Sanja mi je bila zelo všeč, vendar se nisem upal ukrepati, ker sem bil prepričan, da me bo zavrnila

Sanja mi je bila zelo všeč, vendar se nisem upal ukrepati, ker sem bil prepričan, da me bo zavrnila

Sanjo sem prvič videl v diskoteki Africa. Bila je ena najlepših punc, kar so hodile v diskoteko Africo. Teh pa ni bilo malo, saj je bila diskoteka Africa v tistih časih zelo poznana in popularna. Vsak petek in soboto je diskoteko obiskalo preko 2.000 obiskovalcev.

Glede na to, da je bila Sanja vsaj deset let mlajša od mene in da je okoli sebe vedno imela veliko oboževalcev, nisem imel veliko upanja, da bi mi lahko kaj uspelo pri njej. Deset let starostne razlike med med fantom in punco ni nek velik problem, če je fant star 35 let in punca 25 let. Je pa težava v primeru, ko je punca stara 17 let, kakor je takrat bila stara Sanja, jaz pa 27 let. Jaz sem bil že nekako odrasel, ona pa še najstnica. Takrat si nisem niti v sanjah mislil, da bi lepa, 17 let stara najstnica, hotela biti z deset let starejšim fantom.

Sanjo sem v Africi videval skoraj vsak vikend. Do nje se nisem upal pristopiti, ker sem bil prepričan, da nimam ‘šans’ in da bi me zagotovo zavrnila. V tistih časih je bila zame zavrnitev nekaj najhujšega, kar se mi je lahko naredilo.

En večer sem opazil priložnost. V družbi Sanje je bil en fant, ki sem ga poznal in je bila to priložnost, da čisto ‘slučajno’ pristopim do njega in upam na to, da bi lahko kakšno besedo spregovoril še s Sanjo.

V enem trenutku sem pristopil do tega fanta in se začel z njim pogovarjati. Nato še malo z drugimi iz družbe,.. Nato sem celi družbi ‘častil’ pijačo. V nekem trenutku so vsi nekam odšli in s Sanjo sva ostala sama. To je bila priložnost na katero sem čakal. Spomnim se, da sem jo vprašal nekaj čisto vsakdanjega. Sploh mi ni odgovorila, samo nekaj je ‘zamomljala’ in stopila dva koraka nazaj. To mi je bil jasen znak, da pri njej nimam nobene možnosti.

Kakšno leto po tem dogodku, mi je nekako uspelo dobiti telefonsko številko od Sanje. Nisem imel ‘jajc’, da bi jo poklical iz svoje telefonske številke, ampak sem samo za to priložnost kupil novo sim kartico. Težko mi jo je bilo poklicati, vendar sem nekako zbral pogum. In potem presenečenje. Oglasi se en fant. Lepo vljudno vprašam, če lahko dobim Sanjo. Fant me vpraša, zakaj jo rabim. Povedal sem mu, da bom njej povedal zakaj jo rabim. Potem pa me je po Balkansko nadrl, jaz mu tudi nisem ostal dolžan in sem mu ‘jebal’ mamo, staro mamo in sestro. To vem, da Balkance najbolj boli, zato sem uporabil to orožje.

Potem Sanje nisem več videval in sem tudi počasi pozabil na njo.

Čez dobrih deset let po tem dogodku sem enkrat v lokalu sedel z enim znancem in je pogovor nanesel tudi na ženske. Znanec mi omeni, da sem jaz imel enkrat eno zelo lepo punco. Jaz ga vprašam katero. Omeni mi neko Sanjo. Jaz razmišljam katera Sanja bi to lahko bila. In potem ugotoviva, da ima znanec v mislih tisto Sanjo, ki je bila meni všeč. Jaz mu povem, da meni je bila všeč, ampak da nisem imel ‘šans’ pri njej. On se nasmeje in reče, najbolj nevarni so vedno bili tisti, ki nočejo priznati. Jaz mu rečem, da prisežem na svojo psičko Lučko, da nisem nič imel z njo.

Potem mi znanec pove, da je bila njegova punca v srednji šoli, sošolka od Sanje in da se je Sanja vedno hvalila, da sva midva par. Pripovedovala je zgodbe, kako sva hodila na izlete, morje,.. in, da je bila v pripovedovanju zelo prepričljiva in tudi videti zelo zaljubljena v mene.

Informacija od znanca me je spravila v slabo voljo. Jezen sem bil sam nase, da nisem pred desetimi leti zbral malo več poguma in bil malo bolj vztrajen pri osvajanju Sanje. Kaj vse lepega bi lahko doživel z njo, če bi bil malo bolj pogumen.

Sprašujem se, koliko fantov in punc, pri katerih je simpatija obojestranska, ne pride skupaj, ker sta oba malo preveč boječa. Zagotovo jih je veliko.

Nauk te moje resnične zgodbe je, da ne izgubljajte priložnosti v življenju samo zato, ker se bojite zavrnitve in ker se bojite, kaj bodo rekli drugi. Bodite pogumni in vsako zavrnitev štejte za svoj zmago. Vsaka zavrnitev je izkušnja, iz katere se boste veliko naučili. To velja za vsa področja življenja! Če ste brezposelni in se ne boste upali poslati prošnjo za zaposlitev, ker vas je strah, da vas bodo zavrnili, ne boste nikoli dobili službe. Če ste podjetnik, bo vaše podjetje kaj hitro propadlo, če svoje potencialne stranke ne boste vprašali, če bi kupili vaš izdelek ali storitev. 

Tisti, ki zna sprejemati zavrnitve in mu ni mar, kaj bodo rekli drugi, bo zagotovo uspel v življenju. Zapomnite si to!

Če ti je moja zgodba všeč, všečkaj mojo Facebook stran:

Preberi tudi:

Svojo punco sem zasačil z drugim moškim

Svojo punco sem zasačil  z drugim moškim 2

Moja prva punca me je hitro zapustila 

Mislil sem, da sem dobil resno in pošteno punco, vendar sem se zelo motil 

Če ji ne bi rekel, da sem v njo zaljubljen, bi z mano seksala

Kako sem izgubil nedolžnost?

Ena me je obtožila, da sem jo posili, druga pa, da sem jo želel posiliti.

3 komentarji

  1. Zelo lepa in resnična zgodba Tomaž. Bom jo posredovala mojemu sinu Levu, da bo vedel. Sigurno mu bo koristila. Danes mi veliko prijateljev reče, da so se bali pristopiti k meni, jaz sem bla pa vse petke zarad tega doma 🙁
    Zadnjič mi je fant, v katerega sem bila strašno v srednji šoli zaljubljena priznal, da mi je sledil po Ljubljani, ni si pa upal zraven. Saj sva se smejala, sem mu pa rekla ‘pa zakaj zavraga nisi prišel do mene?!!”

    1. Sanjo sem nazadnje videl kakšni dve leti po tem dogodku. To je kar dobrih 15 let nazaj. Pojma nimam kako je danes videti. Sem jo iskal na Facebooku vendar jo nisem našel. Najbrž je ni gor, ker če bi bila, bi jo našel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja