Odhajam v Berlin

Vesel sem kot majhen otrok. Čez par ur odrinem proti Berlinu. Sicer ne vem, če se veselim, 1050 kilometrov dolge in naporne nočne vožnje, ampak ko bom na cilju, bom zagotovo zelo vesel.

V Berlin grem skupaj še s tremi sopotniki, ki sem jih dobil čisto naključno preko oglasa, ki sem ga objavil na www.tomazgorec.si/gres-na-izlet-v-berlin. Prvi se mi je na oglas javil Tim Bučar, ki se sicer že poznava okoli dve leti in sva tudi že nekaj poslovno sodelovala. Skupaj sva imela seminar z nazivom Ne jamraj, če lahko jaz, lahko tudi ti. Posnetek Timovega seminarja si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Več o Timu pa si lahko preberete na www.tomazgorec.si/tim-bucar-ne-pustim-se-izkoriscati. Zelo priporočam branje in ogled zgornjega video posnetka. Takih ljudi, kot je Tim je malo.

Drugi sopotnik je Žiga. Žiga je 21 let star fant, ki študira pravo in ima zelo rad potovanja. Zanimivo, da je bil Žiga v Berlinu pred kratkim, kar je super, da bomo imeli vodiča.

Tretja sopotnica je gospa mojih let, ki jo nisem še nikoli videl.

Upam, da se bomo dobro ujeli in se super imeli. Tudi, če se ne bomo najbolje ujeli, bomo menda tri dni zdržali drug z drugim.

Zakaj sem se sploh odločil iti v Berlin? Največji razlog je ta, ker bodo v soboto 29.8. v Berlinu veliki protesti proti vladnim ukrepom glede koronavirusa. Podoben protest je bil že 1. avgusta letos. Udeležilo se ga je 1.300.000 ljudi. Ker o tem protestu slovenski mediji skoraj niso poročali, sem se odločil, da grem sam to pogledati in bom jaz poročal o tem.

Ali je koronavirus ena velika nategancija ali ni ne vem. Imam premalo informacij, da bi lahko bil karkoli pameten na to temo. Se mi pa dozdeva, da so nam jo predstavili veliko bolj grozno, kot je res. Dvomi ali je korona verus en velik nateg se mi še povečajo ravno v takih primerih, ko v Berlinu protestira 1.300.000 ljudi in o tem ne poroča skoraj noben slovenski medij. To pa mi je malo nenavadno in tudi sumljivo.

Če vas zanima, kako bo na protestih v Berlinu, se bom večkrat javil v živo na mojem Youtube kanalu, ki ga najdete na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos. Naročite se na moj kanal, je popolnoma brezplačno.

V Berlinu si bom ogledal tudi kar nekaj turističnih znamenitosti. Slike in video posnetke iz turističnih znamenitosti pa bom objavljal na svojem Instagram profilu, ki ga najdete na www.instagram.com/tomazgorec. Bom zelo vesel, če me boste sledili, napisali kakšen komentar in mi dali kakšen všeček.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja