjeta

 4. Spoštovani,
  Zahvaljujem se vam za čudovite članke, razmišljanja, lastne ideje in predloge, ki jih delite z nami. Vestno sledim vsaki vaši objavi. Si pa iskreno želim prejeti “Kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga”, saj sem že veliko razmišljala v tej smeri, vendar ne vem, kako se ga prav lotiti. Hvala še enkrat in še veliko uspešnih objav.

 5. Odličen članek g. Tomaž Gorec. Že nekaj časa vas spremljam in vedno naletim na kaj zanimivega. Všeč mi je vaš praktičen in neobremenjen odnos do vsega, kar delate, da ne govorim o potovanjih. Zelo me zanima pisanje bloga in pisanje knjig. Zato bi bila vesela vaše e-knjige o pisanju bloga.
  Vse dobro vam želi Antonia

 6. Tudi sam sem začels pisanjem bloga po več poiskusih v zadnjih 20 letih. Očitno je bila potrebna korona, da si vzamem čas. Članek lepo povzema možnosti, ki jih ponuja internet za zaslužek. A po moje večina ima željo, verjetno pa v manj kot četrtini tudi pride do kake finančne realizacije.
  sam bom zadovoljen, če po prvem letu še vztrajam in mogoče pokrijem stroške domene in gostovanja. Vsekakor pa spoštovanja vredno kaj ste vi do zdaj naredili. Mogoče se lahko zmeniva tudi za kak gostujoči članek?

 7. Pozdravljeni. Išče dodatno oziroma honoralno delo. Zelo me zanima delo na domu in prav vesela bi bila vasega pozitivnega odgovora?Volje imam za 5?in se vec. Lep dan . Lep pozdrav Marjeta

 8. Pozdravljeni,
  izredno dobro napisan članek, še bolj pa so mi všeč vaši odgovori na vprašanja v komentarjih saj ne ovinkarite in ne olepšujete.
  Sama sem trenutno na komisijski bolniški odsotnosti, saj zaradi nosečnosti nisem sposobna opravljati fizičnega dela kot prodajalka. Od nekdaj me že zanima digitalni marketing, pisanje člankov in pa odkar sem odkrila vaš blog tudi SEO.
  Imate mogoče kakšen napotek zame kako začeti in se na splošno preizkusiti oziroma izobraziti na teh področjih. Mogoče kakšni seminarji, tečaji itd.
  Zelo vesela bom vašega odgovora na moja vprašanja in se že veselim nadaljnjih objav na vašem blogu.

  1. Najlepša hvala za lep komentar.
   Zanimiv seminar sem imel ravno dva dni nazaj. Več o tem si lahko preberete na https://www.tomazgorec.si/kako-zasluziti.
   Če se želite naučiti SEO vam predlagam, da začnete pisati blog in se boste tako najbolje naučili. Vsakem primeru pa vam priporočam, da si kupite mojo knjigo – https://www.optimizacijaspletnihstrani.si/produkt/kako-do-prvih-mest-na-googlu, ker je res napisana tako, da se da iz nje naučiti SEO. Je tudi edina knjiga na to temo v slovenskem jeziku.
   Lahko se tudi dogovorimo, da vas pri nas naučimo SEO. Tako bi šlo najhitreje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja