Kdor nima urejenega svojega življenja, se ukvarja z življenji drugih

Pred kratkim se je name z zelo grdimi komentarji na Facebooku spravila ena mlada punca, po imenu Urška. Ko sem malo pogledal njen profil na Facebooku ter njeno ime in priimek vpisal v Google, sem bil presenečen, da je punca visoko izobražena. Pred imenom ima naziv magister. Kandidirala je za občinsko svetnico. Ne vem sicer ali je bila izvoljena. Urška je svetovljanka, namreč veliko je potovala in celo živela v sedmih državah. Še posebej pa je zanimivo to, da je podjetnica in je njena dejavnost turizem. Od nekoga, ki se ukvarja s turizmom, bi pa res pričakoval drugačno razmišljanje.

Začelo se je, ko sem v Facebook skupini Lepote Slovenije objavil povezavo do članka o naravnih toplicah Klevevž, ki ga lahko najdete na www.tomazgorec.si/naravne-toplice-klevevz. Urški ni bilo všeč, da “reklamiram” Klevevž kjer je že itak prevelika gneča, in da domačini niso zadovoljni, ker sedaj sem prihaja malo več izletnikov in popotnikov. Več o tem sem napisal na www.tomazgorec.si/naravne-toplice-klevevz-nezazeljeni.

Na moj Facebook prispevek sem dobil veliko negativnih komentarje, kjer so ljudje menili, da se Klevevž ne sme “reklamirati”, ker je to biser in in je tu že sedaj prevelika gneča. Sam se sicer s tem ne strinjam, ampak vseeno menim, da ima vsak pravico do svojega mnenja. Večina komentarjev je bila napisana na kulturen način.

Na nič kaj kulturen način pa se me je s svojimi komentarji lotila Urška. Njo je predvsem zmotilo to, da sem bil na sliki v prispevku slikan z mlado in luštno punco. En primer takega komentarja si lahko preberete spodaj.

Glede nato, da je punca naredila magisterij, bi pričakoval, da bo komentar napisala malo bolj razumljivo.

Kljub temu, da komentar ni najbolj razumljiv se iz njega jasno vidi, da ji moram iti zelo na živce.

Ne vem sicer kaj je mislila s temi free ženskami?

Potem se je z enim komentarjem zame zavzela ena starejša gospa, ki je napisala, da se gre tukaj samo za nevoščljivost, ker nekateri ne morejo živeti tako, kot jaz.

Urška ji odgovori, da je ona videla več sveta kot jaz. Glede na to, da je gospa okoli trikrat starejša od nje, mislim, da bi bilo prav, da bi jo vikala in ne tikala.

Jaz sem tudi potem napisal komentar, da super, če je videla več sveta kot jaz. Jaz namreč nisem nobenemu nevoščljiv, če je videl več sveta kot jaz. Mi je kvečjemu inspiracija. Na ta komentar mi Urška do sedaj, ko to pišem ni še nič odgovorila.

Je pa odgovorila tej starejši gospe in sicer to, kar vidite na sliki spodaj.

To, da se spravi na starejšo gospo s takim žaljivim komentarjem, samo dokazuje kako je nezadovoljna s svojim življenjem in koliko jeze je v njej zaradi tega.

Kdor nima urejenega svojega življenja, se ukvarja z življenji drugih

Upal bi se iti staviti, da Urška nima urejenega svojega življenja in se zato ukvarja z življenjem drugih. Če bi imela ona urejeno svoje življenje, se zagotovo ne bi ukvarjala s tem s katero žensko sem slikan na sliki.

Na osnovi njenih komentarjev sem dobil občutek, da je hotela v komentarjih malo namigniti na to, da sem en obupan moški srednjih let, ki obupano išče žensko in mu gre to precej slabo. Če bi jaz imel opravka s tako osebo, bi mu poizkušal pomagati. Tej osebi bi rekel: “Ti, imam eno super samsko prijateljico s katero te lahko spoznam, mogoče se bosta pa ujela,…”

Ravno zato, ker večini ljudem želim dobro, sem srečna oseba. Poizkusite tudi vi ostalim ljudem iskreno privoščiti srečo in uspeh. Boste videli, da boste tudi vi veliko srečnejši. Sicer vam moram povedati, da čez noč človek ne more spremeniti razmišljanja. To običajno traja par let.

Kot podjetnici vam svetujem, da v bodoče raje gledate, kaj se lahko od koga naučite, namesto da ga kritizirate. Če bi bili pametni, bi me raje povabili na kavico. Sem prepričan, da bi se lahko kaj od mene naučil. Pa tudi jaz od vas. Namreč vsak človek se lahko kaj nauči od nekoga drugega.

Kljub temu, da vem, da me ne marate in vam grem zelo na živce, vam želim vse najboljše v življenju.

Vas pa drugače z veseljem povabim na en izlet z mano. Me prav zanima, če boste na koncu dneva še imeli tako negativno mnenje o meni.

1 komentar

  1. Ej, dragi moj Tomaž, ne morem verjet, da to piše kot si rekel izobražena oseba, da se ukvarja s turizmom….
    Mislim, da so njene “info” izmišljene, ker si tega ona želi pa je nesposobna to dosežt. In tudi taki ljudje ne pridejo daleč, ker si morjo najprej pospravt svojo podstreho. In ja ,res so nezadovoljni s svojim življenjem in vtikajo se v vsakega, ki jim pride na doseg očesa. Na žalost so taki ljudje med nami, tudi v mpji bližini.
    Glavo pokonci in uživaj v svojem delu še naprej, srečno?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja