Policijsko nasilje v Sloveniji se nadaljuje


Pred kratkim, smo bili v Sloveniji spet priča policijskemu nasilju. Tokrat se je policist spravil na Aleksandra Laha. Vzrok je bil, da Aleksander Lah ni nosil zaščitne maske na vlaku. Na železniško postajo in potniški vlak je sicer šel z masko, ampak v kupeju potniškega vagona, jo je snel, ker je bil v kupeju sam.

Kako se je nadaljevala zgodba in kako je Aleksandra na železniški postaji pričakalo 10 do 15 policistov, ter kako se je eden od policistov spravil na Aleksandra izveste v spodnjem video posnetku.

Pustimo sedaj to ali je Aleksander kršil zakon, ker v kupeju potniškega vagona ni imel maske, ter ali so maske sploh potrebne. Mene bolj skrbi obnašanje policista. Se je res potrebno tako nasilno obnašati do nekoga, ki je storil prekršek (če je to res prekršek), da ni nosil maske. Jaz mislim, da bi moral policist lepo kulturno pristopiti do njega. Mu najprej povedati, da je prišel do njega, ker so dobili prijavo, da na vlaku ni nosil maske in ga prositi, da mu pove svojo plat zgodbe. Konec koncev, bi lahko bila prijava tudi lažna.

Ampak ne, policist se je moral ‘peteliniti’ in biti nasilen. Sam sem vprašam, ali je to primerna oseba, da opravlja delo policista? Sam menim, da ne!

Sam sem imel s policisti veliko opravka, ker sem imel včasih diskoteko. Ko je bila kdaj kakšne res resna stvar in so bila ogrožena človeška življenja, smo jih čakali eno uro in več. En resničen primer, kjer so meni osebno Romi grozili s sekirami, sem opisal na www.tomazgorec.si/nejla-biscanin.

Človek se tudi vpraša o smotrnosti porabe davkoplačevalskega denarja. Da je moralo zaradi ene maske intervenirati 10 do 15 policistov, se mi nikakor ne zdi smotrno. V Sloveniji je ogromno neraziskanih ropov. Naj bi raje iskali roparje, kot enega posameznika, ki si v kupeju potniškega vagona v katerem je bil sam, ni nadel zaščitne maske. Če so že morali intervenirati policisti, menim da bi bilo dovolj, da bi intervenirala dva, maksimalno trije.

Sprašujem se tudi, zakaj ni policija intervenirala na tistem, dogodku, ko je bila ministrica za šolstvo brez zaščitne maske? Je ona dobila kazen? Aleksander jo bo dobil. Če jo bo on, bi jo ministrica morala dobiti vsaj deset krat višjo! Vendar sem prepričan, da jo ne bo! Aja, saj se je opravičila. Jaz se bom tudi opravičil, ko bom dobil kakšno kazen.

Sam sicer nisem eden od tistih, ki bi vse policiste dajal v isti koš. Sam sem tudi že večkrat pohvalil kakšnega policista. Enkrat celo, ko mi je ta napisal kazen za prehitro vožnjo. Jaz sem vozil prehitro, policist je bil prijazen in je korektno opravljal svoje delo. Tak si zasluži pohvalo. Sem pa prepričan, da je vsaj 20 odstotkov zelo slabih policistov. Približno takih, kot je bil ta v Aleksandrovi zgodbi. Policist se nima nobene pravice dreti na kogarkoli. Pika!

Si predstavljate kam lahko pridemo, če damo prevelika pooblastila samo peščici osebam, ki nimajo vse ‘pošlihtano’ v glavi?

Politike sicer ne spremljam, ker je škoda mojega časa za to. Slišim pa, da želi naša vlada sprejeti neki zakon, ki bo dal policiji pooblastila, da bodo na enostaven način vstopili v hišo ali stanovanje. Si zamislite, da en ‘petelin’ vstopi v vaše stanovanje in se začne dreti na vas, kot se je ta policist na Aleksandra?

Še dva meseca nazaj, nebi nikoli rekel, da je lahko policijsko nasilje v Evropi problem. Mislil, sem da je to problem v Ameriki in državah tretjega sveta. A ko sem na lastne oči videl policijsko nasilje nemških policistov v Berlinu, sem videl da to ni šala. Poglejte si moje tri video posnetke policijskega nasilja na www.tomazgorec.si/protesti-v-berlinu.

Ko pa ugotoviš, da nam še mediji v Sloveniji lažejo, kot ne bom rekel kaj, potem vidiš, da je situacija resna. Pa ne zaradi koronavirusa ampak zaradi omenjenih dveh stvari.

Slovenski mediji so polni hvale, da so v službi resnice in ne vem še kaj. Pa niso, ker cenzurirajo drugačna mnenja, lažejo,… Moj blog je popolnoma necenzuriran, tako da lahko v komentar tega prispevka napišete svoje mnenje in bo objavljeno tudi, če bo popolnoma drugačno kot je moje. Edini pogoj je, da niso komentarji žaljivi. Svoje mnenje se namreč da povedati tudi na čisto kulturen način.

1 komentar

  1. Ja žal se je to začelo dogajati tudi pri nas, pa mislim, da se zna še stopnjevat vse skupaj, če ne bomo stopili skupaj in ukrepali…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja