Za svoje sledilce bom ‘organiziral’ zanimivo potovanje v Bosno in Hercegovino

Poglejte si video posnetek zgoraj!

Odločil sem se, da bom organiziral zanimivo 4-dnevno potovanje v Bosno in Hercegovino. Potovanje bom organiziral izključno za moje sledilce, ki mi sledijo na socialnih omrežjih in berejo moj blog. Za to potezo sem se odločil zato, da se s tem zahvalim svojim sledilcem, ki me zvesto spremljajo, pišejo komentarje in brejo moje blog prispevke.

Z organizacijo tega potovanja ne želim zaslužiti niti enega evra. Moje vodenje bo popolnoma brezplačno in bo to moje darilo mojim sledilcem. Tudi drugače se bom maksimalno potrudil, da bom našel namestitve, prevoz in hrano po ugodnih cenah. Glede na moje izkušnje, sem prepričan, da bom našel dobre namestitve, restavracije in vse ostalo po zelo ugodni ceni.

Glede na to, da sem bil v Bosni in Hercegovini že več kot 50-krat in da sem velik ljubitelj te dežele, sem prepričan, da vam bo potovanje v Bosno in Hercegovino z mano zelo všeč. Drugače sem v to prelepo deželo že peljal vsaj 100 oseb in lahko rečem, da je bilo vsaj 90 odstotkov teh ljudi nad Bosno in Hercegovino popolnoma navdušenih. Na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic-bosna-hercegovina, si lahko preberete par izjav ljudi, ki sem jih peljal v Bosno in Hercegovino.

V nadaljevanju vam bom predstavil okvirni plan potovanja, ki sem ga naredil.

V četrtek zgodaj zjutraj se bomo odpravili na pot. Naš prvi postanek bo v kraju Rastoke na Hrvaškem. To je zanimiv kraj, kjer se reka Sljunščica preko čudovitih slapov izliva v reko Korano. Rastokam nekateri pravijo male Plitvice.

Iz Rastok bomo pot nadaljevali mimo Plitvičkih jezer proti Bihaću. Tik preden bomo prečkali mejo, se bomo ustavili še v kraju Žaljava, kjer si bomo ogledali zapuščeno vojaško letalsko bazo. Večina vas bo nad tem krajem navdušenih. Kako je videti to zapuščeno vojaško letališče si poglejte na www.tomazgorec.si/zeljava.

Naš naslednji cilj bo mesto Bihać, v katerem pa se ne bomo zadrževali zelo dolgo časa. Na hitro se bomo sprehodili po centru mesta, obiskali džamijo (oziroma fehtijo), spili kavico in zamenjali evre v bosanske marke.

Iz Bihaća se bomo odpravili direktno do znamenitih slapov na reki Uni, ki se imenujejo Štrbački buk. Kako zelo lepo je tukaj, si poglejte v spodnjem video posnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Ko si ogledamo Štrbački buk se odpravimo v prijetno mestece Kulen Vakuf, kjer bomo tudi prespali. Več o Kulen Vakufu izveste v mojem članku na www.tomazgorec.si/kulen-vakuf.

V petek zjutraj po zajtrku se bomo sprehodili do trdnjave Ostrovico, ki leži na hribu nad Kulen Vakufom. Iz trdnjave je čudovit razgled na Kulen Vakuf in reko Uno.

Ko se bomo vrnili iz trdnjave, se bomo spakirali in odpravili v Martin Brod, ki je od Kulen Vakufa oddaljen 11 kilometrov. Martin Brod je zanimiva vasica skozi katero teče reka Una in ustvarja številne večje in manjše slapove.

Iz Martin Broda se bomo odpravili proti Drvarju, kjer si bomo ogledali znamenito Titovo pečino in muzej. Drvar je znan po tem, da so tukaj leta 1944 Nemci izvedli desant in hoteli ujeti ali ubiti Tita. Na poti se bomo ustavili na eni zanimivi razgledni točki, kjer bomo videli kanjon reke Unac.

Od Drvarja bomo pot nadaljevali preko prelaza Oštrelj do Bosanskega Petrovca. Za kosilo se bomo ustavili v Etno selu Dodig ali v eni drugi lepi etno vasi v bližini Bosanskega Petrovca.

Isti dan bomo nadaljevali pot do Banje Luke, kjer se bomo namestili v hotelu.

V soboto bomo naredili par skupnih ogledov v Banja Luki in bližnji okolici. V Banja Luki in okolici je znamenitosti več,  kot si jih bomo imeli čas pogledati. Mogoče bomo šli pogledati tudi Etno muzej Ljubačke doline in slapove ter mline v kraju Krupa na Vrbasu. Kako je videti etno muzej Ljubačke doline, si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Nekaj ur bomo imeli tudi prosto, da bo vsak posameznik počel kar ga bo volja. Nekateri bodo šli v nakupovanje, nekateri na kavice po lokalih, nekateri na sprehode.

Za večer bom poizkusil nekje organizirati večerjo z glasbo v živo.

V nedeljo zjutraj bomo po zajtrku imeli še eno uro časa za Banja Luko, nato pa se bomo odpravili v Nacionali park Kozara, kjer si bomo ogledali spomenik, ki je posvečen padlim partizanom na Kozari. Na Kozari je zanimivo tudi zato, ker je narava zelo lepa. Tako, da tudi, če vas spomeniki ne zanimajo, vam bo všeč, če ste ljubitelj narave.

Na poti domov se bomo ustavili še v Jasenovcu, kjer je bilo med drugo svetovno vojno koncentracijsko taborišče, v katerem je umrlo več kot pol milijona ljudi.

V Slovenijo se bomo vrnili proti večeru. To ne bo zelo pozna ura, tako da boste lahko v ponedeljek šli normalno v službo.

V kolikor ste zainteresirani za tole potovanje v Bosno in Hercegovino izpolnite obrazec na koncu tega prispevka in vas bom obvestil, ko bo na voljo več informacij. Z izpolnitvijo obrazca niste popolnoma nič zavezani, da morate obvezno iti na potovanje. To je samo informativna prijava, da vidim kako velik je interes, da mi bo lažje organizirati potovanje.

Kot sem že na začetku prispevka omenil, tole potovanje organiziram izključno za svoje sledilce. V primeru, da bo prijav več, kot bo prostih mest, se bom sam odločil kdo dobi prosto mesto. Prednost bodo imeli moji najbolj zvesti sledilci. Tisti, ki vas je Facebook na moji strani www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo označil za najbolj aktivne sledilce, zagotovo ne boste ostali doma. Če želite preveriti ali spadate med moje najbolj aktivne sledilce, lahko to preverite tako, da na moji Facebook strani napišete komentar na nek prispevek, in če se vam bo zraven pojavil napis Najbolj aktivni sledilci. Primer si lahko pogledate na spodnji sliki.

Da bo vse po črki zakona, bom potovanje v Bosno in Hercegovino organiziral preko turistične agencije. Ampak, kakor sem že napisal, bom vse organiziral jaz. Turistično agencijo moramo vzeti predvsem zaradi tega, da bo vse po črki zakona, da bo vse zavarovano,.. Ker bomo šli preko agencije, bo seveda agencija vzela ene 30 evrov provizije na osebo, ampak temu se žal ne moremo izogniti. 

Za konec moram povedati še tole. Na to potovanje po Bosni in Hercegovini so vabljeni vsi moji sledilci, ki so ljudje vesele narave. Na tem potovanju si res ne želim ljudi, ki bodo komplicirali za vsako stvar. Namreč iz izkušenj vem, da obstajajo ljudje, ki vedno najdejo nekaj in neprestano težijo. Jaz bom na tem potovanju z ‘normalnimi’ ljudmi izredno prijazen, bom na voljo za vse, naredil bom vse, da se bodo vsi maksimalno dobro počutili. Če pa se bo vmes našel kdo, ki bo ‘non stop težil’ meni in ostalim udeležencem potovanja, mu bom pa v obraz povedal, kar mu gre. Jaz si ne bom dovolil, da bo ene oseba uničila potovanje meni in tudi ostalim udeležencem. Tisti, ki nimate s tem izkušenj, ne veste, kako na hitro se to lahko zgodi.

Če ste po vsem prebranem zainteresirani za potovanje v Bosno in Hercegovino, izpolnite spodnji obrazec. Ko bo na voljo kaj več informacij, vam jih sporočim. Ne pričakujte informacij prej, preden se vse skupaj vsaj malo ne umiri s tem korona virusom.

  Vaše ime in priimek:

  Vaš email naslov:

  V katerem kraju živite:

  Povezava, do vašega profila na Facebooku:

  Strinjam se, da mi pošiljate maile v zvezi s potovanjem v Bosno in Hercegovino.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja