Kakšen avto naj si kupim?

Prišel je čas, ko bom moral svojega 12 let starega ‘golfka’ zamenjati. Z njim imam preveč težav!

Prvič me je na cedilu pustil lani sredi Moldavije. Več o tem si lahko preberete na www.tomazgorec.si/crknil-avto-sredi-nicesar-v-moldaviji.

Od takrat naprej so se težave kar vrstile. Zadnjič me je moj golf pustil na cedilu v nedeljo, ko sem šel v Trebnje na kavico. V ponedeljek mi ga je moj serviser izpred lokala odpeljal na servis, kjer so mi zamenjali akumulator in popravili še par malenkosti. V torek sem šel v Maribor, kjer mi je začela svetiti lučka za akumulator. To pomeni, da se akumulator ne polni in da bo avto delal samo še toliko časa, kolikor bo akumulator zdržal. Mislil sem, da bom znorel, ker sem imel v Mariboru dogovorjene še tri sestanke. Pa tudi nisem bil najbolj navdušen, da se mi avto ustavi ravno v Mariboru, ki je 170 kilometrov od doma. Na srečo je kasneje ta lučka nehala goreti in mislil sem, da je zadeva urejena. 

Včeraj zjutraj pa mi spet zasveti lučka za akumulator. Mislil sem, da bo kmalu ugasnila, vendar ni. Potem sem se spomnil, da moram v Ljubljano. S svojim avtom nisem mogel, ker bi lahko obtičal nekje na pol poti. Kličem očeta, da mi posodi avto, vendar ga ni doma. Potem kličem ‘tamlado’, ki mi pravi, da mi ga lahko posodi, vendar je še ni doma. Takrat se odločim, da bo treba zamenjati avto!

V Ljubljano sem potem šel z očetovim avtom. Ker ne poznate mojega očeta, ne veste, kako se bojim voziti njegov avto. Če bi imel prometno nesrečo, bi mi še vsaj pet let očital, da sem mu razibl avto, tudi če nesreče ne bi zakrivil jaz.

Tako sem zdaj pred odločitvijo, kakšen avto kupiti. Ker me avtomobili popolnoma nič ne zanimajo, mi je to tako težko, da vam ne morem povedati. Raje bi šel za dva dni čistiti kanalizacijo kot se ukvarjati z nakupom avtomobila.

Najhuje pa mi je to, ker nimam pojma, kakšen avto naj kupim. Glede na to, da sem bolj varčen tip človeka, želim kupiti takšnega, ki bo imel nizko porabo in poceni vzdrževanje. Ker sem samski, moram razmišljati tudi o tem, da bom mogoče kdaj šel na kakšen zmenek. V takem primeru da bi bilo dobro imeti takšen avto, da bom na žensko naredil vsaj malo vtisa. Že tako nanje naredim slab vtis, ko povem, da živim pri mami – www.tomazgorec.si/moski-ki-zivijo-pri-mamah. Vsaj deset prijateljic mi je reklo, naj si kupim malo boljši avto in bom imel žensk, kolikor jih bom hotel. Če drži, kar mi pravijo prijateljice, potem je to zelo žalostno. Če je tako, je svet resnično šel v k***c.

Če ima kdo kakršenkoli dober nasvet, kakšen avto naj kupim, bom zelo vesel, če svoj predlog napiše v komentar tega prispevka. Vesel bom tudi, če mi svoj predlog utemelji. Samo model avta mi še nič ne pomeni, zanima me tudi, zakaj kupiti prav tega. Je njegovo vzdrževanje poceni, ima majhno porabo, se ne kvari pogosto?

7 komentarjev

 1. DRugič pokliči rent a car , avto dobiš za 20-25 eur/dan sedaj ko ni sezone, pa boste vsi bolj mirni in še čas prihraniš.

 2. Kupi toyoto ali hondo,se malo kvarijo in so varcni.ce hoces naredit vtis na zenske pa kupi lexus,lexus je prestizna znamka od toyote.ves sem prebral tvojo knjigo o seo in mi je bla vsec

  1. Toyoto si nabavi. So super. Lepi, vzdrzljivi in super. Kakšno corollo ali kaj takega ? drugače pa, če boš zaradi ženske gledal kakšen avto kupiti, je brezveze. Prava ženska se ne bo ozirala. Pa vso srečo

  1. Kupi Hondo. Jaz imam že četrto in nikoli res nikoli me ni pustila na cedilu. Sedanja ima čez 18 let in dela kot urca. Prejšnja je imela okoli 450 km brez generalne. Zamenjal sem jo ker ni imela klime.
   Lep pozdrav

 3. Ok, racionalna izbira bi bila pri kaksnih japoncih, toyota, honda, suzuki…
  Imajo odlicne bencinske motorje, toyota in suzuki pa tudi dizelske. Honda zal ne blesti pri dizlih.
  Jaz si trenutno lastim Fiat 500L, 1.3 multijet (diesel) , s 95 konjskimi mocmi.
  Servis je ugoden, poraba je nekje okrog 4,5 do max 5,5 litrov.
  Star je 2 leti, prevozenih pa 65000 kilometrov. Zaenkrat samo rednk servis in nic drugega. Zelo zadovoljen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja