Potopisno predavanje o Bosni in Hercegovini + Otok Krk

V petek, 18. septembra 2015, bom organiziral potopisno predavanje o Bosni in Hercegovini. To je dežela, ki jo redno obiskujem zadnjih deset let in me je popolnoma navdušila. Prijazni ljudje, čudovita narava, odlična hrana, kulturne znamenitosti, zabava in še kar nekaj razlogov je, zaradi katerih, se pogosto in z veseljem vračam v to čudovito deželo.

Po potopisnem predavanju o Bosni in Hercegovini, ki bo trajalo približno eno uro in pol, bom imel še 60 minutno potopisno predavanje o otoku Krk. Predstavil vam bom najlepše plaže, čudovite zalive, planinske poti in druge znamenitosti. Povedal vam bom tudi kako najti dober apartma po ugodni ceni.

Povedal bom tudi kako sem svoj hobi – potovanja, spremenil v posel. Točno pred enim letom sem začel s projektom pisananja turističnega vodiča za otok Krk. Kljub temu, da zaradi drugih obveznosti, v ta projekt vlagam premalo časa, nam prinaša zelo lepe prihodke in gre veliko bolje, kot sem pričakoval. Več o vsem povem na predavanju.

V Bosni in Hercegovini sem bil vsaj 30-krat in jo zelo dobro poznam. Na potovanja v Bosno (s tem mislim tudi Hercegovino) sem dostikrat s sabo vzel prijatelje, znance ali poslovne partnerje. Skorajda vsi, ki so šli z mano, so bili nad Bosno izredno navdušeni. Nekaj izjav mojih navdušenih sopotnikov si lahko prebereš na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic. Zadnja oseba, ki sem jo navdušil nad Bosno, je bila moja sodelavka Sanja, ki je napisala članek z naslovom Bosna in Hercegovina – ljubezen na prvi pogled, poznanstvo in grižljaj. Članek in nekaj lepih slik najdeš na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina.

Potopisno predavanje

Vabim te, da prideš na moje potopisno predavanje o Bosni in Hercegovini in na predavanje o tem kako sem svoj hobi spremenil v posel, ki bo v petek, 18. septembra, v Trebnjem (Obrtniška ulica 22 – bivša diskoteka Afrika) s pričetkom ob 18:30. Prepričan sem, da te s svojim predavanjem ne bom razočaral.

Ker je za predavanje veliko zanimanje in imam na voljo prostor za samo 80 oseb, bo vstop na predavanje možen samo s predhodnjo prijavo. Predavanje je sicer popolnoma brezplačno. Prijavite se tako, da izpolnete spodnji obrazec.

Prijava na potopisno predavanje

  Ime in priimek

  Vaša e-pošta

  Vaše sporočilo (neobvezno)

  Kot sem že omenil, sem bil v Bosni vsaj 30 krat in jo zelo dobro poznam. Ko grem na potovanje v Bosno, nisem tiste vrste popotnik, ki ima željo v čim krajšem času videti čim več znamenitosti in jih na hitro poslikati. Najbolj uživam v spoznavanju ljudi na neturističnih krajih. Zato se večkrat na pol na slepo odpravim raziskovati kotičke, za katere bi lahko rekli, da so bogu za hrbtom. Včasih se mi zgodi tudi, da se izgubim in zaidem v težave. Kako to izgleda v praksi, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

  Tole se mi je zgodilo, ko sem raziskoval Zelengoro. Ko mi je avto nasedel v tej luži, sem že videl, kako bom noč prespal v avtu, naslednji dan pa se bom odpravil 30 kilometrov peš do prve kmetije, kjer bom našel nekoga, da me bo s traktorjem izvlekel.

  V enem križišču bi moral zaviti desno, pa sem spregledal. Naj še povem, da sem potem, ko mi je avto nekako uspelo dobiti iz te luže, ugotovil da se je čez 500 metrov ta pot končala in sem moral iti nazaj.

  Cene v Bosni so zelo nizke

  Bosna je zelo prijazna tudi do vaše denarnice. Cene so v povprečju do trikrat cenejše kot pri nas ali na Hrvaškem. Razen Sarajevo in Mostar sta malo dražja, vendar še zmeraj poceni. Veliko pivo boste v lokalu dobili že za 1 evro. Doživel sem že celo, da smo v neki diskoteki na Palah pili pol-litrsko Tuborg pivo za pol evra.

  Za čevapčiče v lepinji boste plačali od 2 do 4 evre. Za zelo dobro večerjo s pijačo pa skoraj v nobenem primeru nebi smeli plačati več kot deset evrov.

  Tudi smučanje na Jahorini je poceni. Dnevna smučarska vozovnica je bila zadnjo sezono samo 17 evrov za med tednom in 19 evrov za čez vikend. Več o smučanju na Jahorini si lahko prebereš v mojem članku na www.tomazgorec.si/jahorina-smucanje.

  Se vidimo na potopisnem predavanju

  Za konec naj te še povabim k ogledu mojega članka o Trebinju, ki je najlepše Hercegovsko mesto. Najdeš ga na naslovu www.tomazgorec.si/trebinje. Na članek sem zelo ponosen, saj so me iz lokalne spletne strani kontaktirali s prošnjo, da bi moj članek objavili na svoji spletni strani. Preveden članek je objavljen na www.trebinjelive.info/2014/10/19/trebinje-iz-ugla-jednog-slovenca.

  Tisti, ki me malo bolje poznate, veste, da rad pojem balkanske pesmi. Resnica je ta, da imam veliko veselja in malo manj posluha. Tako da vam obljubim, da na potopisnem predavanju ne bom pel. Lahko pa moje petje poslušate na spodnjem posnetku.

   

  Potopisno predavanje bosna

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja