Kam na poceni počitnice 2022?

Cene počitnic na Hrvaškem so letos šle v nebo. Občutno so se podražile nastanitve ter hrana in pijača v restavracijah. Podražile so se celo malenkosti, kot so parkirnina, sladoled, ležalniki in sončniki, kar tudi nekaj nanese, če greste na počitnice za 10 dni. 

Vi že veste, kam boste šli na letne počitnice 2022? Boste šli na Hrvaško?

Hrvaška je res zelo lepa, ampak se glede na visoke cene in gnečo, ki bo letos v mesecu juliju in avgustu zelo velika, izplača razmišljati o kakšni alternativi. 

Dovolite mi, da vam predlagam eno zelo dobro alternativo Hrvaški, kjer boste zapravili trikrat manj svojega denarja, kjer boste kot gost veliko več vredni in vas bodo iskreno veseli, poleg tega pa boste lahko v miru občudovali čudovite naravne in kulturne znamenitosti. 

Alternativa, ki vam jo predlagam, je Bosna in Hercegovina. Vem, na kaj ste najprej pomislili! Na to, da Bosna in Hercegovina nima morja. Res je, morja skorajda nima, ima pa čudovite reke in jezera, v katerih kopanje ni čisto nič manj prijetno kot v morju!

Zakaj sem sploh prišel na idejo, da vam predlagam, da letos raje odidite v Bosno in Hercegovino kot na Hrvaško? Idejo mi je dal sodelavec. Leta 2019 sem svoje sodelavce namreč peljal na tridnevni izlet po Bosni in Hercegovine in eden od njih je bil nad njo tako navdušen, da je šel na letne počitnice kar v Bosno in Hercegovino namesto na morje. 

Navdušen je bil tudi drugi sodelavec. Kako, si lahko preberete v njegovem prispevku na www.tomazgorec.si/je-bosna-res-taksna-kot-pravijo.

Kje se je v Bosni in Hercegovini možno kopati?

Če menite, da Bosna in Hercegovina ni primerna destinacija za počitnice 2022 za otroke, ker pač ni možnosti kopanja, naj povem, da je tu veliko lepih in zanimivih krajev za kopanje. V nadaljevanju bom predstavil samo nekaj najbolj zanimivih, ki jih poznam. 

Reka Una od Martin Broda do Štrbačkega buka ima na voljo kar nekaj zelo lepih mest za kopanje. Najlepša mesta so med krajem Kulen Vakuf in Štrbački buk. To je zgornji tok reke Une, kjer je voda izredno čista. 

V mestu Jajce imajo kar nekaj lepih krajev za kopanje na Plivskem jezeru. Meni je najlepši in tudi najbolj zanimiv kraj za kopanje na Plivskem jezeru pri jezu. Kako je videti kopanje pri jezu, si poglejte na spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Čudovito se je kopati tudi na Ramskem jezeru. Kako lepo je tukaj, si poglejte v prispevku na www.tomazgorec.si/ramsko-jezero.

Super za kopanje je tudi reka Neretva od mesta Konjic navzgor. Voda je prijetno osvežujoča. Rekel bi celo, da je ravno prav topla v vročih poletnih dneh. 

Boračko jezero je še en čudovit kraj za kopanje. Od mesta Konjic je oddaljeno samo 20 kilometrov, do njega pa pridete, če se peljete ob reki Neretvi. 

Sam sem bil navdušen tudi nad kopanjem v Orlovačkem jezeru na Zelengori. Zelengora in Sutjeska sta čudovita bisera, ki sem ju obiskal lani. Škoda, da takrat še nisem snemal videoposnetkov na način, kot jih snemam danes. 

Lep kraj za kopanje je tudi pri slapovih Kravice v bližini Mostarja. Voda je tu v vročih poletnih dneh prijetno osvežujoča. 

To je samo par lepih in zanimivih krajev, kjer se lahko kopate v Bosni in Hercegovini in sem se nanje spomnil ta trenutek. Verjetno vem še za kakšnega, vendar se ga ta trenutek ne spomnim. Se pa dobro spomnim, da med svojimi poletnimi vožnjami po Bosni in Hercegovini praktično vsepovsod opažam kopalce.

Bosna in Hercegovina nudi čudovite naravne in kulturne znamenitosti

Če ste ljubitelj narave, boste nad Bosno in Hercegovino navdušeni. Glede na to, da v Bosni in Hercegovini živijo trije narodi treh različnih ver, je ta država tudi kulturno zelo bogata in raznolika. Ima tudi zelo bogato zgodovino. 

Nekaj najbolj zanimivih znamenitosti najdete na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina

Če razmišljate obisku Bosne in Hercegovine, si prej obvezno preberite moj tridnevni načrt potovanja po Bosni in Hercegovini, ki ga najdete na www.tomazgorec.si/bosna-hercegovina-potovanje, in desetdnevni načrt, ki ga najdete na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina-10-dni.

Če se boste na osnovi tega članka odločili za poceni počitnice v Bosni in Hercegovini, mi, prosim, to napišite v komentar. Napišite mi tudi, kako ste se imeli. 

 

2 komentarja

 1. Zdravo, najprej vse pohvale in veliko spoštovanje. V zadnjem času spremljam vaše video objave, saj se z soprogo že nekaj časa odpravljava na krajši dopust v BiH, na način kot hodite vi. Rada bi obiskala spomenike in obeležja naše revolucije v 2.WV. Planirava krajši dopust, kakšnih 4-5 dni. Bil bi vesel kakšnega namiga glede poteka poti in prenočišč. Ali rezervirate naprej, ali sproti in podobne stvari. Hvala

  1. Pozdravljeni!
   Najprej hvala za pohvalo in spremljanje.
   Najboljša pot bo Titova vila na Plitvicah, Željava, Drvar (prvi dan lahko prespite tukaj – https://www.tomazgorec.si/etno-selo-dodig/), nato nadaljujete pot do mesta Jajce, potem do Konjica, kjer si ogledate Titov bunker, nato v Jablanici most na Neretvi in še spomenik v Mostarju, ki sem pozabil kako se imenuje.
   Če imate kakšen dan več časa pa pojdite še do Sutjeske.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja