Zakaj si nekateri bogati in uspešni moški po več desetletjih zakona omislijo mlado ljubico?

Ženske mogoče mislite, da poznate nas moške. Večina se vas niti ne predstavlja kakšni smo! Seveda velja tudi obratno. Tudi mi moški nimamo pojma kakšne ste v resnici ženske.

V eni od knjig, katere avtorja sta Barbara in Allan Pease, sem prebral, da smo moški popolnoma isti, kot divji samec v divjini, ki želi naskočiti čisto vse samice v čredi. Svojo čredo samic ljubosumno čuva pred drugimi samci s tem, da jih ves čas odganja. Tako je samice oplojeval najmočnejši samec, kar je pomenilo da bodo verjetno njegovi potomci tudi zdravi in močni in bodo lažje preživeli in s tem ohranili vrsto. Na tak način deluje mati narava, katere del smo tudi človeška vrsta.

Moški imamo v podzavesti nagon, da želimo oploditi čim več mladih in zdravih ‘samic’. Danes je sicer situacija popolnoma drugačna, kot pred tisočimi in več leti. Namreč danes je za moškega zelo drago, če oplodi veliko ‘samic’. Glede na to, da se je človeška vrsta razvijala milijon let, ne more moški v par sto letih spremeniti svojo nagon in podzavest.

Allan in Barbara Pease sta avtorja več knjig na temo odnosi. Njune knjige se prodajajo v več deset milijonih izvodov, tako, da če ona dva pravita, da je tako, kot sem napisal v prejšnjem odstavku, bo nekaj na tem.

Kaj mislite, kaj bi prijatelji moškemu srednjih let bolj zavidali? Če bi se pripeljal z novim Ferrarijem ali da bi prišel v lokal na kavo z zelo lepo in 25 let mlajšo ljubico? Moški zagotovo veste odgovor. Pravilen odgovor je lepa mlada ljubica. Tisti moški, ki bo rekel drugače, laže! Če ne zavestno, pa podzavestno.

Enkrat sem se dobil na kavi z enim poslovnim partnerjem, starim okoli 50 let. Med pogovorom ugotoviva, da imava enega skupnega znanca. Ta znanec je bil celo sošolec od tega mojega poslovnega partnerja. Takoj, ko sva ugotovila, da imava skupnega znanca, je moj poslovni partner rekel ,da je slišal, da se je temu njegovemu sošolcu popolnoma zmešalo. Jaz sem mu odgovoril, da ga res že dolgo časa nisem videl, ampak da nisem nič slišal, da bi se mu ‘zmešalo’. Potem mi je on odgovoril, da se mu je zmešalo zato, ker je dobil 25 let mlajšo žensko. Da kako je lahko tako neumen, da to on ne bi nikoli,… In na koncu je privoščljivo dodal, da bo že videl, kako ga bo na koncu pustila. Glede na to s kakšnim močnimi čustvi je vse to pripovedoval, sem takoj videl, da mu je zelo nevoščljiv.

Če bi bil ta moj poslovni partner zadovoljen s svojim življenjem in s svojo ženo, potem verjetno nebi tako grdo govoril o svojem sošolcu in mu privoščil, da bi ga pusti ženska, kljub temu, da je 25 let mlajša od njega. Če si sam srečen, potem običajno tudi drugim privoščiš srečo.

Enkrat, ko sem popival z enim znancem, mi je ta pod vplivom alkohola rekel: “Veš, jaz nisem čisto nobenemu nevoščljiv, če ima veliko več denarja kot jaz, sem mu pa nevoščljiv, če ima boljšo žensko, kot jaz. Kje je tukaj pravica, da nekdo ‘fu..’ lepšo kot jaz?”

Odnosi med moškimi in ženskami me zanimajo že od nekdaj. To me je začelo zanimati že v srednji šoli. Namreč spraševal sem se, zakaj nekateri fantje čisto brez težav dobijo punco, jaz pa je nikakor ne morem.  Spraševal sem se tudi zakaj so v neke ‘kretene’ vse punce noro zaljubljene, v mene, poštenega fanta pa nobena. Zato sem že takrat začel brati knjige na to temo. Ene boljših na to temo so zagotovo knjige, katerih avtorja sta Allan in Barbara Pease.

Ker so me odnosi vedno zanimali, tudi sedaj kakšne stvari na to temo, ki jih vidim ali slišim, malo analiziram v svoji glavi.

V zadnjih letih se je kar veliko moških, ki so starih približno toliko kot jaz omislilo veliko mlajše ljubice. Nekateri so zaradi njih celo zapustili ženo. Nekateri živijo dvojno življenje in so z ženo in ljubico, kar mora biti kar naporno. Nekateri so se vrnili nazaj k svoji ženi, ko je žena izvedela za to in mu je postavila pogoj, da ona ali ljubica. Najslabše pa so jo najbrž odnesli tisti, ki so zaradi ljubice zapustili ženo, nato pa je ljubica zapustila njih.

Enkrat se mi je v glavi porajalo vprašanje, kateri so ti moški in kaj je razlog da so to storili. Ko sem malo naredil analizo v glavi sem bil presenečen, da to v veliki večini niso moški, ki so bili veliki ‘kurbirji’, ampak so to moški, ki so bili v mladih letih bolj nerodni za punce in so zagrabili prvo, ki je hotela biti z njimi. 

Te moške sem jaz vedno imel za poštene in družinske ljudi. Za marsikoga bi šel staviti, da ne bi v nobenem primeru prevaral svoje žene, vendar sem se to zelo motil.

Kar nekaj teh moških, ki so si v srednjih letih svojega življenja omislili ljubico, dobro poznam. Ko so dobil mlajšo ljubico, so bili tako srečni in nasmejani ljudje, da vam ne morem opisati. Lahko bi rekel, da so bili točno taki, kot jaz, ko sem dobil prvo punco. Sebe si namreč ne predstavljam, da bi še kdaj bil nad kakšno novo punco tako zelo navdušen. Sem bil v mladih letih, sedaj pa mislim, da to ni več mogoče. Če bi že bilo, bi bilo zelo kratkotrajno. Mogoče par dni.

Večina moških srednjih let, kateri so zapustili ženo in si omislili mlajšo žensko, so ti, ki v življenju niso imeli veliko punc. Kar nekaj je takih, ki jim je bila žena prva in edina. Ker se niso izživeli mladi imajo v sebi te neizživete sanje, ki jih morajo izživeti.

Večina teh moških ženske popolnoma zmešajo in ti prepozno ugotovijo, da so storili napako

Poznam kar nekaj res pravih ‘kurbirjev’, ki zelo pogosto menjavajo ljubice, oziroma jih imajo kar več na enkrat. Vendar pravi ‘kurbir’ nikoli ne zapusti svoje žene, ker ve da je žena najboljša in da mu bo pri njej najlepše.

Ti neizživeti moški pa nimajo toliko izkušenj kot ‘kurbirji’ in jim takoj zadiši ‘mlado meso’, za katerega so pripravljeni narediti čisto vse. Tako zapustijo ženo in otroke, ter gredo živeti z novo ljubeznijo. Kaj kmalu pa ugotovijo, da jih ta mlada ne bo tako poslušala in ubogala, kot jih je žena. Prav tako je nad tem moškim ves čas breme, da njegova lepa in mlada punca lahko dobi drugega moškega kadar hoče. S tem bremenom ni niti malo lahko živeti.

Starejši moški ne dobi mlade punce zaradi svoje lepote. Običajno jo dobi zato, ker ima denar in jo lahko razvaja na vse možne načine. Vozi jo na drage večerje, kupuje ji drage obleke, financira milijon različnih ‘kremic’, ‘šminkic’ in drugih nepotrebnih neumnosti. Seveda ji vedno kupi najnovejši modeli iPhona, na dopust pa jo vozi v hotele s petimi ali šestimi zvezdicami.

Tudi, če moški zelo dobro zasluži, se lahko hitro naredi, da zna ženska zapraviti veliko več, kot moški zasluži. Potem ta moški na skrivaj vzame malo večji kredit, da lahko še naprej vse financira, ampak enkrat denarja zmanjka in takrat ga tudi mlada punca zapusti.

Osebno poznam dva primera, ki sta zaradi mlade ženske zapravila vse svoje premoženje, plus kredit, ki ga bosta morala odplačevati še deset let.

Ljudje smo taki, da hrepenimo po tistem, kar nismo imeli

Imam znanca, ki skoraj ves denar, ki ga zasluži da za avtomobile. Enkrat sem mu rekel, kako je lahko tako neumen, da da ves denar, ki ga težko zasluži, za avtomobile. Odgovoril mi je, da je odraščal v zelo revni družini, kjer včasih še za jesti niso imeli in da je vedno sanjal, da bo imel dober avto. Dodal je tudi to, da jaz tega ne morem razumeti. To, da jaz to ne razumem je imel prav.

Ko sem bil mlad, sem imel zelo dobre avtomobile. Namreč sem imel to srečo, oziroma mogoče tudi nesrečo, da so bili moji starši kar bogati. Verjetno, da zato, ker sem kot mlad fant imel dobre avtomobile, sedaj ne čutim nobene potrebe po dobrem avtomobilu. Do pred parih mesecev nazaj sem se vozil v 13 let staremu Golfu, ki pa sem ga zaradi dotrajanosti moral zamenjati. V nasprotnem primeru, bi se še vedno vozil z njim.

Menim, da je popolnoma ista zgodba tudi s puncami. Tisti, ki jih je v mladosti imel malo in se ni izživel, se bo enkrat hotel.

Moški ostanite pri svojih ženah

Dragi moški, če imate v redu ženo, bodite pametni in ostanite pri njej. Tako boste prihranili muke ženi, otrokom in tudi sebi.

Običajno si ljubico omislijo ravno tisti moški, ki imajo v redu žene. Tisti, ki imajo res grozne žene, se pa na vse načine trudijo, da bi jo obdržali.

Če hočete izpasti ‘frajer’ pred prijatelji z lepo in mlado punco, obstaja veliko možnosti, da se vam bodo na koncu oni privoščljivo smejali.

2 komentarja

 1. Spoštovani g.Tomaž,

  Sicer vas cenim, bolj ali manj so mi všeč vaše objave … moram pa reči, da se z vašim današnjim razmišljanjem ne strinjam popolnoma … pa ne bi o tem.

  Ste se morebiti kdaj poglobili v razmerja, ko si moški želi razmerje s starejšo žensko, 15 ali celo 20 let starejšo … in to moški v najlepših letih, tam okrog 40. Kaj porečete na to … je to še vedno tabu in družbeno nesprejemljivo, ali pač? Samo v razmislek … moški ste, pravite, da moške bolj poznate, kot jih poznamo me ženske … torej, kaj je po vašem mnenju, tukaj “point” ?
  Ni provokacija, sprašujem, ker se mi to dogaja.

  Ostanite, to kar ste.
  Marica Rika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja