Včerjašnji dan sem čisto zaj…., današnjega ne bom!

Včeraj je bila sobota, ki sem si jo čisto zaj…. in nisem imel skoraj čisto nič od dneva. Razen slabe volje.

Napako sem naredil že v petek zvečer, ko sem se odločil, da bom po dolgem času malo gledal televizijo. Gledal sem Investigation discovery, kjer so zanimive oddaje v katerih raziskujejo umore. Meni je to zanimivo in je to skoraj edina stvar, ki jo gledam na televiziji.

Vse skupaj sem predolgo gledal in na koncu zaspal pred televizijo. Kar pomeni, da sem potem v soboto spalo do devetih zjutraj ter bil neprespan in len. Najprej sem nekaj pojedel, šel nahraniti mucke ter mojo Lučko. Potem sem se že mislil odpraviti v pisarno delati, vendar zasledim nekje novico, da je ta vikend Moto GP. Pa sem si rekel, da bom gledal kvalifikacije, ki so se začele malo čez eno uro. Ker je bilo do kvalifikacij še eno uro, si rečem, da malo pogledam Investigation discover.

In tako je bila ura kar na enkrat štiri popoldne in sem se začel zavedati, da sem dan vrgel popolnoma stran. Jezen sem bil sam nase, da sem tako zelo neumen. Dan bi lahko izkoristil za kakšen lep izlet, saj je bil lep sončen dan. Jezen sem bil na televizijo. Če nebi živel pri mami, bi zagotovo vrgel televizijo skozi okno. Oziroma bi dal oglas, da ga nekomu podarim. Samo, če bi ga komu podaril, bi mu s tem lahko uničil življenje.

Upam se trditi, da je v današnjih časih eden od največjih sovražnikov ljudi ravno televizija. Televizija in tudi ostali mediji je najboljši način za masovno poneumljanje ljudi. Tisti, ki ima vsaj malo pameti, se ga znebi za vedno. Jaz se ga žal ne morem, ker živim pri starših in je televizor od staršev.

Vsa čast tistim, ki so se odrekli televiziji! Prepričan sem, da odkar nimate televizije, je vaše življenje veliko lepše! Če ste ena izmed teh oseb, bom zelo vesel, če o tem poveste kaj več v komentarju tega prispevka.

Okoli četrte ure popoldan se odločim, da bom poizkusil vsaj nekaj koristnega izvleči iz dneva in se odločim, da grem teči. Slabe volje zaradi izgubljenega dneva, sem si zadal velike cilje. V glavi sem imel cilj, da pretečem 15 kilometrov.

Malo sem se ogrel in se samozavestno odpravil teči. Že po enem kilometru sem ugotovil, da tole ne bo ravno moj dan za teči. Ne vem sicer, zakaj sem imel tako malo energije, ampak preprosto ni šlo. Verjetno je za to bilo krivo dejstvo, da sem cel dan poležaval, veliko jedel in bil slabo razpoložen.

Po dveh kilometrov teka sem se nehal “matrati” in sem se ustavil. Oziroma nisem se ustavil, ampak sem naprej hodil. Ker je bil tako zelo lep sončen dan sem se odločil, da če že ne morem teči, bom vsaj ene 10 kilometrov prehodil.

V hoji po naravi sem zelo užival in razmišljal o življenju in mojih načrtih za prihodnost. Če se mi kdaj naredi, da imam težave na osebnem ali poslovnem področju, grem v naravo, kjer vse v miru razmislim in skoraj vedno pridem do dobrih rešitev. Če tega še ne prakticirate, poizkusite!

Ampak včeraj je res šlo vse narobe. Po nekih sedmih kilometrih, sem začutil, da so me začele “žuliti superge”. Zagotovo so za to bile krive zelo stare in izprane nogavice. Športni copati bi bili težko krivi, saj so eni boljših. Redna cena je bila 189 evrov. Jaz sem jih sicer kupil pol ceneje, ker so v Hervisu imeli 50 odstotkov popusta za zadnje pare.

Težavo sem rešil tako, da sem se sezul in hodil približno dva kilometra bos, kar je bilo prav super. Človek bi moral večkrat hoditi bos. Po dveh kilometrih pa sem prišel do makadamske ceste, kjer preprosto ni šlo hoditi bos. Tako, da sem si spet obul športne copate.

Danes sem imel namen iti preplezati ferato na Lisco, vendar sem zjutraj ugotovil, da žal ne bo šlo, ker me je včeraj preveč “ožulilo” in ni možnost, da v športnih copatah ali planinskih čevljih hodil 10 minut.

Kljub temu, da nisem šel na Lisco, sem se odločil, da današnjega dne pa ne bom tako zaj…, kot sem včerajšnjega.

Sicer nisem šel nikamor na izlet, sem se pa odločil, da bom delal. In res sem naredil veliko, tako da imam v dobrem, da si en dan med tednom vzamem prosto in grem na en lep izlet po Sloveniji.

Pred časom sem napisal članek z naslovom 9 nasvetov, kako postati srečnejša oseba. Po moji sobotni izkušnji lahko v članek dam še deseti nasvet. Ta nasvet je, da je potrebno ugasniti televizijo. Še bolje se jo je znebiti. Namreč, televizija je kot droga, če jo imaš na dosegu roke, se ji težko upreš.

Še bolje boste naredili, če boste vsem medijem rekli NE. Namreč mediji nas samo spravljajo v slabo voljo. Poleg tega nam še lažejo in nas manipulirajo. To sem se pred kratkim prepričal na lastne oči. Več o tej moji izkušnji si lahko preberete na www.tomazgorec.si/slovenski-mediji-lazejo.

2 komentarja

 1. TV gledam samo vreme pa še to ni včasih takšno kot napovejo. Ja Zemlja se vrti… Filme gledam zelo malo, ker je itak že v špici 20 mrtvih. Rada sem gledala Umore na podeželju, zaradi angleške pokrajine, njihovih hiš in vrtov.
  Če bi imela od programov Discovery, Travel Chanel, National geographic, Animal planet in History bi bilo čist ok.
  Čeprav ne maram zime, če le zasledim ali pa nazaj prevrtim gledam Aljasko.
  Sicer pa letos ni moje leto… Januar – pljučnica 1 mesec bolniške, pes diagnoza kožni rak, potem je še oslepela, zdaj sem zopet na bolniški – operacija sive mrene.
  Mogoče bo pa zaključek leta boljši….

  Lep in uspešen dan vam želim…

 2. Tomaž, leto ima 365 dni. Pa kaj, če kakšnega zabiješ. Nehaj se sekirat. Na koncu si si naredil še več škode. Naslednjič, ko se ti zgodi kaj takega uporabi besede našega predsednika: So what. In pojdi naprej. Bodi lepo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja