Čudovita plaža Oprna na otoku Krk

Plaža Oprna

Na otoku Krk je veliko čudovitih plaž. Meni osebno so najlepše plaže v okolici Baške in Stare Baške. V okolici Stare Baške so mi plaže še malenkost bolj všeč kot v Baški. Še posebej so mi všeč plaže Zlata, Zala in Oprna.

Do plaže Oprna pridete, če iz kraja Punat z avtom nadaljujete pot proti Stari Baški. Plaža Oprna se nahaja približno dva kilometra pred krajem Stara Baška oziroma slab kilometer pred kampom Škrila.

Avto morate parkirati kar ob glavni cesti Punat-Stara Baška, tako, kot vidite na spodnjem videoposnetku. Ko sem posnetek objavil na Facebooku, sta mi dve osebi napisali komentar, da tukaj policija občasno piše kazni za nepravilno parkiranje. Ko sem se naslednjič vrnil tja, sem pogledal, če je kje kakšen znak, ki bi prepovedoval parkiranje, vendar ga nisem našel. Tako da menim, da ti policija ne more napisati kazni, če najdeš prostor, da avtomobil ni na cesti. Če ga pustiš na pol na cesti, je pa verjetno res, da ima policija razlog, da ti napiše kazen za napačno parkiranje. Če se vseeno bojite kazni, se lahko odpeljete do kampa Škrila in tam brezplačno parkirate. Je pa res, da boste morali zaradi tega prehoditi dodatnih 500 metrov.

Če avto parkirate ob cesti, boste do plaže prišli v približno desetih minutah. Pot navzdol je kar strma. Dejstvo, da plaža ni čisto preprosto dosegljiva, je tudi dobro, ker bi bila v nasprotnem primeru na njej nepopisna gneča. Kot vidite na zgornji fotografiji, je tudi v tem primeru tam kar velika gneča. Sicer pa morate vedeti, da je bila ta fotografija posneta prvi vikend avgusta, ko je gneča zagotovo največja.

Da si boste lažje predstavljali, kje in kako parkirati ter priti peš do plaže, si poglejte spodnji videoposnetek. Prva plažo, ki jo vidite, je plaža Oprna, če pa videoposnetek gledate naprej, boste videli še lepšo in bolj zanimivo plažo Zlata.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, vam predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem kanalu najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Če boste letni dopust preživeli v katerem koli kraju na otoku Krk, vam predlagam, da si en dan vzamete za izlet do plaže Oprna, ker je tam res zelo lepo. To je meni osebno najlepši del otoka Krk. V nekem trenutku se pokrajina iz zelene spremeni v popolnoma kamnito in dobite občutek, da ste prišli na nek drug planet.

Če imate radi pohodništvo, se lahko sprehodite do plaže Zlata, o kateri najdete vse informacije na www.tomazgorec.si/krk-plaze. Zelo lepa je tudi plaža Zala. Do nje pridete tako, da z avtom nadaljujete pot preko kraja Stara Baška in nato še slab kilometer naprej. Cesta je ves čas asfaltirana. Kako je videti plaža Zala, si lahko pogledate na www.tomazgorec.si/plaza-zala.

Če greste na otok Krk, vam svetujem, da si preberete moj članek, v katerem sem podrobno opisal otok Krk, na www.tomazgorec.si/otok-krk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja