Ne morem verjeti, da so lahko ljudje tako zelo pokvarjeni in ‘žleht’!

Danes sem bil spet priča človeški zlobi in pokvarjenosti. Sploh ne morem verjeti, kako so nekateri ljudje lahko tako pokvarjeni in ‘žleht’.

Ko sem šel malo pogledati Facebook, sem se ustavil pri eni objavi, ki je bila narejena v skupini DJI Slovenija. V tej skupini se večinoma zbirajo ljubitelji dronov.

Objava mi je padla v oči, ker je bila tako napisana, da se takoj vidi, da nekdo želi nekaj povocirati in uživati v nesreči drugega. Prispevek se je začel, kot to vidite na spodnji sliki.

Potem malo bolje pogledam komentarje in med njimi spoznam eno punco, ki jo drugače poznam iz Facebooka. Tako, da hitro ugotovim, da je bil fant omenjen v prispevku njen brat.

Eden od komentatorjev je napisal zelo nesramen komentar, ki se je glasil:

Tako oreng odpuljeno familijo težko pozabiš…. Predstavljaj si, da greš na morje na dopust in jih imaš za sosede.

Mislim ne moreš nekoga tako zmerjati, ki ga ne poznaš. Jaz sicer tega fanta in njegove sestre ne poznam osebno, sem pa enkrat spoznal njuno mamo, ki je preprosta, skromna in simpatična gospa. Kakor sem se pogovarjal z njo, jim ni vse z rožicami postlano in se morajo v življenju kar truditi.

Taki grdi komentarji še posebej prizadenejo ljudi, ki jim ne gre ravno najbolje v življenju. Ta, ki je to napisal, se najbrž niti približno ne predstavlja, kako lahko s takim komentarjem prizadene nekoga. Nekako bi še razumel, da tak komentar napiše 20 letnik, ne pa 40 let stara oseba, ki bi že morala imeti malo pameti v glavi.

Moj odgovor na njegov komentar si lahko pogledate v spodnji sliki.

Odgovora žal nisem dobil, ker je bila objava kmalu po tem izbrisana.

V tej debati sta bila dva zelo pametna. Eden je zgoraj opisan, drugi pa je ta, ki je začel to debato. Po slikah sodeč, tudi ni videti neki najstnik in bi že lahko imel malo več pameti v glavi.

Človek je ‘žleht’ zato, ker ni zadovoljen s svojim življenjem

Zgoraj omenjeni dve osebi, ki sta se delala norca iz te družine in pri tem vidno uživala, sta to naredila izključno zaradi tega, ker nista zadovoljna s svojim življenjem. Človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem ne čuti potrebe, da bi žalil druge. Niti nima časa za to, ker se mu v življenju dogajajo lepe stvari in svoj čas porabi raje za lepe in pozitivne stvari. Tisti, ki pa ni zadovoljen s svojim življenjem, si pa mora svoj ego polniti s tem, da žali druge. In seveda pri tem neznansko uživa.

Saj drugače so to ubogi ljudje. Samo, če so ubogi, to še ne pomeni, da imajo pravico žaliti druge. Običajno šibkejše od sebe. Naj gre mene žaliti, če si upa. Ne bom napisal, kaj bi mu naredil, ker bo izpadlo nazadnjaško in ne primerno za ta čas.

Včasih nisem imel ‘jajc’, da se postavim za druge

Večkrat se spomnim, kako so pred desetimi leti na eni spletni strani napadali enega mojega znanca in se delali norca iz njega. Ker so takrat tudi mene na tej strani velikokrat napadali, nisem imel ‘jajc’, da bi se v bran postavil temu znancu. Za to me je še danes malo sram.

Spomnim se, kako so se vsi na zelo grd način delali norca iz njega. Kar tekmovali so med sabo, kdo se bo bolj delal norca iz njega. Eden se je celo odločil, da bo naredil spletno stran posvečeno njemu, na kateri se bo delali norca iz njega. Seveda je bila večina vseh teh anonimna. Namreč vsak je pogumen komentator, ko to dela pod nadimkom, ko je potrebno nekaj komentirati pod svojim imenom in priimkom, je zgodba drugačna.

Prvi, ki je mojemu znancu stopil v bran je bil Marin Medak iz Pirana. Marin Medak je drugače uspešen veslač. Med drugimi je najmlajši kapetan veslaške posadke, ki je preveslala Atlantik. V takih primerih se vidi veličino in samozavest človeka. Tako, da vsaka mu čast!

Človek najbolje pride ‘skozi’ če se ne vmešava v druge zadeve. Namreč z vsakim takim vmešavanjem, si pridobivaš sovražnike. Jaz na primer sem si danes pridobil dva nova sovražnika. To sta ta dva, ki sem jim direktno odgovoril in jih v komentarju še označil. Drugi primer, si poglejte na sliki spodaj.

Takim ljudem, ki so že po naravi žleht, se zaradi takih komentarjev še posebej zameriš. Namreč v debato so vstopili, kot zmagovalci, večina jim je ploskala, nato se najde nekdo, ki napiše nekaj čez njega. In ker mu pove resnico, ga to še posebej prizadene.

In tako jih imaš kar naenkrat veliko število. To, da te ljudje sovražijo, ti zagotovo ne prinaša nič dobrega. Ampak, nekaj je tudi vredno, da imaš svoj jaz!

Podoben prispevek z naslovom “Najprej me je zmerjala, da sem star, grd in obupan moški. Nato me je še obdolžila, da nadlegujem ženske!“, si preberite na www.tomazgorec.si/zmerjala-me-je.

Zanimiv je tudi prispevek z naslovom: “Nevoščljivost in škodoželjnost je lastnost mnogih Slovencev. Na srečo ne vseh!”, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/nevoscljivost-in-skodozeljnost.

Pripis z dne 3. 11. 2020

Ko sem povezavo do tega članka objavil na Facebooku, sem dobil nekaj komentarjev in sporočil od oseb, katerih mnenja so drugačna, kot je moje.

Glede na to, da so v omenjeni skupini prej bila objavljena dva prispevka na to temo, katere jaz nisem videl. Namreč administrator jih je izbrisal. Smatram, da sem naredil napako, da sem šel pisati ta članek, ker sem o vsem skupaj imel premalo podatkov. Moral bi videti tudi ta dva izbrisana prispevka, da bi lahko napisal objektivno mnenje.

Če sem s svojim pisanjem koga užalil, se iskreno opravičujem. Opravičujem se tudi vsem bralcem mojega bloga, ker sem se tele zadeve lotil malo prehitro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja