Kako bi si svoje življenje naredil idealno, če bi prišel duh iz svetilke in mi ponudil to možnost

Ste kdaj pomislili, kakšno življenje bi si naredili, če bi vas obiskal duh iz svetilke in vam rekel, da vam bo omogočil točno tako življenje, kot si ga želite?

Prepričan sem, da vsi ljudje razmišljamo o tem, kako bi si naredili svoje življenje čim lepše. Nekje sem enkrat prebral, da si moraš napisati kakšno bi bilo tvoje idealno življenje, če bi imel možnost se izmisliti karkoli. In, da ko to narediš, tvoje življenje postane lepše in boljše. Pa ne zato, da bi se zaradi tega začeli dogajati kašni čudeži. Ampak zato, ker si vzamemo čas in vse napišemo, vmes tudi razmišljamo in za svoje življenje najdemo kakšne enostavne rešitve, ki jih prej nismo našli.

Jaz sem se odločil, da si bom tole zoprno nedeljo, ko sem zaprt v domačo občino, malo polepšal s tem, da si napišem kakšno bi bilo moje idealno življenje.

V življenju imam predvsem en cilj

Večina ljudi ima željo, da bi postali izredno bogati, da bi imeli drag športen avto, jahto in vikend na morju. Mene te stvari niti malo ne zanimajo. Moja največja želja je, da raziščem svet. O tem sem sanjal že kot majhen otrok, ko sem bral knjige o raziskovalcu Jamesu Cooku. Spomnim se, da sem bil takrat zelo razočaran, ker so ljudje že vse odkrili in ni več možnosti, da bi postal raziskovalce, kot James Cook, da bi odkrival neodkrite dele sveta.

Ampak svet lahko raziskuješ tudi danes. Raziskuješ ga predvsem zase. Moja želja raziskati svet je tako zelo močna, da se velikokrat vprašam, če še imam dovolj časa, da ga raziščem. Če se bojim, da bom kaj zamudil na tem svetu, je to to, da bom premalo potoval in raziskoval.

Kar se tiče potovanj, bi si svoje življenje organiziral tako, da bi vsaj šest mesecev na leto, preživel na potovanjih.

Ko sem na potovanjih, si običajno vsaj enkrat na dan rečem sam sebi, kako lepo mi je na tem svetu. Jaz se imam na potovanjih res tako zelo lepo, da skoraj ne verjamem, da je vse skupaj res resnično.

Brez dela jaz ne morem

Sem človek, ki ne more brez dela. Tudi drugače mi je delo zelo velika vrednota in imam do vsakega delovnega človeka izredno spoštovanje in mu v življenju privoščim vse najboljše.

Jaz bom delal celo življenje. Verjetno tudi tisti dan, ko bom umrl. To sicer ne bo še kmalu. To sem dobil po starših. Moj oče je star 83 let in neprestano nekaj dela. Če slučajno kdaj pride dan, ko nima kaj za delati, postane tečen. Ista je mama. Ko naredi eno delo, najde drugega. Dostikrat tudi kaj, kar nebi bilo potrebno.

Meni delo ni problem. Brez težav delam po 16 ur na dan. Me je pa zelo začelo utrujati delo, kjer so prisotne skrbi. Tega v podjetništvu ni malo in tega se želim rešiti. Ne želim se več ukvarjati s strankami, ki jim narediš vse kot je treba, vendar vedno najdejo nekaj, da lahko težijo. Vsaj 25 let sem se držal tistega pravila, da ima stranka vedno prav. Ne vem, katera ‘budala’ si je izmislila to. Pa, da ne bo kdo mislil, da ne spoštujem strank in da ne naredim za njih vse kar je potrebno. Jaz vsaki ‘normali’ stranki naredim vse in še malo več kot obljubim. V to sem popolnoma prepričan. Prepričan sem tudi, da bi to potrdilo veliko strank, ki so delale z mano.

Popolnoma naveličan sem tega, da moram klicati stranke, ki smo jim dobro opravili storitev, one pa potem ne plačajo računa. Da jih moram prosti za svoj denar in jim lagati, da denar nujno potrebujem,… To sem se sedaj odločil, da se tega ne bom več šel. Take stvari moramo podjetniki delati tudi zato, ker imamo neučinkovito sodstvo. Sicer pa tisti podjetnik, ki je na svojem področju dober, lahko brez težav zahteva plačilo vnaprej. Mi se v našem podjetju premalo cenimo. Smo vrhunski strokovnjaki na področju SEO optimizacije spletnih strani in tudi na drugih področjih digitalnega marketinga, pa si ne upamo reči stranki, da nam mora vnaprej plačati vsaj polovico. Oziroma v celoti, če imajo slabo bonitetno oceno. To pomeni, da se premalo cenimo in imamo premalo samozavesti. V bodoče moramo tole spremeniti.

Meni je SEO optimizacija spletnih strani neke vrste hobi in to želim delati celo življenje. Moja želja je, da si na tem področju dobim, dve ali tri velike stranke, ki mi bodo dobro plačale, mi bodo zaupale in se ne bodo vtikale v moje delo. Glede na to, da imam na tem področju res zelo veliko znanja si lahko dovolim, da delam samo za dobre stranke. Glede na to, da nisem star 20 let, ampak 50 in nimam pred sabo neomejeno časa, si ne smem privoščiti, da svoj čas trošim neracionalno.

Sploh ne vem, kaj filozofiram in nakladam,…

Zdajle sem se vprašal, kaj sploh filozofiram in nakladam, ko pišem tole? Zakaj si ne upam jasno in glasno napisati, da bom delal manj in več potoval? Čutim nek občutek krivde, da ni pošteno, da bi manj delal in užival življenje! Čeprav vedno govorim, da mi je čisto vseeno, kaj si drugi ljudje mislijo o meni, je videti, da to ni čisto tako! Zakaj se trudim opravičevati to, da bom malo manj delal in več potoval po svetu? Še dobrih pet let nazaj sem vsak mesec delal po 350 ur na mesec. Imam 30 let delovne dobe in sem prepričan, da sem z urami dela močno presegel vse kriterije za upokojitev. Vidim, da sem tipičen Slovenec, ki se obremenjuje s tem, kaj bodo drugi rekli. Žalostno!

Želim si potovati, pisati, fotografirati in snemati

Moj življenjski cilj je potovati po svetu, pisati, fotografirati in snemati video posnetke. Pisati ne želim samo o potovanjih ampak tudi o drugih stvareh. Želim napisati še kakšno knjigo. Ni lepšega občutka, kot v roki držati svojo knjigo. Za dve knjigi že imam izbrana naslova. Ena bo imela naslov Vse se da, če se hoče, druge Kako uspeti na poslovnem področju in hkrati postati srečen.

V planu imam tudi napisati turistični vodič o Bosni in Hercegovini. Sam menim, da ni bolj primerne osebe za to delo. Več o tem sem napisal na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic-bosna-in-hercegovina. Tole bi bila zame res sanjska služba. Komaj čakam, da se lotim tega.

Sam zelo redko dobim kakšno poslovno idejo v pisarni. Najboljše ideje dobim ravno na potovanjih, ko sem sproščen, ves čas telesno aktiven in imam čas za razmišljanje. Če nimate ideje kaj početi v življenju, tako na poslovnem, kot zasebnem področju ali imate kakšne težave v svojem življenju, vam predlagam da greste sami vsaj za 14 dni na potovanje in videli boste, da boste našli rešitev zase.

Zadnje čase zelo rad snemam reportaže s svojih potovanj. Čeprav so nekateri moji video posnetki zelo gledani, se moram na tem področju še veliko naučiti. Znam sicer narediti lep video posnetek. En primer si poglejte spodaj.

To je sicer lep video posnetek, vendar bi se ga dalo narediti veliko bolj zanimivega. Obvezno bi moral jaz v video posnetku kaj povedati o tej čudoviti vasici. Še posebej bi video naredilo bolj zanimiv, če bi kakšen domačin, ki živi tukaj, kaj povedal o življenju tukaj. Vsako stvar se da izboljšati, če je volja dovolj velika.

Čeprav mi denar ne pomeni veliko, rad kaj zaslužim iz naslova potovanj

Več kot 15 let trdega dela me je naredilo priznanega strokovnjaka za SEO optimizacijo spletnih strani. Ker sem na tem področju res dober, s tem moje podjetje in posledično jaz zaslužim zelo dobro. Cena moje svetovalne ure je 150 evrov + DDV. Tudi, če delam optimizacijo za neko podjetje, sem zato zelo dobro plačan.

Včasih zaslužim kakšnih 100 evrov tudi iz naslova mojih potovanj. Zasluženih 100 evrov iz naslova potovanj, mi pomeni veliko več, kot zasluženih 1.000 evrov iz naslova SEO optimizacije. To je najbrž zato, da si lahko rečem, da so potovanja moje delo in imam manj slabo ‘vest’, če veliko hodim po potovanjih in izletih.

Ljudje mi velikokrat očitajo, da vse to delam zaradi denarja. Če bi bil ‘nor’ na denar, potem se ne bi ukvarjal s potovanji, ampak bi izključno delal SEO optimizacijo.

Ukvarjanje s športom

Če bi me obiskal duh iz svetilke in bi mi izpolnil željo, da si sam kreiram življenje brez omejitev, bi mu tudi naročil, da me mora prisiliti, da se bom več ukvarjal s športom. Namreč športna aktivnost naredi človeka bolj srečnega in zdravega. Ukvarjanje s športom tudi poveča storilnost. Če grem sam teči preden grem v službo, tisti dan naredim vsaj za 30 odstotkov več.

Šport je tudi najboljše zdravilo za depresijo, anksioznost in druge duševne bolezni.

Življenje je daljše, če se ti veliko dogaja

Dostikrat slišim ljudi, kako jamrajo, da čas hitro teče. Jaz se s tem ne strinjam. Meni čas zadnji pet let teče zelo počasi, ker veliko potujem in se mi v življenju veliko dogaja.

Se pa spomnim, kako mi je čas hitro minil, ko sem delal od jutra do večera. Teden in mesec je minil, kot bi mignil.

Pisanje je terapija

Tale članek sem napisal na dolgočasno nedeljo, ko so v veljavi vladni Covid ukrepi, kar pomeni da ne smem nikamor iz občine že več tednom. Zaprti so lokali, ni druženja z ljudmi,.. Zaradi tega se mi že malo ‘meša’ in padam v neko mini depresijo.

Tega prispevka sem se lotil pisati, ker vem, da je pisanje odlična terapija. Ko sem napisal ta članek, sem se počutil veliko bolje. Počutil sem se tako zelo dobro, da sem celo dobil motivacijo da sem šel teči. Ker je bila motivacija za teči slaba, sem si zadal cilj, da bom pretekel tri kilometre. Med tekom se mi je motivacija zelo zvišala in sem na koncu pretekel vsaj 10 kilometrov. Motivacijo mi je dajala tudi odlična glasba, ki sem jo poslušal med tekom.

Po teku sem z veseljem naredil še nekaj stvari za službo in šel prijetno utrujen spat. Spal sem zelo dobro in zjutraj ob pol šestih brez težav vstal in šel poln energije v službo.

Tudi vam, ki berete tale članek, toplo priporočam, da si napišete nekaj podobnega, kot sem si jaz! Boste videli, da bo svet lepši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja