Klikni na sliko, če želiš videti večjo

Če želite biti bolj srečni in bolj uspešni, je priporočljivo, da konec leta naredite analizo preteklega leta in si narediti načrte za prihajajoče leto.

Zelo pomembno je, da si načrte in zaobljube za prihajajoče leto zapišete! Namreč zaobljube, cilji, načrti,…, dobijo svojo moč šele takrat, ko si jih zapišete. Zelo priporočljivo je tudi, da si svoje zaobljube natisnete v več izvodih in jih nalepite na taka mesta, kjer jih boste vsak dan videvali in brali. Tako se vam bodo vaše zaobljube nezavedno zasidrale v vašo podzavest, kar vam bo povečalo možnost, da se boste svojih zaobljub, ciljev in načrtov res držali.

To, da besede dobijo moč šele takrat, ko si jih zapišemo, ni zraslo v moji glavi, temveč je to dokazano z raznimi znanstvenimi raziskavami.

Kako sem se imel v letu 2015 in kaj sem dosegel

Zame že zelo dolgo časa ni bilo tako uspešnega leta, kot je bilo leto 2015 (ko to pišem, ga še niti ni konec).

Zagotovo si bom leto 2015 zapomnil po tem, da nisem še nikoli toliko potoval, kot v letu 2015. Zagotovo sem bil več kot 100 dni z doma. Res je, da so bila skoraj vsa moja potovanja službena, kar pomeni, da sem moral na potovanjih in izletih delati, vendar mi to ni niti za malenkost pokvarilo mojih potovanj. Mogoče še polepšalo, saj imam v takih primerih vedno dober občutek, ker delam. Če bi šel za en mesec na dopust in nebi popolnoma nič delal, bi imel malo slab občutek.

Letos sem bi en mesec na Filipinih, v okviru projekta I Love Journeys. Skoraj en mesec in pol sem bil na otoku Krk, o katerem pišem turistični vodič za otok Krk. Poleg Krka, sem bil na morju še dvakrat za podaljšani vikend in sicer v Paklenici in na otoku Vir. Štirikrat sem bil v Bosni in Hercegovini in enkrat v Beogradu.

Filipini - Kitovci v Oslobu
Filipini – Kitovci v Oslobu

Nobeno leto še nisem predaval na toliko seminarjih kakor ravno letos.

Vesel sem tudi, da sem v Trebnjem organiziral toliko dobrih seminarjev. Seminarja, Kako uspeti v življenju, se je udeležilo kar 324 oseb. V Trebnje mi je uspelo pripeljati znane predavatelje, kot sta Aleksander Šinigoj in Snježana Ristić.

V letošnjem letu sem začel poslovno sodelovati s Smiljanom Morijem, Dragico Korenjak, Aleksandrom Šinigojem in številnimi drugimi. Spoznal sem veliko čudovitih ljudi.

Še nobeno leto se nisem, kot slušatelj (ne predavatelj), udeležil toliko seminarjev kot ravno letos. Ker sem si kot predavatelj ustvaril nek renome, sem na veliko plačljivih seminarjev povabljen kot gost, tako da so izobraževanja zame postala skoraj brezplačna. Sicer sem za dober seminar pripravljen plačati visoko kotizacijo, ker vem, da se to preprosto izplača in je na dolgi rok vse večkratno povrnjeno.

Čeprav delam zelo veliko (prejšni teden sem delal 91 ur) imam super življenje v katerem izjemno uživam in ga nebi zamenjal za nič na svetu.

Moje novoletne zaobljube za 2016

1. V letu 2016 bom napisal in izdal dve knjigi

Ena od lanskih novoletnih zaobljub je bila ta, da bom v letu 2015 napisal dve knjigi. Žal mi ni uspelo napisati niti ene. Glede tega, da nisem v letošnjem letu napisal knjige sem kar malo razočaran, saj si zelo želim napisati knjigo in je bila to ena od mojih najbolj pomembnih zaobljub. Naslednje leto je moja zaobljuba, da bom napisal dve knjigi. Na svoji prvi knjigi že intenzivno delam, tako da pričakujem, da jo bom izdal zelo kmalu.

2. Vsaj 2 krat na teden bom šel zjutraj na rekreacijo

Zadnje štiri mesece sem čisto premalo športno aktiven. Imam sicer dober izgovor, da imam veliko dela, ki pa je v resnici samo slab izgovor in nič drugega. Kljub temu, da se zavedam, da v kolikor bi šel dvakrat na teden zjutraj teči ali na kolo in bi zato v službo prišel eno uro kasneje, bi tisti dan naredil veliko več kot sicer, saj bi bil poln energije.

3. Svojo težo bom spravil pod 80 kilogramov

Enkrat letos mi je že uspelo, da sem prišel pod 80 kilogramov. Na temo kako shujšati sem tudi napisal članek z naslovom 5 nasvetov kako shujšati. Če se bom držal zaobljube pod točko dve, da se bom malo več ukvarjal z rekreacijo, potem tudi teža ne bo problem.

Telesna teža je za moje počutje zelo pomebna. Lažji kot sem, bolje se počutim, bolj sem samozavesten in več imam energije za delo.

Za motivacijo si vsake toliko časa preberem članek z naslovom Hujšanje je lahko preprosto, ki ga je za moj blog napisala Nina Mandelj.

4. Užival bom življenje in delal bom predvsem tisto, kar me veseli

Ko bom star 70 let in se bom spomnil na leto 2016, si bom zagotovo rekel, kako sem lahko bil tako neumen, da sem leta 2016 toliko delal in si premalo privoščil.

Hvala bogu, sem tak človek, da znam uživati v preprostih stvareh in si lahko privoščim čisto vse, kar si želim. Edina omejitev, ki jo imam, je čas.

Svoje delo si bom organiziral tako, da bo čim bolj povezano s potovanji. Mogoče o tem celo napišem knjigo.

5. Naredil bom zabavo za rojstni dan

Letos mi ni uspelo narediti zabave za rojstni dan. Leta 2016 pa jo bom zagotovo naredil. Da bo zadeva bolj sto odstotna, bom kar določil datum. Zabava bo v soboto 11. junija. Ker bo zabava na prostem (v vikendu mojega očeta), bom zabavo v primeru slabega vremena prestavil na soboto 18. junija.

Rojstno dnevno zabavo sem imel pred dvema letoma in vsi so rekli, da je to bila res dobra žurka. Na zabavi je igral Duo plan B. Tudi jaz sem malo zapel. Sicer nimam posluha, imam pa veselje, kar tudi šteje. Kratek posnetek mojega ‘muziciranja’ najdeš na https://youtu.be/W4-NV5Ha5MQ.

6. Očeta in mamo bom peljal na eno potovanje

Moja starša, kljub temu da sta starejša, gresta zelo rada na kakšno potovanje. Skupaj smo bili že v tako oddaljenih in eksotičnih deželah, kot sta Indonezija in Indija.

Sicer oče ravno ni navdušen, da bi šel kam z letalom, saj se menda boji teroristov. Najbrž mu je to samo izgovor, ker se ne more ločiti od vikenda in pevskih vaj. Mama pa bi takoj šla.

Če ju ne navdušim, da bi kam šla z letalom, jih bom pa peljal nekam bližje, po kopnem.

Staršem se moram vsaj malo oddolžiti za vse, kar sta naredila zame.

Sem koga prepričal, da si bo napisal novoletne zaobljube?

Zapišite si svoje novoletne zaobljube! Garantirano deluje!

Bil sem gost v oddaji Prava ideja na TV Slovenija
Bil sem gost v oddaji Prava ideja na TV Slovenija

5 komentarji na “Novoletne zaobljube za leto 2016”

  1. Pozdravljen, Tomaž. Lepe novoletne zaobljube 🙂 Vsekakor ti želim, da jih izpolniš. Želim te pa vprašati, ali so ustvarjene predvsem miselno in racionalno, v stilu “kaj bi bilo dobro, če bi naredil”, ali je v ozadju kakšna močnejša motivacija, ki ima čustveno podlago v ozadju? Če želiš videti, kam merim, te vabim, da si prebereš moj blog, kjer sem ravno danes objavil zapis o novoletnih zaobljubah 😉
    http://www.alespogacnik.com/zakaj-se-ne-drzimo-novoletnih-zaobljub-ker-nas-ne-boli

  2. Živijo Tomaž!

    Iz srca ti privoščim, da bi imel moči, energijo in čas, da izpolniš vse svoje novoletne obljube :-). Verjamem, da jih boš, kajti Kjer je volje, je vedno tudi pot 🙂

    SREČNO!!! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*