Najprej me je zmerjala, da sem star, grd in obupan moški. Nato me je še obdolžila, da nadlegujem ženske!

Tega, da na socialnih omrežjih dobivam veliko negativnih komentarjev, sem navajen. Se pa vsake toliko časa najde kakšen zelo grd in nesramen komentar, ki še mene preseneti.

Kakšen mesec nazaj, ko sem na Facebooku objavil sliko, na kateri sem bil slikan skupaj s 33 let staro punco, sem dobil res en zelo grd in popolnoma neprimeren komentar. Ena ženska mi je v komentar napisala:

“Nikoli ne bom razumela, kaj mlade in lepe ženske vidijo na takem starem, grdem in obupanem decu … Verjetno promocijo in …”

Najprej sem se komentarju malo nasmejal. Namreč nimam nobenih težav s samopodobo. Vem tudi, da če bi bil res tako zelo grd in obupan, bi se verjetno ljudem smilil in bi me zaradi sočutja raje pohvalili, kot pa tako grdo zmerjali.

Potem sem šel pogledati Facebook profil te ženske, da vidim, kaj pomeni, biti lep človek, če že pri sebi tega ne morem videti. Na njenem profilu sem našel samo eno sliko, na kateri se ne vidi njenega obraza, postave, skratka nič.

Nato ji jaz odgovorim:

“Ampak jaz si vsaj upam objaviti svojo fotko obraza. Vi si očitno tega ne upate. Dajte prosim objaviti svojo fotko tukaj, da vidim, kako ste vi lepi.
Jaz s svojo samopodobo nimam težav. Vi pa jo verjetno imate.
Če bi jaz res bil tako grd star dec, potem bi bilo z vaše strani zelo grdo, da me tako zmerjate, …
Ampak tukaj se sploh ne gre za to, ali ne? Gre se za popolnoma nekaj drugega, ali ne?”

Na moj komentar mi ona odgovori:

“Čisto vse moje profilne so imele obraz, ampak zaradi dnevnega pisanja tebi podobnih in prošenj za prijateljstvo, sem vse tiste slike umaknila za javnost. Oprosti, ampak slikanje z ženskami, ki bi ti lahko bile hčere, ti res ne more biti v ponos, verjetno pa jih rabiš za dvigovanje ega in publiciteto.
Se pa spomnim tvojih oglasov, kjer si iskal ženske za izlete …”

V komentarju hoče ženska povedati, da so jo moški nadlegovali in je zato umaknila vse slike. Razumem, verjetno se tudi to dogaja. Ampak ne razumem, kako je lahko obdolžila mene, da sem tak, da nadlegujem ženske. Jaz je nisem nikoli kontaktiral. To je popolnoma tako, kot bi jaz njo obdolžil, popolnoma brez dokazov, da mi je ukradla denar.

Potem ji začnem pisati svoj tretji komentar, ko ga hočem objaviti, ne gre. Takoj sem ugotovil, da je ženska izbrisala svoj komentar in tudi vse ostale komentarje. To je verjetno naredila zato, ker so ostali ljudje začeli pisati komentarje, ki niso bili njej v prid. Ker sem pričakoval, da bo to naredila, sem sproti delal posnetke zaslona, ki jih tudi objavljam tukaj. Sem pa namerno zakril njeno ime, ker kljub vsemu, se mi ta ženska smili. Iz njenega pisanja se vidi, da je zelo nezadovoljna s svojim življenjem in se potem z grdimi komentarji spravlja na druge, ki jim je malo nevoščljiva.

Kasneje sem malo na Googlu raziskal, kdo je ta ženska in prišel do zelo zanimivih informacij. Gospodična je aktivna članica neke organizacije, ki se ukvarja s socialnimi problemi in se zavzema za lepša življenja vseh ljudi na tem svetu. Je tudi ljubiteljica živali in članica neke organizacije, ki se bori za dobrobit vseh ljudi. Se pravi, ženska je dobrega srca, rada pomaga, …

Če bi bila gospodična res tako dobra oseba, potem ne bi mene in tudi punce, ki je bila slikana z mano, tako grdo žalila. Izgled človeka je nekaj, kar nikakor ni etično, da se ga označi za grdega. Še posebej je to grdo, če se to naredi javno, kot je to naredila omenjena gospodična. Mene sicer njena opazka ni niti malo zmotila. Jaz sem še vesel takih komentarjev, ker ti so najboljši pokazatelji, da delaš nekaj dobro in da so ti ljudje nevoščljivi. Ampak niso vsi taki ljudje, kot sem jaz. Mimogrede, tudi jaz nisem bil vedno tako samozavesten. Še pet let nazaj so me taki komentarji zelo prizadeli in mi pokvaril vsaj par dni, če ne kar celega tedna. Tak, komentar kot sem ga dobil jaz, lahko neko osebo, ki ima slabo samopodobo in nizko samozavest, čisto ‘pokoplje’. Prepričan sem, da nisem edini, ki mu ta gospodična piše take zelo grde komentarje. V primeru, da sem edini, sem na to zelo ponosen!

Ali se res ne smem slikati z mladimi puncami?

Punca, s katero sem bil na sliki, je stara 33 let. To pomeni, da je že skoraj dvakrat polnoletna. Tudi, če bi bila midva par, bi bilo to samo moja in njena stvar. Tudi, če bi bila punca z mano izključno zato, ker mi gre malo bolje, je to njena odločitev, v katero se nima pravice noben vtikati.

Večina sopotnikov, ki so potovali z mano, so imeli zelo dobre izkušnje. O eni dobri izkušnji mlade punce, ki je potovala z mano, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/potovanje-s-tomazem-je-bilo-se-100x-boljse-kot-sem-pricakovala. In še ene na www.zasluzek.org/zaposlitev-sanja. Drugače pa s sabo ne jemljem samo punc, ampak tudi fante. Kako se je imel eden z mano, si lahko preberete na www.zasluzek.org/na-dvotedensko-potovanje-z-neznancem. Hvala bogu ni bil Peter ravno zelo mlad fant, ker če bi bil, bi me lahko kdo spet kaj obdolžil.

Zavedam se, da se bo enkrat tudi našel nekdo, ki ne bo imel najboljše izkušnje na potovanju z mano. Namreč z mano potovati ni lahko. Če greš na potovanje z mano, ni nobena vožnja predolga, nikoli nisem tako utrujen, da ne bi šel še nekaj pogledat, ni rednih obrokov, … Je pa zelo avanturistično in zanimivo. Ko je bila Sanja z mano v Bosni in Hercegovini je rekla, da takega doživetja, kot ga je izkusila z mano, ne moreš dobiti na nobeni turistični agenciji. Kako sva se imela v Bosni in Hercegovini, si lahko preberete v Sanjinem članku na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina-znamenitosti.

Če bo imela kakšna punca slabo izkušnjo z mano, jo bo imela zato, ker ji ne bo ustrezal moj način potovanja ali pa se ne bova ujela kot osebi. Zagotovo pa ne bom nobeno nadlegoval. To mi res ni potrebno.

Če sem iskren, se tudi tega malo bojim, da me lahko kdaj kakšna obdolži, da sem jo nadlegoval. Dandanes so se ženske sposobne spomniti marsikaj. Sam sem bil že dvakrat obdolžen posilstva. O tem sem tudi napisal članek z naslovom Ena me je obtožila, da sem jo posilil, druga me je obtožila, da sem jo hotel posiliti.

Enkrat ene punce nisem hotel vzeti s sabo na izlet, ker mi je prej povedala, da jo je en (to je bil takrat njen fant) hotel posiliti, meni pa se iz njene zgodbe ni zdelo, da bi lahko šlo za poskus posilstva, ampak sem menil, da je sama malo priredila zgodbo, zato nisem hotel tvegati, da bi jo vzel s sabo. Mogoče sem ji naredil krivico, samo jaz si takih stvari ne morem privoščiti.

Enkrat sem šel z eno punco na vikend izlet. Prespala sva v enem apartmaju. Vsak je imel svojo sobo, vendar je ona prišla v mojo sobo samo v spodnjih hlačah in nedrčku. Vidno me je osvajala, vendar sem ostal hladen, ker sem bil prepričan, da je hotela, da bi kaj poizkusil in bi me potem zavrnila ter kasneje iz tega naredila cel šov. Ta ista punca mi je kasneje povedala, da ji je enkrat zatežil en starejši moški, za katerega je delala. Če ga je tako osvajala, kot je mene, ni čudno, da je navalil nanjo, saj je bil zagotovo prepričan, da ima vse vse možnosti sveta.

Ker sem boljši človek kot vi, ne bom tako nesramen do vas, kot ste bili vi do mene

Če berete tale članek, draga gospodična, naj vam povem, da mogoče ste lepši od mene, zagotovo pa sem jaz boljša oseba od vas. Vi bi me zagotovo utopili v žlici vode, če bi me le mogli. Jaz vas bi vas lahko spravil v veliko sramoto in vam naredil veliko škode, če bi v tem prispevku objavil vaše ime in priimek. Ko bi kdo v Google vpisal vaš ime in priimek, bi se tale prispevek pojavil na vrhu Googlovih zadetkov. Glede na to, da ste svoje komentarje izbrisali, ste verjetno ugotovili vašo zmoto in najbrž vam ne bi bilo vseeno, če bi tole brali ljudje, ki vas poznajo. Še večjo škodo vam bi naredil v primeru, da bi iskali zaposlitev. Namreč vsi delodajalci v Google vpišejo ime in priimek osebe, ki se jim javi na zaposlitveni oglas.

Ampak v meni ni niti malo želje, da bi se vam kakorkoli maščeval. Namreč vem, da je pisanje takih grdih komentarjev v bistvu klic na pomoč. Menim, da imate v življenju veliko težav in je to razlog, da pišete take komentarje. Prepričan sem, da v primeru, da bi bili s svojim življenjem zadovoljni, bi bili čisto super oseba. Pot do tega, da boste srečni v življenju, boste morali najti sami. Predlagam vam, da preberete kakšno knjigo na to temo. Jaz sem jih prebral veliko in lahko iz lastnih izkušenj povem, da zelo pomagajo. Prav tako vam svetujem obisk kakšnega seminarja na to temo. Kar se tiče seminarjev, pazite da ne naletite na kakšnega prevaranta. Namreč, dandanes imamo zelo veliko samooklicanih strokovnjakov, ki o eni temi preberejo dve knjigi in mislijo, da vedo vse.

Res vam želim vse najboljše v življenju!

12 komentarjev

 1. Spremljam vaše objave, ki so zelo zanimive, lahko bi rekla celo poučne. Tudi sama, kljub letom, rada potujem. Prepričana sem, da bi takaj šla z vami, če bi imela priložnost. Sem poročena in nikoli nisem imela zaradi tega problemov, saj vem kaj delam in kako živeti.
  Še enkrat naj povem “ste faca” in simpatičen moški

 2. Dragi Tomaž!
  Že nekaj časa prebiram tvoje tekste na blogu, vendar se nisem nikoli odločila za komentar.
  Tokrat pa čutim, da ti moram povedati svoje mnenje in mi oprosti, ker te tikam.

  Na dolgo in široko si se razpisal, ker ti je neka oseba iz družabnih omrežij poslala komentar v katerem te je označila za “starega, grdega in obupanega dedca”.
  Pišeš, kako nimaš problema s samopodobo, a že nekaj vrstic naprej poveš, da ni bilo vedno tako in da so te še nekaj let nazaj take izjave močno prizadele.

  Vendar mislim, da se niti sam ne zavedaš, da te je ta izjava, od osebe, ki je niti ne poznaš, užalila in prizadela. Morda te ni prizadela tako močno, kot bi te pred leti, a vendar.
  Le čemu sicer toliko razpredanja ,guglanja, poizvedovanja in obrazložitev.
  Veš, dragi Tomaž,
  takrat, ko boš na nesramne, žaljive komentarje zamahnil z roko ali pa celo šel mimo njih, kot, da ne obstajajo, takrat boš vedel, da je tvoja samozavest na ravni, ki si si jo vedno želel.
  Dokler boš pa zaradi enega nepomembnega žaljivega zapisa naredil tak “halo”, pa to pomeni samo, da še nisi tam.
  Prepričana sem, da bo čas, ko bo tvoja koža trda kot slonova, nastopil kmalu!
  Do tedaj pa ti želim, da se s takimi ljudmi ne obremenjuješ, ker niso vredni tvoje pozornosti!

  1. Najlepša hvala, da me spremljate in berete. To mi res veliko pomeni. Najlepša hvala tudi za komentar. Sem vesel prav vsakega, kakršen koli že je.

   Ne bom rekel, da mi je čisto vseeno ali mi nekdo reče, da dobro izgledam ali pa da sem grd. Seveda bi raje slišal prvo, ampak kljub temu me drugo popolnoma nič ne prizadene. Če bi me vsaj malo, potem tole verjetno nebi nebi napisal in javno objavil. Ali ne?

   Da sem punco iskal na Googlu je pa čista radovednost. Tudi, če bi kdo napiše zelo lep in pozitiven komentar grem večkrat pogledati, kdo mi ga je napisal. Pač sem firbčen in meni, da je večina ljudi takih. Skoraj bi se upal iti staviti, da če bi najlepša punca v Sloveniji dobila tak komentar, kot sem ga jaz, bi preverila kdo ga ji je napisal.

   Ta prispevek sem napisal zato, ker blog je neke vrste dnevnik. Jaz hočem imeti take zgodbe zapisane, da jih ne bom pozabil čez 20 ali 30 let. Ravno par dni nazaj sem razmišljal, kdaj sem se prvič poljubil s punco. Vem s katero je to bilo, kje je bilo, ne morem se pa spomniti kdaj je bilo. A ni škoda, da nima človek zapisanih takih stvari.

   Poleg tega pa mislim, da je moj zapis pučen in bo na osnovi njega vsaj kakšen manj nesramen komentar na socialnih omrežjih, mogoče več kakšen pozitiven in mogoče bo koga negativen komentar manj prizadel, ker bo prebral tole.

  1. Bravo! Meni se zdi prav, da napisete tudi te stvari. Mislim, da bo komu v podobni situaciji ta clanek dal samozavest ?

 3. Zelo rada berem vaše potopise, hvala za vse in upam, da boste še naprej tako živo opisovali vaša popotovanja. Glede žaljivih komentarjev, pa samo zamahnite z roko. Vse lepo in veliko zdravja.

 4. Tomaž, dokler imaš lušne in precej mlajše punce ob sebi, si pravi dec in car. To so ti pa zafrustriranke folš, ker te ne morejo dobiti , njihov čas se izteka…. pri moških pa to ni tako, če si vitalen.

 5. Na komentar Jasnovidke Jožice: Gospa je spregledala, da ima opravka z mojstrom optimiranja spletnih strani na Googlu in promocije svojega bloga in da je komentar punce, ki ga je označila “za starega, grdega …” s pridom izkoristil za še boljšo razvrstitev oziroma okrepitev svoje pozicije na Googlu, saj smo vsi radovedni, kaj ji je pravzaprav odgovoril, a ne?! No, Tomaž, jaz sem z veseljem poguglala in šla prebrat zadevni članek. Mojega komentarja ni potrebno objavljati, napisan je v smislu: “Čestitke, Tomaž Gorec!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja